COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder 7 fantastiske steder i Cambodia

Alle artikler

7 fantastiske steder i Cambodia

Vil du prøve noget andet end Thailand? Så er det nu du besøger Cambodia. Vi viser dig her syv fantastiske steder i dette billedskønne land: gamle templer, fantastiske strande, skøn mad og billig øl!

Find flybilletter til Cambodia

1. Phnom Penh

Cambodias hovedstad vrimler med tuk-tuk førere, og lækker gademad. Sno dig gennem byen, se de smukke pagoder der ligger langs vejen, side om side med store franske koloniale huse. Hvorfor ikke prøve en lokal delikatesse, friturestegt tarantula (ja, den kæmpestore edderkop du har set i gysere…)? Hvis det ikke frister dine smagsløg, er der masser af andre lækre Khmer-retter at prøve, herunder duftende karry amok ,- du kan endda spise den ud af en kokosnødskal på Titanic restauranten ved floden! Tag ned til Mekongflodens bredder når det er cocktailtid, og nyd en solnedgangsdrink på den flamboyante Foreign Correspondence Club, et sted med en betydelig kolonialhistorie, og stadig en magnet for folk fra hele verden.

*Hvor skal man bo

Du har måske penge nok til selv de bedste hoteller i Phnom Penh, da luksus her er overkommelig. Det dejlige grønne kvarter omkring Street 63 er et behageligt sted at bo, med de billige vandrerhjem som Mad Monkey der giver garanti for en livlig atmosfære, tæt på festgaden Street 51. Du kan også booke dig ind et roligere sted på Blue Lime Hotel, hvor du, fra blot ca. 260 kr pr nat, kan nyde poolen, værelser med tiltrængt air-condition, og minibar. Og så er det er lige ved siden af ​​kongeslottet.

Find flybilletter til Phnom Penh

![Gade mad, Phnom Penh © Catherine McGloin] (http://content.skyscnr.com/da5c735a6d0c6bf3982b1b2294605b72/phnom-food.jpg)

2. Killing Fields

Lige uden for Phnom Penh ligger en af ​​de største massegrave i Cambodia, hvor den det anslås, at over en million cambodianere blev henrettet under Khmer Rouge-regimet. Selv om det ikke er det mest beroligende blandt Cambodias turistattraktioner, er stedet, kombineret med de fortællinger, der bliver fortalt i din lydguide, dybt bevægende, og giver et ægte indblik i landets voldelige fortid, samt regimets varige arv. Du kan koble dit besøg her med en tur til Tuol Sleng folkemordsmuseet i Phnom Penh, husk at forhandle pris for transporten med din tuk-tuk fører.

![Folkemordsmuseum, Cambodja © Catherine McGloin] (http://content.skyscnr.com/67c021b8b5ace8761e6066f39f43d5db/prison.jpg)

3. Angkor Arkæologiske Park

Dette stykke UNESCO Verdenskulturarv er muligvis Sydøstasiens største attraktion, og er bestemt et af ​​de bedste steder at se i Cambodia. Lej en tuk-tuk, eller lej cykler, og kør gøre den korte tur nord for Siem Reap, hvor du kan besøge de storslåede rester af det gamle Khmer-imperium, fra det niende århundrede. Tag ud før daggry for at fange solopgangen bag områdets mest berømte tempel, Angkor Wat, eller tag til et roligere tempel som Phnom Bakheng for at undslippe de kameraknipsende folkemængder (de fleste mennesker har tendens til at tage hertil ved solnedgang i stedet, så solopgang fungerer stadig). Sørg for at tjekke Ta Prohm, der er berømt pga Lara Croft og Tomb Raider filmene, og er overgroet af smukke banyan træer.

Hvor skal man bo

Siem Reap er den nærmeste by ved Angkor, og det indlysende sted at bo, hvis du vil bruge nogle dage her. Hvis du er desperat for at være først på stedet ved solopgang, er de fredfyldte bambushytter ved Palm Village Resort & Spa, der ligger inden for 2 miles fra den arkæologiske park, et godt bud på lidt fred og ro væk fra den berygtede bargade Pub Street i Siem Reap!

![Angkor Wat, Cambodja © Catherine McGloin] (http://content.skyscnr.com/87e808dfd2e5f95e285faf4f0fb37082/angkor_0.jpg)

4. Siem Reap

Som drop-off sted til Angkor Wat har Siem Reap udviklet sig til et turistcenter i de senere år, og udgør en god base for rejsen i Cambodia. Du kan opleve underholdning i Khmer-stil på det store nat marked, eller få en fiskepedicure til spotpris, før du tager til Pub Street for … ja, navnet siger vist det hele! Du kan også tage til Wat Bo landsbyen, og slappe af i haverne i det ældste buddhistiske tempel, eller tage på tur til en flydende landsby ved den nærtliggende Tonle Lap sø. Vær opmærksom på, at her er masser af turisteri ved Chong Kneas, og tag måske i stedet til Kompong Phluk, hvis du vil have en mere autentisk oplevelse, særligt i oktober og november, hvor du vil kunne opleve vandet hvirvle løs, under de fascinerende stolpehuse.

Hvor skal man bo

Pub Street og dens omgivelser tilbyder en del lavpris hostels, men hvis du kan lide at feste, men stadig få en god nats søvn, skal du søge indkvartering syd for floden. Prøv Babel Guesthouse for private dobbeltværelser og triple værelser, der er meget billige muligheder, hvis du rejser sammen med en gruppe venner. Et andet plus er at stedet har en dejlig gårdhave med havestole i sengestørrelse, perfekte til en lur efter en hård dags tempeludforskning.

Find flybilletter til Siem Reap

Siem Reap © Catherine McGloin

5. Sihanoukville

Den vigtigste grund til at tage hertil er strandene, der har det fineste sand, og ikke er så overfyldte som Thailands. Med seks strande at slappe af på, er alt du behøver solskin og en bar med happy hour (der er mange). Otres stranden er mindre populær end Victory eller Serendipity strandene, og Otres stranden er derfor normalt roligere, og et godt sted at prøve windsurfing eller kajaksejlads. Når solen går ned, så tag til Otres nat marked, her er levende musik og håndværk af høj kvalitet, midt blandt madboder og pop-up barer.

Hvor skal man bo

Hvis du rejser i Cambodia på budget, så ligger her strandhytter spredt langs kysten der koster så lidt som ca. 9 kr pr. nat (mindre hvis du er okay med at dele). De fleste af de bedste hoteller er tættere på stranden end på det lidt nedslidte centrum; The Tamarind er mere familieorienteret end de fleste, med venlig service og en dejlig lille udendørs pool, hvis du ønsker lidt mere komfort.

![Scooter, Sihanoukville, Cambodja] (http://content.skyscnr.com/e98ed34d0dded24100f8140187a23303/scooter.jpg)

6. Koh Rong og Koh Rong Samloem

Glem Koh Samui, Koh Rong er det nye øde ø paradis. Du kan kun komme hertil med en lille lokal færge, og det er ikke mange rejsende, der tager den korte tur fra Sihanoukville (ca. 45 minutter) til dette maleriske sted. Med 23 uberørte strande at vælge imellem, vil du blive fristet til at dase dagene væk i solskinnet. Til den eventyrlystne er der masser af muligheder for vandreture, dykning og snorkling. Du finder billige cocktails, velsmagende Khmer-mad, og den bedste solnedgang med havudsigt på Monkey Island. Og hvis det ikke er helt fjernt nok til dig, bør den lille og stort set uopdagede Koh Rong Samloem, nogle få kilometer længere væk, tilfredsstille alle dine Robinson Crusoe drømme.

Hvor skal man bo

Pura Vita Resort

på Koh Rongs sydkyst har air condition bungalows fra ca. 120 kr pr nat, eller hvis du er kommet så langt som til Samloem, så besøg den idylliske fiskerby mod nord, M’Pai Bei, for en helt autentisk oplevelse. ![Koh, Cambodja © Catherine McGloin] (http://content.skyscnr.com/4d81f5182961149a246e9e3a7a0aa344/koh.jpg) ## ** 7. Kampot ** Kampot var engang kendt for sin salt- og peberproduktion, og er en charmerende by ved floden. Dagene bruger du på nyde flodens liv, spise lækre nudler på markedet og cykle gennem bakkerne. Sørg for at stoppe ved [Epic Arts Cafe](http://epicarts.org.uk/programme/epic-cafe/), en social virksomhed, der beskæftiger handicappede, og byder på en tegnsprogsmenu med lækre smoothies, frokoster og hjemmelavet kage. Hvis du føler dig eventyrlysten, så tag en tur 20 km ud af Kampot, og besøg den franske spøgelsesby, Bokor Hill Station. Oprindelig var dette sted et resort for koloniale bosættere, men det blev forladt, da Khmer Rouge tog kontrol over området i 1970’erne, og er forblevet uberørt lige siden. Du kan stadig se kuglehullerne i murene på den ødelagte kirke, der blev fanget i krydsilden under krigen, og du kan vandre i de ødelagte korridorer ved Grand Bokor Palace Hotel & Casino. **Hvor skal man bo** Kampot er velsignet med flere dejlige private gemmesteder at bo langs floden, fra simple træhytter hos ** [Naga House](https://www.facebook.com/nagahousekampot/)** (pas på: her er højlydt disco parties hele natten hvis du er opholder dig her i weekenden!) til **[Villa Vedici](https://www.skyscanner.dk/hotels/q/?q=Villa+Vedici%2C+K%C3%A2mp%C3%B4t%2C+Kampot+Province%2C+Cambodja&sd=2017-12-21&ed=2017-12-22&na=1&nr=1&bpt_eid=o_47200808&fhids=47200808)**, med privat strand og vandskifaciliteter, med værelser fra 190 kr pr. nat. ![Durian, Kampot, Cambodja © Catherine McGloin] (http://content.skyscnr.com/2ab2a89aba3e638871cc41a6116d445e/kampot.jpg) ##**Praktisk råd: Hvordan kommer man rundt i Cambodia** Når du er ankommet, er den billigste løsning at rejse rundt i Cambodia på, normalt at tage bussen. Du kan både benytte de lokale busser og de lidt mere eksklusive turistbusser, som fx [Giant Ibis](http://www.giantibis.com/), der tilbyder gode priser og tilbud, især på populære ruter som Phnom Penh til Siem Reap. Alternativt kan du tage en hurtig indenrigsflyvning til Siem Reap eller Sihanoukville, på den måde undgår du timevis på ujævne veje og hårrejsende cambodiansk kørsel, for et beskedent beløb mere. Men måske vil du gerne se alt det bussen skrumler forbi, Cambodia har eventyr nok – nu er det op til dig at vælge hvad du vil se! **Fotos i denne artikel er af ©Catherine McGloin.**

Find flybilletter til Cambodia

##**Få mere rejseinspiration:** ##**[8 sparetips til en billig rejse til Sydøstasien](https://www.skyscanner.dk/nyheder/asien-kalder-de-8-bedste-rejsetips-til-asien)** ##**[Top 10 Asien eventyr på budget – det bedste af Asien](https://www.skyscanner.dk/nyheder/top-10-asien-eventyr-pa-budget)** ##**[Japan på budget! Sådan gør du: få gode tips og se video](https://www.skyscanner.dk/nyheder/inspiration/japan-pa-budget-sadan-gor-du-tips-og-video/)** *Offentliggjort ju​li 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal._ _[Skyscanner](http://www.skyscanner.dk/) er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. [flybilletter](http://www.skyscanner.dk/), [hoteller](http://www.skyscanner.dk/hoteller) og [billeje](http://www.skyscanner.dk/biludlejning)._