Kort

Fly til Filippinerne | Billige flybilletter

Fordelt på Filippinernes over 7000 øer er et væld af badestrande, nogle af verdens bedste dykkermuligheder og noget af det mest varierede og rige natur- og dyreliv i hele verden.

Visum

Visumfrit i op til 30 dage med dansk pas, der er gyldigt i seks måneder efter opholdets ophør. Se yderligere oplysninger her. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/filippinerne-pas-og-visum/

Sæson

Klimaet i det meste af Filippinerne er tropisk med to årstider: Våd (november til april) og tør (resten af året). På grund af de ekstremt varierede landskaber er der dog i flere regioner markante undtagelser og afvigelser. Temperaturerne når i løbet af alle årets måneder op over 30 grader.

Kom omkring

Den letteste måde at komme fra én ø til en anden er med fly, men der er også både mellem nogle af øerne. På flere af de enkelte øer er der tog, som dog ikke er specielt hurtige. Nogle af de større byområder har desuden busser.

Åbningstider

Mange butikker har åbent fra 8:30 til 16:30, men der er variation i forskellige områder. Mange storcentre har åbent 7 dage om ugen fra cirka 10 - 22.

Drikkepenge

På restauranter og barer er der ofte skrevet drikkepenge på regningen (skrevet på som ”SC”). Hvis ikke, er normen omkring 10 % (og gives direkte til tjeneren, da de nogle gange ellers går til ejeren). Også tour guider og taxaer får almindeligvis 10 %.

Information og nødstilfælde

Det royale danske generalkonsulat i Manila: 21/F Philamlife Tower, 8767 Paseo de Roxas, Makati City, Filippinerne Tlf.: +63 2 856 6530 E-mail: mnlconsul@maersk.com

Alarmtelefon: 117

Seværdigheder

1. Manila: Filippinernes hovedstad på øen Luzon er en rigtig international storby med blandt andet verdens ældste Chinatown, masser af levn fra den spanske besættelse og en perlerække af museer, parker, kirker, festivaler og moderne og historiske shoppingmuligheder.

2. Banaue: På det nordlige Luzon ligger byen Banaue hvis uforglemmeligt smukke og 2000 år gamle risterasser kaldes for verdens 8. vidunder.

3. Hinagdanan-grotten: På øen Panglau ligger den naturligt oplyste Hinagdanan-grotte, hvis undergrundssø kan sørge for en unik badeoplevelse.

4.El Nido: Ingen liste over seværdigheder i Filippinerne er komplet uden at nævne en strand. El Nido er bare et bud, men der er mange fantastiske af slagsen, herunder også Boracay, Panglau og Caramoan og Big La Laguna.

5.Tubbataha Reef: En nationalpark med unikke oplevelser over og under havets overflade.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 98 850 000

Valuta: PESO (PHP)

Landekode: 63

Religion: Cirka 80 % romersk-katolske

Tidszone: UTC+8

Officielle sprog: Filippinsk og engelsk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.