nyheder 8 thailandske øer du bare må besøge

Alle artikler

8 thailandske øer du bare må besøge

Fra Phuket til Phi Phi: Dette er den ultimative guide til nogle af Thailands smukkeste øer. Uanset om du er førstegangsrejsende eller er Thailand veteran, så skader det aldrig med lidt inspiration. Skyscanner har samlet en superliste til dig, der ønsker at finde dit helt eget ø-paradis, og nyde de smukke strande i et af Sydøstasiens mest fantastiske lande.
Find billige flybilletter til Thailand

 

I øst …

1. Koh Tao

Koh Tao har været en favorit blandt thailandske øer for backpackere i mange år. Øen er ikke kun det første stop på østkyst ruten, men også et sted, der, på trods af den voksende turistindustri, har formået at bevare sin naturlige skønhed både på land og under bølgerne. Koh Tao er måske bedst kendt for sin dykning og snorkling i verdensklasse, og det er en ø der kombinerer en farverig undersøisk verden med idylliske strande og kystnære hideaways. En af de største dykkerskoler på øen tilbyder fuld PADI uddannelse og indkvarteringspakker. Koh Tao kan udforskes til fods, på motorcykel eller quad, afhængigt af dit behov for hastighed. Når øen begynder at føles en smule lille, kan du leje en vandtaxa og tage til Koh Nang Yuan, et andet lille stykke af paradis ligger lige over 15 minutters bådtur fra Koh Tao. Tag lidt baht med dig – Nang Yuan er et naturreservat, der koster 100 baht at besøge.

Læs mere: 24 ultimative rejsetips der gør enhver rejse bedre

 

Find hotel på Koh Tao

2. Koh Samui

Thailands næststørste ø er kendt for sine luksuriøse femstjernede hoteller, private resorts og spas. Der er også drømmelignende eksotiske strande. Taling Ngam i syd er en af ​​de mere afsondrede – kantet med palmer og kendt for deres kokosnødder der bruges i alt fra køkken til skønhedspleje. Kombiner morgenture og udflugter med solbadning om eftermiddagen og cocktails om aftenen. Chaweng Beach er det bedste sted til solbadning og strandfester, der varer indtil daggry. Dette er en af de smukkeste thailandske øer.

 

Find hotel på Koh Samui

3. Koh Pha Ngan

Mange turister og backpackere tager båden over til det berygtede Full Moon Party på Haad Rin Beach i Koh Pha Ngan. Mange opholder sig kun der natten over, men ét tip er at bruge lidt mere tid på øen, og udforske de isolerede strande og smukke vandrestier på den nordlige kyst af øen. Besøg Haad Rin i syd og oplev en vidunderlig kyst med høje bjerge i baggrunden, stedet er mere fjernt og langt væk fra de overfyldte strande. Tag dine vandrestøvler på og følg sporet fra Thong Nai Pan til den perfekte Bottle Beach. Er du sulten efter thailandsk mad? Et af de bedste natmarkeder er Thong Sala, øens største by, hvor du vil finde frisk, grillet blæksprutte, krydret papaya salat og vidunderlige ris med kokos og mango for mindre end 100 baht, dvs lidt over 20 kroner!

Læs mere: 7 søvntips – sov som en baby på lange flyveture

Find hotel på Koh Pha Ngan

I vest …

4. Koh Phi Phi

Koh Phi Phi er en af ​​de mest elskede af de thailandske øer, og var også film location i The Beach, der blev filmet ved den smukke Maya Bay. Siden filmens premiere har været en strøm af turister, og området er ikke den stille idyl det var engang, men øen er absolut værd at besøge. Mange hoteller, vandrehjem og rejsebureauer tilbyder ture hertil, så sørg for at gennemgå og sammenligne priser, før du bestiller. Nyd Koh Phi Phi og den mindre søster ø Koh Phi Leh fra dækket af både, flyd rundt i de blå laguner og det krystalklare vand, og tag nogle dyp i havet for at snorkle eller sejle i kajak. Når du er tilbage på landjorden, bør du tjekke Sunflower Beach Bar, et intens sted, der er bygget af de ødelagte både, der flød op på øens strande efter tsunamien i 2004. For at få en fantastisk udsigt over Koh Phi Phi, bør du tage til det markerede “Viewpoint”, der er adgang via en sti, og (mange) trin.

Læs mere: Verdens 12 smukkeste paradis strande

 

Find hotel på Koh Phi Phi

5. Phuket

Mange turister kommer til Patong og Kata, som begge er kendt for hvide strande, men der er meget mere at se på øen. Bland andet den charmerende Phuket by og dens gamle kinesiske arkitektur, samt de mere fjerntliggende kystområder Ao Sane eller Siam Beach. Tag en dagstur til den berømte James Bond ø Khao Phing Kan, men husk på, at her er mange mennesker her, især i højsæsonen (fra oktober til februar). Hvis du ønsker lidt mere privatliv, kan du leje en båd og tage til de mindre kendte kyststrækninger Koh Rang Yai eller Koh Hae.

Find hotel på Phuket

6. Koh Lanta

Koh Lanta er relativt ny på øernes superliste, men den har hurtigt etableret sig som en fantastisk destination. Øen faktisk består af flere små øer, hvoraf de største er Ko Lanta og Koh Lanta Yai. Sidstnævnte er den, at de fleste mennesker mener, når de taler om “Koh Lanta”. Den lange kyststrækning er fyldt med nationalparker, såsom Mu Ko Lanta – et fremragende sted for dem, der ønsker at se fugle, krybdyr, og (hvis du er heldig) nogle af de få vilde tigere der er tilbage i Thailand. I syd finder du et langsommere tempo; Klong Jark Beach har kun én vej og Niu Bay kun én bar. I øst, kan du leje en kajak og udforske den tætte vegetation, der synes at være taget lige ud af filmen Jurassic Park. For dem, der ønsker at opleve uberørt natur, anbefales en bådtur til nærtliggende Koh Rok Nok og Rok Nai, der vil vække din indre eventyrer.

Læs mere: Sådan finder du den billigste flybillet – bl.a. sidsteminuts flybilletter

Find hotel på Koh Lanta

Tæt på Bangkok …

7. Koh Chang

Ønsker du at komme væk fra fastlandet, men kun en kort stund? En tur til Koh Chang kan være den perfekte løsning. Koh Chang ligger fem timers bustur fra Bangkok, eller du kan tage dertil direkte fra lufthavnen – 45 minutter med færge vil tage dig til en ø med store strande, vandfald og fantastiske grønne parker. Hvis du rejser alene? Vi lover dig, at du ikke vil føle sig alene, trods navnet Lonely Beach er dette øens mest berømte party sted, der er fyldt med livlige barer. Her organiseres også stedets egen version af Koh Pha Ngan, når der er fuldmåne en gang om måneden. Den lille by er fyldt med afslappede steder at hænge ud i løbet af dagen og venlige lokale, der er mere end glade for at hjælpe og vise dig øen.

Find hotel på Koh Chang

Læs mere: Top 10 Asien-eventyr på budget

8. Koh Samet

Fest i party livet på Bangkoks Khao San Road, og slap af i Koh Samet, en af ​​de mere stille øer ikke langt fra fastlandet. To og en halv time med bus, og derefter en kort færgetur, og du er på Samet øens fantastiske strande. Hat Sai Kaow og Ao Phai er mere “livlige”, men her betyder det blot, at der er et sted at hænge sin hængekøje og en bar, der serverer kolde drikkevarer. Øen har været nationalpark siden 1981, og du skal betale et gebyr (ca. 400 baht) for at besøge øen – til gengæld får du en chance for at opleve en fredelig side af Thailand, langt væk fra turister, hvilket gør turen her umagen værd.

Find hotel på Koh Samet

Find billige flybilletter til Thailand

Få mere rejseinspiration:

Bryllupsrejser året rundt: destinationer efter rejsemåned og prisniveau

Foto-special: 16 luksuriøse hotel swimmingpools med utrolige udsigter

Hvordan bliver du opgraderet til business class? Her er 15 gode råd

Offentliggjort december 2016. Priser er indhentet indenfor de seneste 15 døgn. Priserne er vejledende og tilbuddene kan være i begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort