Kort

Fly til Perth

Perth på Australiens vestkyst er landets fjerdestørste by og breder sig rundt om Svanefloden. Byen havde længe et ry for at være en kedelig udørk, men sådan er det ikke længere, selvom stemningen er afslappet. Perth er rig på kultur, gode butikker, spændende museer, flotte parker, lange badestrande med god plads samt udsøgte vine og fødevarer fra lokalområdet.   

Visum

Visumpligt. Se flere oplysninger her

Sæson

Sommeren fra december til marts er meget varm og tør, mens vinterperioden er lun og med meget regn.

Kom omkring

Perth har gode forhold for både cyklister og fodgængere. Den offentlige transport med busser og tog fungerer fint, om aftenen og i weekenden er afgangene dog ikke altid tilstrækkelige til manges behov, hvorfor billeje er et populært alternativ.

Åbningstider

Butikker holder normalt åbent fra 9-17.30 og til kl. 17 om lørdagen. Om søndagen åbent fra 10-16. Fredag har butikkerne længe åbent indtil 21.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke udbredte i Australien. Dog er det normalt at give tjeneren op til ti procent på førsteklasses restauranter, hvis man vel og mærke får en god service.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Australien, 15 Hunter Street, Yarralumla ACT 2600

Tel: +61 (2) 6270 5333   E-mail: cbramb@um.dk

Konsulat i Perth, 6 Sandrigo Way, Stirling WA 6021  

Tel: +61 (4) 1895 5949   E-mail:henningjacobsen123@hotmail.com

Politi/Ambulance/Brand: 000

Fra mobiltelefon gælder også 112

Seværdigheder

1. Art Gallery of Western Australia: Byens bedste kunstmuseum udstiller både australske og internationale kunstnere og en af landets bedste samlinger af kunst fremstillet af den oprindelige befolkning, aboriginerne.

2. Kings Park og Botanisk Have: Indgangen flankeret af høje gummitræer leder én hen til mindelunden for de faldne under 2. Verdenskrig, hvorfra man også får en imponerende udsigt over byen.

3. Klokketårnet: Opført 1988 i forbindelse med Australiens 200-års jubilæum. London forærede til formålet 18 historiske klokker til tårnet, som man kan høre torsdag-søndag mellem kl. 12-13.

4. Rottenest Island: 20 km fra kysten ligger denne perle af en ø med hvide sandstrande, klart vand og en smuk natur med især mange fugle.

5. Perth Mint: Museet er dedikeret til tiden, hvor guldfeberen dominerede Perths udvikling. Minting betyder prægning, som når man laver nye mønter, og stedet huser bl.a. verdens største udstilling af guldbarer, som man kan se blive lavet på stedet.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 2 mio.
Valuta: Australske dollar (AUD)
Landekode: (00) 61
Religion: Cirka 28 % kristne og 23 % katolikker
Tidszone: UTC+8
Hovedsprog: Engelsk

Steder at bo

Find hotel i Perth

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Perth

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.