Kort

Fly til Bulgarien | Billige flybilletter

Bulgarien ligger på Balkan ud til Sortehavet og kan tilbyde turister et væld af goder som badning om sommeren, ski om vinteren og historiske, kulturelle og gastronomiske oplevelser hele året rundt.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med gyldigt pas. Se yderligere oplysninger her. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/bulgarien-pas-og-visum/

Sæson

Det meste af landet har varme somre og kolde vintre med sne de steder, der når godt over havets overflade. Der er dog ofte stor forskel på vejr og temperaturer i de forskellige landsdele, særligt nord og syd for Balkanbjergene.

Kom omkring

Skal du fra by til by, er bus den hurtigste måde. Du kan også tage tog, som er billigere, men noget langsommere. Hovedstaden Sofia har et veludviklet og effektivt offentligt transportsystem med busser, sporvogne og undergrundstog.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent fra 9 til 19 i hverdagene og 9 til 13 i weekenden, i storbyerne dog ofte længere i weekenden. Bemærk, at mange museer og turistattraktioner har lukket en dag eller to om ugen og ofte har skiftende åbningstider.

Drikkepenge

10 % på restauranter, 5-10 % i spa og 10 % til taxachauffører er almindeligt.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Bulgarien: Dondoukov Boulevard 54, P.O. Box 37, 1504 Sofia, Bulgarien Tlf.: +359 2 917 01 00 E-mail: sofamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Sofia: Bulgariens hovedstad og største by er en af Europas ældste byer og er spækket med ruiner og velholdte, smukke kirker. Og så er der ikke mange kilometer til bjerget Vitosha, hvis man har lyst til at stå på ski!

2. Rila Nationalpark: Balkans højeste bjergkæde topper med bjerget Musala, der når 2925 meter over havets overflade. Rila er kendt for sine smukke landskaber med høje bjerge, dybe dale, floder, varme kilder, gletsjersøer og det over 1000 år gamle Rilakloster.

3. Varna: Bulgariens tredjestørste by kaldes ofte for landets sommerhovedstad på grund af sin beliggenhed ud til Sortehavet. Her er masser af glimrende museer og romerske bade, men hovedattraktionen er naturligvis badestrandene.

4. Belogradchik: Trods sin beskedne størrelse og kun cirka 5500 indbyggere kan Belogradchik i det nordvestlige Bulgarien praler af attraktioner som et par middelalderforte, de unikt formede Belogradchik-klipper samt den 15 millioner år gamle grotte Magura, hvor man kan se hulemalerier, der er mange tusinde år gamle.

5. Melnik: En lille landsby tæt på Sofia med vinmarker, sandbanker og det nærliggende Rozhen-kloster.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 7 365 000

Valuta: Bulgarske Lev (BGN)

Landekode: 359

Religion: Over 75 % ortodoks, cirka 10 % muslimsk

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Bulgarsk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.