Kort

Fly til Cuba | Billige flybilletter

Det caribiske ørige med den berømte historie siden Columbus opdagede det i 1492 består af hovedøen Isla de la Juventud og flere mindre øer.

Visum

Visumpligt. Se her for yderligere oplysninger http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/cuba-pas-og-visum/

Sæson

Ækvator går gennem Cuba, så der er varmt året rundt. Gennemsnitstemperaturen i januar er 21 grader, mens den er 27 grader i juli. Der er generelt tørrere i november til april og vådere fra maj til oktober – der er dog lokale undtagelser.

Kom omkring

Den bedste form for offentlig transport er Viazul, Cubas bussystem. Disse busser har aircondition og fjernsyn og kører til langt de fleste destinationer af interesse for turister. Andre alternativer er minibusser og taxa.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent mandag – lørdag fra 10 – 17 og søndag fra 10 - 12.

Drikkepenge

Der gives altid drikkepenge på restaurant i Cuba. Mængden kan dog variere. Op til 10 % er normalt. Hvis drikkepenge er indskrevet i regningen, er det ikke ualmindeligt at give omkring 5 % ekstra.

Information og nødstilfælde

Danmarks Konsulat i Cuba: Consulado General de Dinamarca, Prado Nr. 20, piso 4, Apto. 4-B, Habana Vieja, Ciudad de la Havana, 2-10200, Cuba. Tlf.: +53-7 864 7720 E-mail: dancons@enet.cu

Alarmtelefon: 106

Seværdigheder

1. Havana: I Cubas hovedstad kan du tage på museer, købe cigarer og rom, tage på stranden, se fort, shoppe, feste og meget mere!

2. Ciénaga de Zapata: I denne sumppark kan du blandt andet finde over 900 plantearter, 175 fuglearter og 31 reptilarter inklusive den cubanske krokodille, hvis eneste tilholdssted i verden af Zapata.

3. Guardalavaca: Denne lille by på Cubas nordkyst har nogle af øens smukkeste hvide strande, og det krystalklare vand er fremragende til blandt andet snorkling og dykning og var i sin tid utrolig populært blandt Caribiens pirater.

4. Trinidad: Denne 500 år gamle by er på UNESCOs Verdensarvsliste. Store dele af Trinidad har stort set ikke ændret sig siden 1850 og giver derfor en helt unik historisk oplevelse. Gå heller ikke glip af de 70 sukkermøller i det omkringliggende Valle de los Ingenios.

5. Varadero: Et populært sted for turister på grund af de mange skønne strande og hoteller. Denne region er også hjem for Cubas ældste turistattraktion, de farverige Bellamar-grotterne, som er over 300.000 år gamle, og som åbnede for turister i 1861.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 11 167 000

Valuta: Cubanske pesos (CUP) og cubanske pesos convertible (CUC)

Landekode: 53

Religion: Cirka 60 % kristne, 23 % uden religion og romersk-katolsk, 17 % folketro.

Tidszone: UTC-5

Officielle sprog: Spansk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.