Kort

Fly til Irland | Billige flybilletter

Fly til Irland

I forhold til turisme er den grønne ø mest kendt for Dublin, men også rundt på de øvrige dele af øen er fantastiske oplevelser i vente, ikke mindst i den fabelagtige natur.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med dansk pas. Se her for yderligere oplysninger 

Sæson

Generelt er vejret i Irland relativt mildt. Årstiderne er stort set de samme som i Danmark – men Irland er også kendt som en destination, hvor man kan opleve alle fire årstider på én dag, så pak altid fornuftigt.

Kom omkring

Irland offentlige transport er mest effektiv i byerne, men strækker sig også ud mellem landsdelene. Der er tog, sporvogn og busser afhængige af destinationen.

Åbningstider

Med få undtagelser har butikker i Irland åbent, når de har lyst. De mest typiske åbningstyder er mandag – onsdag samt fredag og lørdag fra 8, 9 eller 10 til 17, 18 eller 19, torsdag fra 8, 9 eller 10 til 20, 21 eller 22 samt søndag fra 9, 10 eller 11 til 17, 18 eller 19.

Drikkepenge

Det er ikke kutyme at betale drikkepenge på pubs, men på restaurant er 10 – 15 % normalt.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Irland: 7th floor, Block E, Iveagh Court, Harcourt Road, Dublin 2 Tlf.: +353 (01) 475 6404 E-mail: dubamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Dublin: Hvert år udsender det officielle turistbureau Fáilte Ireland top 10-lister over de bedste betalte og gratis attraktioner i Irland – og hvert år optager Dublin omkring halvdelen af pladserne.

2. Killarney: Hyggelig by og fantastisk nationalpark i det sydvestlige Irland. Nationalparken er på størrelse med Samsø og har bjerge, søer, skove og masser af dyreliv.

3. Drogheda: En hyggelig by nord for Dublin og tæt på en række historiske steder – ikke mindst Brú Na Bóinne, en imponerende megalit, der er ældre end Stonehenge.

4. Dinglehalvøen: Strandene og havet her ligner noget fra Caribien, Hovedbyen Dingle er en fiskerby med traditionelle pubs, lækre fiskerestauranter og lokale kunst- og håndværksbutikker.

5. Cliffs of Moher og Aran Islands: De smukke Cliffs of Moher strækker sig på sit højeste over 200 meter over havet. Fra dette område kan man også sejle til de bilfri Aran Islands, hvor nogle af de mest traditionelt levende irer bor.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 4 600 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 353

Religion: Cirka 84 % romersk-katolske

Tidszone: UTC

Officielle sprog: Engelsk og irsk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.