Kort

Fly til Vietnam | Billige flybilletter

Efter Vietnam-krigen er Vietnam blevet et yndet feriemål, og vietnameserne er efterhånden blevet verdenskendte for deres venlighed og gæstfrihed.

Visum

Visumfrit i op til 15 dage under visse forudsætninger. Ved ophold over 15 dage skal visum bestilles på forhånd. Se yderligere oplysninger her. 

Sæson

Klimaet varierer meget i Vietnam på grund af landets størrelse og landskabstyper. Gennemsnitstemperaturerne er på lidt over 20 grader om vinteren og over 30 grader i maj til september.

Kom omkring

Skal du fra én landsdel til en anden kan det ofte betale sig at flyve. Der er dog både bus- og togalternativer på de kortere distancer.

Åbningstider

De fleste butikker i storbyerne har åbent fra 8 om morgenen til aften kl. 20 eller 21, mens de traditionelle markeder typisk er åbne mellem solopgang og solnedgang.

Drikkepenge

5-10 % er ofte inkluderet i regningen på restauranter. Hvis ikke, er det høfligt selv at give de 5-10 %. På hotel er det almindeligt at lægge en dollar eller to om dagen.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Vietnam: 19 Dien Bien Phu Street, Hanoi Tlf.: +84 (4) 3823 1888 E-mail: contact@decohcm.org

Alarmtelefon: Politi: 113 Ambulance: 115 Brandvæsen: 114

Seværdigheder

1. Ha Long-bugten: Et vandareal bestående af over 3000 øer, hvor der kan svømmes og udforskes i de smukke naturområder. De mange klipper gør området helt unikt.

2. Hanoi: Vietnams hovedstad har et ualmindelig smukt historisk centrum med nogle af landets vigtigste museer, templer og paladser. Samtidig er der masser af mulighed for at nyde moderne aktiviteter som biograf, teater, shopping og meget mere.

3. Hue: Vietnams tidligere hovedstad ligger midt i landet. Her kan man blandt andet lade sig imponere af det tidligere imperiums hovedkvarter og palads, tidligere kejseres elegante mausoleer og Vietnams højeste pagoda, Thien Mu Pagoda.

4. Strande: Der er rigtig mange fantastiske sandstrande i Vietnam. Overvej for eksempel den populære Nha Trang, den ungdommelige Mui Ne, den gyldne Da Nang eller vælg blandt paradisøen Phu Quocs udvalg.

5. Mekong Delta: Også kendt som Vietnams risbælte producerer nok ris til at fodre hele den sydlige og centrale del af landet. Ikke voldsomt besøgt af turister, men her er mulighed for at tage på uforglemmelige eventyr på båd og cykel. Er du rigtig heldig, kan du endda få nogle af verdens mest sjældne dyrearter at se, inklusive nogle der i mange år mentes at være uddøde.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 90 300 000

Valuta: Dong (VND)

Landekode: 84

Religion: Cirka 85 % buddhister

Tidszone: UTC+7

Officielt sprog: Vietnamesisk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.