Kort

Fly til Mexico | Billige flybilletter

Mexico er et stort og fascinerende land med smuk og varieret natur lige fra ørken til jungle, hvide sandstrande, høje bjerge og vulkaner. Hele fire bjergkæder deler landet op, hvor Mexico City ligger på den centrale slettet mellem de højeste tinder. Både i hovedstaden og særligt på Yucatan halvøen kan du opleve historiske levn som de imponerende pyramider fra de gamle folkefærd aztekerne og mayaerne. En rejse til Mexico er et møde med en stolt historie og farverig kultur, hvor selv døden bliver hyldet med kærlighed og mexicansk ukuelighed.

Hvad end du er interesseret i historie, arkitektur, natteliv, naturoplevelser eller egentlig bare vil slappe af på en idyllisk badestrand, kan Mexico levere varen. Besøg de hektiske storbyer for alle deres seværdigheder og aktiviteter og kom ned på jorden i små søvnige samfund, hvor gamle traditioner holdes i hævd. Dyk i det krystalklare blå Caribiske Hav, gå på opdagelse i historiske ruiner, mæt dig i velsmagende mexicanske køkken og skyl så det hele ned med et shot tequila og fyr den af på klubber eller til kæmpe strandfester, når nattens festligheder afløser dagens sightseeing og seværdigheder.

Opdateret november 2017

Visum

Visumfri i op til 180 dage for danske turister med gyldigt pas. Se her for yderligere oplysninger.

Sæson

Mexico er et stort land med et varieret landskab og klima, fra ørken i den nordlige del til tropisk regnskov i syden. Mexico tiltrækker turister hele året, de fleste holder sig dog til højlandet i sommerhalvåret og tager til stranden i vinterperioden, der er højsæson, og hvor vejret overordnet set er bedst. Du skal i hvert fald ikke planlægge en badeferie i september/oktober, som er orkansæson. Hvis du vil have en særlig oplevelse, kan du overveje at besøge Mexico til fejringen af De Dødes Dag, der er på UNESCO’s liste over immaterielt kulturarv, og som starter ved midnat den 1. november.

Rejser til Mexico

Det er ikke muligt at flyve direkte fra Danmark til Mexico, men du kan flyve dertil med en eller flere mellemlandinger fra både Jylland og København. Hvis du er på udkig efter de billigste flybilletter til Mexico, er det generelt en god idé at bestille dem i god tid. Opret en gratis Skyscanner prisagent, som kan holde øje med billetprisen for dig, så du kan slå til, når flybilletten er billigst.

Danske lufthavne med forbindelse til Mexico

Der er på nuværende tidspunkt ingen danske lufthavne, der tilbyder direkte forbindelser til Mexico, men du kan sagtens komme dertil hele året med en eller flere mellemlandinger undervejs.

Flyselskaber som flyver til Mexico

Der er mange flyselskaber, som flyver til Mexico fra hele verden, heriblandt KLM, Lufthansa, Air France, Air Canada, British Airways, Iberia og Finnair.

Lufthavne i Mexico

Der er mange hundrede lufthavne i Mexico, der er fordelt over hele landet, heraf er mindst 50 internationale lufthavne med forskellige rutenetværk. Der er også flere indenrigslufthavne, som du kan benytte, hvis du skal rundt i det store land. De fem travleste lufthavne er:

Mexico City International Airport

Cancún International Airport

Guadalajara International Airport

Monterrey International Airport

Tijuana International Airport

Offentlig transport

Hvis du skal fra en by til en anden, er den bedste transportmiddel bus eller bil. Hvis du vil leje en bil i Mexico, kan du bruge Skyscanners søgefunktion til at sammenligne priser med mere. Du skal betale for at køre på de bedste veje, men de er til gengæld også mere velholdte og hurtigere. Vær opmærksom på at der særligt i det nordlige Mexico kan være militære kontrolposter, hvor de tjekker for smuglervarer, narkotika og våben, men for den ærlige turist udgør disse check-points ikke nogle problemer. Der er ikke særlig mange togstrækninger i Mexico, men du kan i stedet flyve indenrigs, hvis du skal rejse over længere afstande. I Mexico City og Monterrey er der metro, mens der i hovedstaden også kører flere trolleybusser og en letbane.

Åbningstider

Der kan være stor forskel på åbningstider alt efter byens og forretningens størrelse, men der er generelt længe åbningstider 6-7 dage om ugen. Supermarkeder har normalt åbent hele ugen fra morgen til aften, mens flere i de store byer har døgnåbent. Butikscentre åbner nogle gange først ved 11-tiden, men holder åbent indtil klokken 20-21, mens små forretninger ofte har åbent fra tidlig morgen til klokken 21. Apoteker har også lange åbningstider, hvis de da ikke er døgnåbne.

Drikkepenge

I takt med de mange turister fra USA er drikkepenge efterhånden blevet kutyme i hele landet, og selvom der er nogle retningslinjer for beløbets størrelse, bør drikkepengene også afspejle serviceniveauet. Giv stuepigen cirka 13-33 DKK pr. uge, en piccolo 6-7 DKK pr. taske og tjeneren cirka 10 procent, hvis drikkepenge ikke er inkluderet i servicen. Det er ikke nødvendigt at give drikkepenge til taxichauffører eller frisører, men musikere på restauranter forventer cirka 32 DKK pr. bord.

Nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Mexico: Tres Picos 43, Col. Polanco, Mexico D.F. – C.P. 11580

Telefon: +52 (55) 5255 3405, E-mail: mexamb@um.dk

Alarmtelefon: 911

Feriemål i Mexico

Mexico City Hovedstaden i det centrale Mexico er en af verdens største byer på næsten 9 mio. indbyggere og et overflødighedshorn af uforglemmelige oplevelser som Aztekerruiner, blandet arkitektur, kunst både på gaden og gallerier, spændende museer, shopping, restauranter og natteliv omgivet af store naturattraktioner. Bestig de sneklædte vulkaner Popocatépetl og Iztaccíhuatl eller sejl i kanalerne i Xochimilco fra Aztekerriget. Det Nationale Antropologimuseum er et must og giver en god forståelse for landets fascinerende kulturhistorie.

Guadalajara Hovedbyen i staten Jalisco er en traditionel by, der er bedst kendt som hjemstedet for mariachi-musik og tequila. Byen nyder godt af et dejligt klima året rundt og rummer meget flot kolonitidsarkitektur. Når du har suget alle de kulturelle seværdigheder til dig, kan du passende hoppe på Tequila Express og suge løs af Mexicos verdensberømte nationaldrik. På turen kommer du rundt blandt de mange blå agave marker, sukkulenten som bruges til fremstillingen af tequila, og får rigeligt med smagsprøver undervejs.

Riviera Maya Syd for den vilde party-by Cancún, hvor op til 15.000 danseglade mennesker fester natten lang på stranden, ligger Riviera Maya ud til det Caribiske Hav. Her finder du dejlige badestrande og utroligt smukke dykkerspots med krystalklart blåt vand og et mylder af farvestrålende fisk blandt korallerne. Her er også mulighed for at svømme eller dykke i de formidable ferskvandsgrotter, kaldet cenoter, der var hellige for mayaerne, da de forsynede dem med frisk drikkevand, prøv fx Dos Ojos, som er består af to pooler med adgang til et stort hulenetværk. Ikke langt derfra finder du mayaruinerne i Tulum.

Chichén Itzá Mexicos største og bedst bevarede mayaruinby på den nordlige Yucatan halvø, som blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1988. Du kan snildt bruge flere dage på at udforske det store område, hvor den spektakulære Kukulkan-pyramide er udnævnt som en af De Syv Nye Vidundere. Det bedste tidspunkt at besøge området er, når det er jævndøgn enten i foråret eller efteråret, hvor skyggerne afslører nye oplevelser, som den hellige slange på vej op af trapperne til Kukulkan-pyramiden.

Tijuana Besøg en af landets nordligste byer på grænsen til USA, hvor alene antallet af amerikanske turister er en attraktion i sig selv. Gør som dem og gå om bord i Tijuanas store udbud af shopping, restauranter og natteliv. Start på Avenida Revolucion i det historiske centrum , der mest af alt er præget af turistfælder, og fortsæt fx til byens famøse Red Light District i nord, hvor der om lørdagen er et stort marked. Tijuana omfavner om nogen alle sociale klasser med både ekstremt fattige og ufatteligt rige mennesker, kriminaliteten er høj, så vær påpasselig i virvaret.

Hurtige fakta

Hovedstad: Mexico City

Areal: 1,972,550 km2

Indbyggertal: Cirka 119,5 mio.

Valuta: Peso (MXN)

Landekode: +52

Religion: 83 % romersk-katolsk

Tidszone: UTC -8 til UTC -5

Sprog: Spansk + 68 indfødte sproggrupper

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.