Kort

Fly til Malaysia | Billige flybilletter

Malaysia er en blanding af mange spændende forskelligheder. Strand og hav samt dybe jungler, højteknologiske moderniteter samt udviklingsland, pulserende storbyer samt søvnige landsbyer.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med pas, der er gyldigt i 6 måneder efter indrejse. Se her for yderligere oplysninger http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/malaysia-pas-og-visum/

Sæson

Malaysia har ækvatorialt klima med høje temperaturer og våde måneder hele året. Regnsæsonen på halvøen i den vestlige del af landet løber fra april til oktober og er som oftest ikke et problem. På østsiden løber regnsæsonen fra november til februar, og her lukker mange steder på grund af de voldsomme regnskyl.

Kom omkring

Der er masser af billige fly, tog og busser. Hvis du lejer bil, så bemærk, at der køres på venstre side af vejen.

Åbningstider

Butikker har som oftest åbent fra 9 til 18 mandag til lørdag, storcentre fra 10 til 20.

Drikkepenge

Nogle gange er 10 % indskrevet i regningen på restauranter, men ellers er det ikke kutyme at betale drikkepenge i Malaysia.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Malaysia: Sunway Tower,  22nd Floor, 86 Jalan Ampang, 50728 Kuala Lumpur.    Telefon: +60 3 2032 2001   E-mail: Kulamb@um.dk

 Alarmtelefon: 999 fra fastnet, 112 fra mobil

Seværdigheder

1. Kuala Lumpur: Landets hovedstad og største by er en kulturel smeltedigel af  skyskrabere, shopping, højteknologi, markeder, restauranter fra alle verdenshjørner og et aktivt natteliv.

2. Gunung Mulu: Denne nationalpark på Borneo har dyb jungle, høje bjerge, fantastiske grotter og vandfald og mange unikke dyre- og plantearter.

3. Perhentian Besar og Perhentian Kecil: To forrygende smukke paradisøer med skønt sand og turkisblåt vand. De forskellige dele af øerne har noget for enhver smag lige fra fest hele natten til totalt isolerede resorter, der kun kan nås med båd.

4. Langkawi: Et øhav med 99 øer (og 5 ekstra ved lavvande).  Skønne strande og dejligt badevand er der rigeligt af, og derudover er der på især hovedøen også masser af byliv og regnskov at udforske.

5. Kabili-Sepilok: Dette skovreservat på Borneo har noget af det mest mangfoldige plante- og dyreliv i verden og dækker blandt andet et af de vigtigste skovområder for verdens tilbageværende orangutanger.

Hurtige fakta

Indbyggertal: 30 370 000

Valuta: Malaysiske ringgit (MYR)

Landekode: 60

Religion: Omkring 61 % muslimer, 20 % buddhister, 9 % kristne og 6 % hinduister

Tidszone: UTC+8

Officielt sprog: Malaysisk (engelsk anerkendes)

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.