Kort

Fly til Kuala Lumpur

Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, er hjemby for verdens højeste tvillingetårne, Petronas Towers og har en imponerende skyline. KL, som Kuala Lumpur populært kaldes, er en smeltedigel af forskellige folkeslag og religioner samt en spændende blanding af gammel og moderne arkitektur. KL rummer mange gode shoppingmuligheder, kulinariske og kulturelle oplevelser.

Visum

Turistvisum i indtil 90 dage udstedes ved ankomsten. Der er dog en række krav, som skal være opfyldt. Se flere oplysninger her.    

Sæson

Temperaturene er rimelig konstante året rundt på cirka 30 grader, dog køligere om aftenen. Det regner meget hele året, men mest fra oktober til april. Oversvømmelser i byen er ikke unormale.

Kom omkring

Det offentlige transportsystem er rimeligt velfungerende, men kan virke lidt uoverskueligt. Taxaer er et godt og billigt alternativ, de kan bl.a. bestilles via forskellig apps til mobiltelefonen, som også udregner prisen.

Åbningstider

Shoppingcentrene er åbne mellem 9.30-22, de mindre butikker lukker normalt kl. 17. I weekenden varierer tiderne mere, men de fleste steder holder middagspause et par timer.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke udbredte i Malaysia, hverken tjenere, taxachauffører eller piccoloer forventer det. Nogle hoteller lægger 5-10 % oven i regningen som servicegebyr.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Malaysia, Sunway Tower, 22nd Floor, 86 Jalan Ampang, 50728 Kuala Lumpur  

Tel: +60 3 2032 2001   E-mail: kulamb@um.dk

Politi/ambulance: 999  Brand: 994 (Fra mobiltelefon 112)

Seværdigheder

1. Petronas tvillingetårne: Fra verdens højeste tvillingetårne på 451, 9 m inklusiv antennen får man en fantastisk udsigt over Kuala Lumpur.

2. Thean Hou Tempel: Et buddhistisk tempel som stadig er i brug. Meget farvestrålende og beliggenheden giver også et flot udsyn over byen.

3. Masjid Negara,den nationale moske: Bygget i 1965 i en arkitektonisk stilart, der repræsenterede landets nyfundne selvstændighed. Er omgivet af en stor park.

4. Lake gardens: Kuala Lumpurs første større park placeret i hjertet af byen fungerer som åndehul med skulpturelt havedesign og huser flere attraktioner.  

5. Chinatown: I centrum ligger Chinatown, der med sine smalle gader fyldt med butikker og spisesteder, er en lille tidslomme i den hurtigtvoksende storby.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1.7 mio. (Stor-Kuala Lumpur 7.2 mio.)
Valuta: Malaysiske ringgit (MYR)
Landekode: (00) 60
Religion: Cirka 46 % muslimer og 35 % buddhister
Tidszone: UTC+8
Officielt sprog: Malaysisk

Steder at bo

Find hotel i Kuala Lumpur

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Kuala Lumpur

Ofte stillede spørgsmål

Der er 2 lufthavne i Kuala Lumpur: Kuala Lumpur International og Kuala Lumpur Sultan Abdul Aziz Shah.
Gulf Air, Oman Air, Batik Air, Bangkok Airways, Scoot, Azerbaijan Airlines, Thai Smile og Thai Airways flyver alle direkte til Kuala Lumpur.
Den billigste måned at flyve til Kuala Lumpur i er april.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.