Kort

Fly til Melbourne

Melbourne på Australiens sydkyst er landets næststørste by og kulturelle center. Melbourne er rig på victoriansk arkitektur, spændende museer og gallerier, teater, shopping i topklasse, grønne parker og store sportsbegivenheder. Melbourne blev for alvor kendt i Europa for sæbeoperaen Naboerne, som bl.a. sangerinden Kylie Minogue spillede med i. Serie er optaget i byen, men udspillede sig på et fiktivt sted.   

Visum

Visumpligt. Se flere oplysninger her.

Sæson

I de varmeste måneder november til februar er gennemsnitstemperaturen over 20 grader, mens vinterperioden er køligere, og Melbourne oplever både frostgrader og sne. Nedbøren falder jævnt året rundt.

Kom omkring

Melbourne er på trods af sin store størrelse let at finde rundt i. Man kan gå mellem mange af byens attraktioner eller benytte det udmærkede offentlige transportnetværk, som består af tog, busser og sporvogne.

Åbningstider

Butikker holder normalt åbent fra 9-17.30 og til kl. 17 om lørdagen. Om søndagen åbent fra 10-16. Fredag har butikkerne længe åbent indtil 21.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke kutyme i Australien. Dog er det normalt at give tjeneren op til ti procent på førsteklasses restauranter, hvis man vel og mærke får en god service.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Australien, 15 Hunter Street, Yarralumla ACT 2600

Tel: +61 (2) 6270 5333   E-mail: cbramb@um.dk

Konsulat i Melbourne, Denmark House Level 3, 428 Little Bourke Street, Melbourne VIC  

Tel: +61 430 100 213    E-mail:info@gkmelbourne.dk  

Politi/Ambulance/Brand: 000

Fra mobiltelefon gælder også 112

Seværdigheder

1. Eureka Skydeck 88: Det højeste lejlighedskompleks på den sydlige halvkugle. På bare 40 sekunder tager elevatoren besøgende til 88. etage, hvor man kan få en fantastisk panoramaudsigt over Melbourne.

2. National Gallery of Victoria International: Australiens ældste kunstmuseum fra 1861 udstiller værker af nogle af verdens mest kendte malere som Monet og Rembrandt og har skiftende samtidskunstudstillinger.

3. Melbourne Museum: Det største museum syd for ækvator med otte gallerier, et for børn og udstiller bl.a. samtidskunst. Museet har dertil en indendørs regnskov og IMAX-biograf.

4. Botanisk Have: En af de bedste af sin slags i Australien med mange lokale og udenlandske planter og træer, pavilloner til at hvile ud under og en kultursti dedikeret til den oprindelige befolkning, aboriginerne.  

5. Melbourne Zoologisk Have: Australiens ældste zoo med bl.a. et regnskovsområde med gorillaer, et spektakulært sommerfuglehus og et populært interaktivt børneområde

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 3.4 mio. (Stor-Melbourne 4.4 mio.)
Valuta: Australske dollar (AUD)
Landekode: (00) 61
Religion: Cirka 27 % katolikker
Tidszone: UTC+10
Hovedsprog: Engelsk

Steder at bo

Find hotel i Melbourne

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Melbourne

Ofte stillede spørgsmål

Der er 3 lufthavne i Melbourne: Melbourne Tullamarine, Melbourne Avalon og Melbourne Essendon.
Gulf Air, Oman Air, Bangkok Airways, Scoot, Tigerair Australia, Tianjin Airlines, Thai Airways og Garuda Indonesia flyver alle direkte til Melbourne.
Den billigste måned at flyve til Melbourne i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.