COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder 7 steder du skal se i Vietnam

Alle artikler

7 steder du skal se i Vietnam

Kultur, cocktails og kokosnødguf: syv fantastiske steder og attraktioner du kan opleve på din rejse i Vietnam. Med sin vilde jungle, lækre street food og hvide sandstrande fortjener Vietnam at stå højt på enhver eventyrrejsendes ønskeliste. Fra Hanoi til Ho Chi Minh City er der meget at se på og lytte til for alle tilrejsende.

Men der er meget andet ud over hovedattraktionerne. I et land hvor det eksotiske Asien smelter sammen med det chikke Paris, er der mange overraskende seværdigheder og fascinerende steder at udforske. Den erfarne rejseskribent Catherine McGloin deler her sine syv yndlingssteder i Vietnam.

Find billige fly til Vietnam

Find hotel i Vietnam

1. Huê

For kulturelskere er der ingen mangel på templer, gravsteder, pagoder og smuldrende paladser at beundre og udforske. Huê, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, er hjemsted for Citadellet, der engang var kejserens private bolig, samt Den Forbudte Lilla By, hvor han husede sine mange elskerinder. Når du bliver træt i benene, kan du sunde dig på en omgang bún bò bué (oksekødssuppe med nudler) og se på de svaneformede vandcykler cruise rundt på Parfume-floden, mens solen går ned.

2. Hoi An

Madentusiaster har en fest i det lækre udvalg af street food i Vietnams kulinariske hovedstad. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med vietnamesisk mad, tilbyder mange restauranter halvdags madlavningskurser. Lugter det for meget af hårdt arbejde? Så snup en dag på An Bang strand i stedet for og slap af på den stille sandstrand og nyd iskolde cocktails i baren.

3. Sapa

Tag på vandretur i bakkerne omkring Sapa og få en fantastisk udsigt over junglen og bjergene i det nordvestlige Vietnam. Vandreudstyr er billigt og let at skaffe, så du skal ikke bekymre dig, selvom du ikke er den fødte bjergged, du skal nok nå derop og blive beriget med synet af tågen, der ruller over bjergtoppene.

Sapa, Vietnam

4. Halong Bay

Sejl mellem de takkede klipper og mere end 2000 øer i Tonkin-bugten ved Halong, som kan oversættes til ”hvor dragen slår ned i havet”. Hvis du vil endnu tættere på, kan du leje en kajak og udforske hulerne eller find din egen mennesketomme bugt.

Halong Bay, Vietnam © Catherine McGloin

5. Hanoi

Trængslen og den hektiske atmosfære i Vietnams hovedstad kan i første omgang virke skræmmende, men lad ikke de mange motorcykler og råbende gadehandlere skræmme dig væk. Bag al larmen finder du ro i Litteraturtemplet, fred i En-søjlepagoden og flere charmerende franske konditorier, end du kan drømme om.

Hanoi, Vietnam © Catherine McGloin

6. Ben Tre

Lidt væk fra den sædvanlige turistrute finder du Ben Tre, hvor du kan opleve livet på Mekongflodens bredder uden de store turistmasser, som der er på steder som for eksempel My Tho. Sejl langs floden, gør stop ved en kokosnød-slikfabrik og smag det søde slik, som området er kendt for. Hvis det skal være romantisk, kan I sejle ud ved skumringstid og fange ildfluer, mens solen går ned.

7. Ho Chi Minh City

Det tidligere Saigon er nu Vietnams internationale forrentningscenter og største by. Så find dit pæne tøj frem og tag op på en af de mange skybars, der ligger på øverste etage i byens elegante skyskrabere. Med en smagfuld cocktail i hånden kan du beundre nattens bedste udsigt over Ho Chi Minh City.

Ho Chi Minh City, Vietnam © Catherine McGloin

Læs flere gode rejsetips:

Top 10 Asien eventyr på budget – det bedste af Asien

11 magiske steder i Sydøstasien

7 steder du skal se i Indonesien

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.