Kort

Fly til Holland | Billige flybilletter

Fly til Holland

Holland har mange ligheder med Danmark. Kulturen ligner den danske meget, og landskabet er fladt – forskellen er, at kun omkring halvdelen af Holland ligger mere end en meter over havets overflade, mens en fjerdedel ligger under havets overflade.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med dansk pas. Se her for yderligere oplysninger

Sæson

Klimaet i Holland er stort set ligesom i Danmark – dog ofte et par grader varmere og med mindre nedbør.

Kom omkring

Holland har et glimrende offentligt transportsystem med busser til stort set hver eneste landsby. Desuden er der sporvogne, metro og tog. Der er også masser af brede cykelstier.

Åbningstider

Mange butikker har åbent hver dag fra 9 til 17:30. De fleste byer har desuden en shoppingaften (ofte torsdag), hvor der er åbent til kl. 21. Hver by har egne regler omkring søndagsåbent.

Drikkepenge

5 – 10 % på restauranter, 1 euro til portører per taske er almindeligt, mens der normalt rundes op i taxaer.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Holland: Koninginnegracht 30, 2514 AB Den Haag Tlf.: +31 (0) 70 302 5959 E-mail: haaamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Amsterdam: Nyd de over 100 km kanaler, 1500 broer og endnu flere monumentale bygninger. Her er også masser af parker, paladser og fantastiske museer.

2. Leiden: Rembrandts fødeby har et smukt gammelt bycentrum (landets næststørste efter Amsterdams) og Hollands ældste universitet fra 1575. Leiden har masser af kanaler og museer, og som universitetsby er der også masser af aktiviteter om aftenen.

3. Delft: Endnu en hollandsk by, som primært er kendt for sit historiske kanaldominerede centrum. Den over 750 år gamle by er et mindre og mere intimt alternativ til Amsterdam.

4. Utrecht: En gammel hollandsk by, hvis historie strækker sig tilbage til stenalderen. I dag er Utrecht berømt for sine smukke gamle bygninger og for sine mange unge singler fra universitetet, der holder gang i nattelivet.

5. De Vestfrisiske Øer: Besøg denne øgruppe i Vadehavet for en helt anden oplevelse af Holland. Man kan tage på campingferie og nyde den smukke natur og nogle gange sejle, nogle gange gå mellem øerne.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 16 857 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 31

Religion: Under 40 % menes at være troende, heraf de fleste kristne

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Hollandsk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.