COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder 7 steder du skal se i Indonesien

Alle artikler

7 steder du skal se i Indonesien

Indonesien, verdens største ørige med omkring 18.000 øer, er et land fuld af billedskøn natur lige fra paradisiske sandstrande og dybe søer til aktive vulkaner og frodig regnskov med mange finurlige dyrearter både til lands og vands. Gå på opdagelse i gamle templer, oplev stammeritualer, køb håndværk og nyd det lækre indonesiske køkken, hvad end du er i storbyen eller besøger små idylliske landsbyer.

Her får du Skyscanners bud på 7 steder, du skal se i det spændende land, Indonesien.

Find billige fly til Indonesien

Find hotel i Indonesien

1. Bali

Vi starter på Bali, da øen med god grund er Indonesiens mest populære feriemål og tilbyder alt, hvad hjertet kan begære. I årtier er turister valfartet hertil for at nyde de smukke badestrande, den frodige natur med vulkaner og varme kilder. Andre kommer for at dyrke det mere spirituelle med yoga og meditation og finde roen i de gamle hindutempler eller lade sig forkæle på luksuriøse spahoteller. Her er også masser af gang i den om natten, hvor strandfester varer lige til den lyse morgen. Der er mange hyggelige byer, hvor Ubud er kendt som et kunstnerisk mekka med et fint udvalg af spisesteder med sunde og appetitlige menuer. Hvis du synes, Bali er lidt for turistet, kan du besøge naboøen Lombok, der er mindst lige så smuk som Bali, men meget mindre overrendt. Her venter der blandt meget andet smukke vandfald og vandreruter i forskellige kategorier og ligesom på Bali, skønne strande med mange vandsportsaktiviteter.

Læs mere: 10 ting at lave på Bali og Gili øerne

2. Yogyakarta

Yogyakarta er en spændende storby på øen Java. Her kan du gå på opdagelse i de smalle gader med butikker og værksteder, hvor du kan finde alt fra sølvsmykker, keramik, batik og dukker til skræddersyet tøj. Beundr gadekunst, gå på galleri eller museum og spis dig gennem de lokale madsteder. Byen er et knudepunkt for uddannelse og kunst, så der er mange interessante tilbud for den nysgerrige rejsende. Men mange turister kommer hertil, fordi byen er et godt udgangspunkt for at besøge Borobudur, et storslået buddhistisk tempelkompleks, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er verdens største buddhistisk tempelbyggeri med smukke udskæringer og mønstre og med en dramatisk baggrund i form af aktive vulkaner. Du kan også let komme til Prambanan, som er et gammelt spektakulært hindutempel.

3. Komodo National Park

Indonesien er kendt for sine drabelige drager, komodovaraner, der er verdens største øgleart og kendt for at have så giftigt et gab, at et enkelt bid næsten altid medfører døden for dens byttedyr. Varanen er fredet, og der er kun omkring 3000 tilbage, hvoraf de fleste lever på øerne Komodo, Rinca og Padar, som sammen med et utal af mindre øer udgør Komodo National Park. Parken blev anlagt i 1980 for at beskytte varanen, men spiller i dag også en vigtig rolle i bevarelsen af en lang række andre dyr som landlevende fugle og gnavere. Øerne byder også på sublime dykker- og snorkleoplevelser.

4. Raja Ampat øerne

Hvis du er vild med dykning, skal du tage til de smukke Raja Ampat øer, som kendt som et af verdens bedste dykkersteder med mere end tusinde forskellige fisk og 500 forskellige arter koraler. Øerne er tyndt befolkede og dyre at komme til, men til gengæld byder de på pragtfuld natur med tropisk skove og skønne hvide sandstrande med turkisblåt vand, grotter og laguner.

5. Tobasøen

Svøm i Indonesiens største sø og verdens største vulkansø, Tobasøen, som er 100 km lang, 30 km brede og op til 505 meter dyb og er et populært udflugtsmål på øen Sumatra. Vulkanen havde et kæmpe udbrud for cirka 70.000 år siden, hvilket menes at være det største vulkanudbrud i de sidste 25 millioner år og være skyld i masseudryddelse af de tidlige mennesker samt forårsage en global nedkøling. I dag er området relativt stille og utroligt smukt

6. Mount Bromo

En af de mest populære vandreruter i Indonesien går til den majestætiske vulkan Bromo, der ligger i Bromo-Tengger-Seremu National Park i det østlige Java. Bjerget måler 2329 meter og er nogle steder lukket for offentligheden, men du kan stadig komme tæt nok på til at lugte den hvide svovlrige røg, der ryger fra den endnu aktive vulkan. Hvis du ikke selv vil gå, er der mulighed for at tage på guidede jeepture eller ride på hest i området, som er et fantastisk sted til at se solopgangen. Juni til august er den bedste tid at se parken, og i august kan du også opleve Kasada festivalen, hvor Tengger-folket ofrer mad og andre gaver til vulkanen for at mildne guderne. Du kan også besøge det lokale hindutempel og små Tengger-landsbyer.

7. Baliem Valley

Indtil 1938 levede blandt andre stammefolket Dani her i Baliem-dalen på Papua fuldstændig isoleret fra resten af verden og brugte endnu stenøkser og praktiserede ældgamle skikke og ritualer. I dag er både mobiltelefoner og kristendom udbredt, men det er stadig muligt at opleve den traditionelle levevis, hvor Dani-folket passer deres grøntsager og svin i små landsbyer med huse (honai) med runde stråtage. Området er fantastisk til trekking fra april til december, hvor vejret som regel er fint med varme dage og kølige aftener. Dalen er omkring 60 km lang og 16 km bred omringet af høje bjerge gennemskåret af den brusende Baliem flod, som krydses på smalle frit hængende gangbroer.

Vil du have flere rejsetips?

11 magiske steder i Sydøstasien

Opdag verdens smukkeste vandreture

15 tips: Sådan overlever du den lange flyvetur

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.