Kort

Fly til Sofia

Bulgariens hovedstad, Sofia, er en af Europas ældste hovedstæder og har mere end 2800 års historie bag sig. Meget kan stadig opleves rundt i byen, hvor historiske bygningsværker og smukke kirker står side om side med de nyere kommunistiske tunge blokbygninger.

Sofia er især kulturelt og uddannelsesmæssigt drivkraften i landet med mange institutioner og museer. Ved foden af Vitoshabjerget og omgivet af skøn natur er byen også attraktiv for ski- og naturentusiaster.  

Visum

Visumfri i op til 90 dage. Gyldigt pas skal medbringes. Se flere oplysninger her.

Sæson

Kolde snefulde vintre afløst af et farverigt forår med udsigt til tordenbyger. Sommeren er varm og relativ tør.

Kom omkring

Det offentlige transportsystem fungerer glimrende med sporvogne, busser, metro og tog. Efter midnat er det dog kun taxaerne, som kører, her skal man huske at aftale prisen først.

Åbningstider

Mandag til lørdag har de fleste butikker åbent mellem 10-18 og centrene indtil klokken 22. I visse områder holder forretningerne også søndagsåbent.

Drikkepenge

På restauranten giver man ca. 10 % af regningen, hvis drikkepenge ikke er inkluderet ellers runder man op. Piccolo ca. en lev pr. taske og stuepigen 2-3 lev pr. nat. I taxaen forhandler man prisen på forhånd.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Bulgarien, Dondoukov Boulevard 54, P.O. Box 37, 1504 Sofia

Tel: +359 2 917 0100   E-mail: sofamb@um.dk

Politi: 166   Ambulance: 150  Brand: 160

Seværdigheder

1. Alexander Nevsky katedralen: Byens vartegn og mest fotograferede bygning er også en af verdens største ortodokse kirker fra 1912. Foruden den smukke arkitektur rummer kirken også en kæmpe ikonografi samling. 

2. Bojana-kirken: Består af tre kirker, den ældste fra 900-tallet og den næstældste er specielt berømt for sine mange freskoer. Stedet er på UNESCOs verdensarvsliste.

3. Det nationale kunstmuseum: Museumsbygningen i den forhenværende zars palads fra slutningen af 1800-tallet er i sig selv et besøg værd. Dertil kommer Bulgariens største nationale kunstsamling.

4. Nationalteatret: Ivan Vazov teatret er Bulgariens største og ældste af slagsen fra 1904 med en placering midt i centrum foran byparken.

5. Museet for kommunistisk kunst: Store Lenin-figurer, malerier og andre objekter fortæller til sammen historien om byens fortid under det kommunistiske styre.  

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1.3 mio.
Valuta: Bulgarske lev (BGN)
Landekode: (00) 359
Religion: Cirka 82 % ortodokse
Tidszone: UTC+2
Officielt sprog: Bulgarsk

Steder at bo

Find hotel i Sofia

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Sofia

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Sofia: Sofia.
Delta, KLM, transavia, Singapore Airlines, Czech Airlines, Cyprus Airways, Air Malta og TUI flyver alle direkte til Sofia.
Den billigste måned at flyve til Sofia i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.