Kort

Fly til Australien | Billige flybilletter

Fly til Australien

Kronprinsesse Marys fødeland har strande, storbyer, ørken, regnskov, noget af det mest unikke natur- og dyreliv i verden og meget mere!

Visum

Visumpligt. Se her for yderligere oplysninger: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/australien-pas-og-visum/

Sæson

Australien er enormt, så temperaturer kan inden for 12 måneder svinge fra koldere end -20 i de koldeste bjerge om vinteren til over 45 grader i de varmeste ørkenegne om sommeren. Husk, at Australien med beliggenhed på den sydlige halvkugle har sommer i de danske vintermåneder og vinter i de danske sommermåneder.

Kom omkring

Der er kæmpelandskaber i Australien, hvor du kan køre i timevis uden at møde civilisationen. Byerne har dog forskellige og ofte aldeles udmærkede offentlige transportsystemer.

Åbningstider

Åbningstider reguleres af de enkelte stater og territorier.

Drikkepenge

Det er ikke påkrævet at give drikkepenge i Australien, men påskønnes naturligvis.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Australien: 15 Hunter Street, Yarralumla ACT 2600 Tlf.: +61 (2) 6270 5333 E-mail: cbramb@um.dk

Alarmtelefon: 000 fra fastnettelefon, 112 fra mobil

Seværdigheder

1. Sydney: Australiens største by, hvis vartegn er det dansktegnede operahus har broer, kirker, tårne, olympisk park, museer og absolut alt andet, man kan håbe på fra en international storby.

2. Melbourne: Australiens næststørste by betragtes af mange som landets kulturelle hovedstad. Måske Australiens bedste destination, hvis man især er til teatre, kunstgallerier, cafeer og lignende.

3. Uluru-Kata Tjuta: Denne nationalpark er hjem for Ayers Rock, verdens næststørste sten (efter Mount Augustus, som også ligger i Australien). Hele parken er spækket med steder, der er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste.

4. Great Barrier Reef: Verdens største koralrev strækker sig 2.000 km parallelt med Australiens nordøstkyst og er så stort, at det kan ses fra rummet. Et absolut must for snorklende og dykkende med noget af det mest varierede og farverige dyreliv, havet kan byde på.

5. Tasmanien: Kronprinsesse Marys fødeø syd for hovedøen har noget af verdens smukkeste og mest varierede natur- og dyreliv med ikke færre end 19 nationale parker – men turen skal måske planlægges hjemmefra, Tasmanien er næsten lige så stor som Irland!

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 23 500 000

Valuta: Australske dollars (AUD)

Landekode: 61

Religion: Ingen statsreligion, cirka 60 % kristne og cirka 22 % uden religion

Tidszone: UTC+8 – UTC+10,5

Officielle sprog: Ikke noget officielt sprog, men engelsk er modersmål for cirka 80 % af befolkningen. Derudover tales blandt andet mellem 200 og 300 australske aboriginale sprog. 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.