Biludlejningsselskabet kan kræve et ekstragebyr for førere under 25 år, som normalt betales ved afhentning af bilen. Visse steder kan der gælde aldersrestriktioner. Se nærmere information på udlejningsselskabets hjemmeside før du bestiller.

Lej en bil i Dublin - sammenlign på Skyscanner

Oplysningerne er korrekte pr. maj 2015

Billeje

Dublin er rig på biludlejningsfirmaer. Hertz, Avis, Budget, Payless Car Rental, Dooley og Europcar har alle kontorer i Dublin Lufthavn med mulighed for afhentning herfra eller fra forskellige steder i byen. Via Thrifty, Enterprise og Sixt kan man også forudbestille afhentning enten i lufthavnen eller på deres respektive steder i Dublin. De fleste firmaer har mindst to afhentningssteder, henholdsvis lufthavnen og i byen. Det vil dog ofte være dyrere at hente bilen i byen.

Firmaerne tilbyder stort alle slags biler, hvad enten man er til en lille, økonomisk bybil, stor familieslæde eller en lækker sportsvogn. Varevogne og mobilhjem kan ligeledes lejes mange steder.

Kørsel

I Irland kører man i venstre side af vejen. Det betyder, at førersædet er i højre side i udlejningsbilerne. Det kan især i starten være lidt af en udfordring at skulle vænne sig til at skifte gear med venstre hånd. For mange billister vil det derfor være en fordel at leje en bil med automatgear, de er dog generelt dyrere end de manuelt betjente biler.

Irland har 11 motorvejstrækninger, hvor man skal betale cirka to-tre euro i vejafgift afhængig af køretøjets størrelse. På alle strækninger på nær M50 i Dublin skal afgiften betales kontant eller med en elektronisk installation svarende til en dansk BroBizz. På M50 foregår det digitalt via nummerpladeregistrering, hvorefter man selv skal sørge for betalingen inden klokken 20 dagen efter, se hvordan her. Hos nogle af udlejningsfirmaerne er vejafgiften inkluderet i prisen.

Unødig kørsel i Dublin centrum frarådes generelt pga. trængselsproblemer, særligt omkring myldretid. Byen er desuden præget af mange ensrettede, snævre veje og gader, så en GPS er et absolut plus, hvis man ikke kender byen. Dublins offentlige transportsystem er et godt alternativ til bilen, der for eksempel kan parkeres på de dertil indrettede Park & Ride stationer. Kører man uden for Dublin kan man i visse distrikter, de såkaldte gaeltachter, opleve, at skiltningen kun er på gælisk irsk.

Parkering

Det kan være en udfordring at finde en parkeringsplads i byen uden for parkeringshusene, se mere om parkeringsreglerne her. Det er værd at bemærke, at bilen bliver låst med hjulkapsel, hvis der ikke er betalt, eller billetten er udløbet. Park & Ride stationerne er ofte den bedste løsning.

Udflugter & seværdigheder

Med en bil til rådighed er det oplagt at køre ud af Dublin og opleve noget af Irlands storslåede natur og kulturhistorie. Byen Kilkenny 120 km sydvest for Dublin er en af landets mest besøgte steder og især berømt for sine mange fine bygninger fra middelalderen samt livlige natteliv. På lidt over tre timer kan man fra Dublin køre til en af landets mest populære naturattraktioner, Cliffs of Moher. De stejle klippeskrænter ud til det brusende Atlanterhav rejser sig op til 214 meter over havets overflade, hvorfra man får en fantastisk udsigt. Generelt kan hele den spektakulære vestkyst anbefales både for den smukke natur og de mange spændende slotte og ruiner. Whisky og mørk øl som Guinness er populære drikke i Irland. Hvis man vil besøge et bryggeri eller destilleri, er der gode muligheder både i og uden for Dublin. 100 km vest for byen kan man fx besøge Tullamore whiskydestilleri Hvis tiden er knap, men man gerne vil opleve den irske kulturarv, kan man på mindre end en halv times kørsel syd for Dublin besøge den lille, charmerende kystby Dalkey med hele tre slotte. En times kørsel syd for Dublin i byen Glendalough ligger Clara Lara Fun Park, der er en hyggelig familiepark, der især henvender sig til de mindre børn med forskellige aktiviteter.

Se meget mere om Dublin her.

Lej en bil med Skyscanner

Skyscanner hjælper dig med at sammenligne hundredvis af tilbud på biludlejning, og finde den billigste pris på billeje, uanset hvor du lejer en bil. Vi søger lejebil for dig hos et væld af lejefirmaer, som Avis og Hertz, så du altid er sikker på at få en god pris. Afhent din lejebil lige ved lufthavnen eller centralt i den by, du besøger. Og så er det bare afsted!

Lej ét sted, aflevér et andet

Vil du aflevere din lejebil et andet sted end du afhenter den? Intet problem! Mange af vores partnere tilbyder en samlet leje på billeje, så du kan hente bilen i København og lade den stå i Aarhus. Vores søgeservice på biludlejning sammenligner alle biltyper, lige fra minibus til cabriolet, så du kan finde den rigtige lejebil, uanset hvor mange passagerer, eller hvor meget bagage du har med.

Søg med Skyscanner

Leder du efter lejebil i USA for at realisere din drømmejse? Vores prissammenligning på billeje omfatter både udlejningsbiler i udlandet og i Danmark. Hos os finder du de bedste tilbud på biludlejning, og du kan filtrere dine søgeresultater efter biltype, størrelse, egenskaber og geartype. Takket være vurderinger fra andre brugere kan du være sikker på at finde en lejebil, der passer dig.