Kort

Fly til Cancún

Cancún betyder ”slangens rede” på mayansk og er hovedbyen i det mexicanske Caribien. Med andre ord er der lagt op til enten masser af fest, masser af strand – eller en kombination afhængig af temperament. 

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med gyldigt pas. Se her for yderligere oplysninger 

Sæson

Højsæsonen er fra december til april, hvor det sjældent regner, og hvor temperaturerne normalt holder sig under 30 grader. Vær opmærksom på, at der er ekstra risiko for mange brandmænd i badevandet i midten af april. Orkansæsonen er typisk september - oktober.

Kom omkring

Der kører masser af busser op og ned ad hovedgaden. Turen er billig, tætpakket og lidt af en oplevelse. Hvis det bliver for meget af det gode, er der også masser af taxaer i byen.

Åbningstider

Cancún har glimrende shopping, både hyggelige markeder og luksuriøse butikker. Mange steder har åbent fra 10 til 22 eller endnu længere. 

Drikkepenge

15 % er almindeligt på restauranter – og nogle gange indskrevet i regningen. 1 dollar til portier er normalt, og ellers er drikkepenge til for eksempel barpersonale og lignende efter skøn.

Information og nødstilfælde

Den danske konsul I Cancún: Blvd. Kukulcan L-48 KM. 16.5. M.53, Zona Hotelera, 77500 Cancún, Quintana Roo    Tlf.: (998) 881 0600   E-mail: consuldenmark@grupocancun.net

Alarmtelefon: Politi: 066 Ambulance: 065 Brandvæsen: 068

Seværdigheder

1. Kysten: Det mest populære sted i Cancún er kysten ud til Caribien, hvor der er sandstrande og badevand i verdensklasse.  

2. Isla Mujeres: Denne lille caribiske ø ud for Cancún kan alt inden for strandferie. Masser af badestrande, lækkert caribisk havvand med masser af aktiviteter til lands og til vands.  

3. Rio Secreto: En farverig underjordisk flod, der løber mellem tusindvis af drypsten. De i alt 12 kilometer underjordiske grotter blev først opdaget i 1996 og sørger for en helt unik oplevelse for interesserede.

4. Xcaret: En øko-park med mayanske rødder for hele familien med sommerfuglepavillion, flamingoer, søkøer, aber, jaguarer og meget mere. Masser af natur og historie samlet ét sted.  

5.Tulum: Omkring halvanden times kørsel syd for Cancún ligger de største af oldtidens ruiner på den mayanske riviera. Som en af de sidste mayanske byer står ruinerne i dag også som nogle af de mest velbevarede fra den kultur.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 723 000

Valuta: Mexicanske pesos (MXN)

Landekode: 52

Religion: Cirka 80 % katolikker

Tidszone: UTC-6

Officielt sprog: Spansk

Steder at bo

Find hotel i Cancún

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Cancún

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Cancún: Cancún.
Delta, Sky Airline, KLM, Air New Zealand, GOL Linhas Aéreas, Cubana, Azur Air og TUI flyver alle direkte til Cancún.
Den billigste måned at flyve til Cancún i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.