Kort

Fly til Brisbane

På Australiens østkyst også kaldet Guldkysten, ligger landets tredjestørste by, Brisbane. Byen har mange grønne parker og med floden Brisbane, der slanger sig gennem byen, er der rig mulighed for at få en dukkert. Blandt skyskraberne finder man et væld af shoppingmuligheder, lækre spisesteder, museer, kulturelle oplevelser og et livligt natteliv. Brisbane er også et godt udgangspunkt for udflugter til små eksotiske palmeøer og resten af kysten, hvor verdens største koralrev, Great Barrier Reef, er blandt verdens bedste dykkesteder.      

Visum

Visumpligt. Se flere oplysninger her.              

Sæson

Den varmeste periode med temperaturer omkring 30 grader er fra november til marts, hvor det meste regn også falder.  

Kom omkring

Centrum af Brisbane kan let indtages til fods eller på cykel. Det offentlige transportsystem med busser, tog og færgeruter fungerer upåklageligt og med en gyldig billet, kan man skifte mellem de forskellige transportmuligheder.

Åbningstider

Butikker holder normalt åbent fra 9-17.30 og til kl. 17 om lørdagen. Om søndagen åbent fra 10-16. Fredag har butikkerne længe åbent indtil 21.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke kutyme i Australien. Dog er det normalt at give tjeneren op til ti procent på førsteklasses restauranter, hvis man vel og mærke får en god service.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Australien, 15 Hunter Street, Yarralumla ACT 2600

Tel: +61 (2) 6270 5333   E-mail: cbramb@um.dk

Konsulat i Brisbane, Suite 525, Level 5, 9 Sherwood Road

Tel: +61 (7) 3374 3062   E-mail:consul@rdcqld.org.au

Politi/Ambulance/Brand: 000

Fra mobiltelefon gælder også 112

Seværdigheder

1. South Bank: Stedet for verdensudstillingen i 1988 og ligger, som navnet antyder, ved flodbredden. Her er badestrand, caféer, restauranter, biograf og meget andet.

2. Queensland Kulturcenter: Adskillige kunstmuseer og koncertsale.

3. Mount Coot-tha Park/Lone Pine Koala Sanctuary: Brisbanes højeste bjerg med skøn udsigt og verdens første og største center for bevarelse af koalaen, som også rummer en lang række andre dyr. Også en af byens smukke botaniske haver ligger her.

4. Queen Street: Et hyggeligt strøg i centrum med mange butikker, caféer og restauranter og flotte bygninger fra kolonitiden bl.a. det tidligere Finansministerium, som nu fungerer som kasino.

5. Brisbane Rådhus: Den ikoniske bygning med det massive tårn er en af byens vartegn og lægger grund til mange kulturelle oplevelser.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 2.2 mio. (Storbrisbane 3 mio.)
Valuta: Australske dollar (AUD)
Landekode: (00) 61
Religion: Cirka 60 % kristne heraf 25 % katolikker
Tidszone: UTC+10
Officielt sprog: Engelsk

Steder at bo

Find hotel i Brisbane

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Brisbane

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Brisbane: Brisbane.
Delta, Gulf Air, Air Niugini, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, Air New Zealand og Bangkok Airways flyver alle direkte til Brisbane.
Den billigste måned at flyve til Brisbane i er maj.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.