Kort

Fly til Varna

Varna ved Sortehavet er Bulgariens tredjestørste by og landets vigtigste havneby. Byen kan prale af at være den oprindelige indehaver af verdens ældste guldskat. Varnas historie er veldokumenteret med udgravninger af flere tidlige bopladser og går mere end 100.000 år tilbage. Byen har masser af liv og aktiviteter på stranden om dagen såvel som om natten på barerne, restauranterne og klubberne.

Visum

Visumfri i op til 90 dage. Se flere oplysninger her.

Sæson

Lange varme somre, hvor stranden er et godt sted at køle ned. Vinteren er mildere end den danske, hvor temperaturen sjældent kommer under minus.

Kom omkring

Varna har et veludbygget netværk af billige busser. Centrum og stranden er velegnede til fodgængere. Taxaerne har ry for at tage overbetaling fra turister.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent mellem 10-20 mandag-fredag og 10-14 om lørdagen.

Drikkepenge

Hvis der ikke allerede er tillagt et servicegebyr, giver man cirka 10 % af regningen i drikkepenge på restaurant. Piccolo og stuepige 2-3 lev pr. taske/nat. I taxaen forhandler man prisen på forhånd.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Bulgarien, Dondoukov Boulevard 54, P.O. Box 37, 1504 Sofia

Tel: +359 2 917 0100   E-mail: sofamb@um.dk

Politi: 166   Ambulance: 150  Brand: 160

Seværdigheder

1. Varna Arkæologiske Museum: Et af byens topmuseer med verdens ældste guldskat fra cirka år 4500 f.Kr sammen med kultur- og brugsgenstande fra et tidligere gravområde midt i byens industrikvarter samt mange tusinde andre arkæologiske fund fra en periode på mere end 100.000 år.

2. Havparken: Byens ældste og måske største park med smukke beplantninger, monumenter og statuer langs stranden. Her er også et stort udbud af attraktioner som det Marinære Museum, Varna Dolphinarium, zoo og meget mere.

3. Domkirken af Theotokos Mary: Den nuværende kirke, som blev påbegyndt i 1880, er et af byens vartegn. Fra tårnet man får en flot udsigt og kan se mange af Varnas øvrige smukke kirker og religiøse bygninger.

4. Asparuhov Most: Broen på 50 meter i højden er et yndet sted for lokale såvel som turister at springe bungee jump.

5. Varnenchik: Et museum og mindepark på en tidligere slagmark fra 1400-tallet, hvorfra man kan se man kan se våben, malerier og meget mere.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka  350.000

Valuta: Bulgarske lev (BGN)

Landekode: (00) 359

Religion: Cirka 82 % øst-ortodokse

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Bulgarsk

Steder at bo

Find hotel i Varna

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Varna

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Varna: Varna.
Israir, SkyUp Airlines, Qatar Airways, transavia, Volotea, Norwegian Air International, Norwegian Air Sweden og GETJET flyver alle direkte til Varna.
Den billigste måned at flyve til Varna i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.