Kort

Fly til Ciudad de México

Mexico City, landets hovestad, er enorm og en af verdens største byer. Byen er fuld af kontraster mellem rig og fattig med overdådige paladser og støvede slumkvarterer, men Mexico City har helt sikkert noget for enhver smag med et stort udbud af kulturelle, kulinariske og historiske oplevelser døgnet og året rundt. Mexico City har fx flere museer end nogen anden by og adskillige kæmpestore grønne parker, hvor man kan puste ud mellem indtrykkene.

Visum

Visumfri i op til 180. Gyldigt pas skal medbringes. Se flere oplysninger her.

Sæson

Sommeren er varm og falder sammen med regnsæsonen fra juni-september. Om vinteren kan det blive ned til minusgrader om aftenen i de højtliggende kvarterer.

Kom omkring

Mexico Citys udmærkede offentlige transportnetværk består af metro, busser og elektriske busser, der sammen med de mange taxaer får dig sikkert rundt i den kæmpe by.

Åbningstider

Butikkerne har typisk åbent fra 9-20, og mange holder lukket mellem 14-16.

Drikkepenge

Drikkepenge er udbredte i Mexico og udgør ca. 15 % af regningen på restaurant. giv piccolo og stuepige, hvad der svarer til ca. fem kroner pr. taske/nat. Rund op i taxaen.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Mexico, Tres Picos 43, Col. Polanco, Mexico D.F.  

C.P 11580

Tel: +52 (55) 5255 3405   E-mail: mexamb@um.dk

Politi/Ambulance/Brand: 066 eller 060

Seværdigheder

1. Centro Histórico: Adskillige imponerende attraktioner bl.a. katedralen og ruinerne af et aztekertempel omkranser den kæmpe plads Zócalo i den gamle bydel. Tæt på pladsen ligger nogle af byens mest spændende museer.

2. Castillo de Chapultepec: Slottet, som i dag huser Nationalmuseet, blev bygget i 1785 for den spanske vicekonge og var Mexicos præsidentbolig indtil 1940.

3. Chapultepec Park: Mexico Citys største park med flere hundrede år gamle træer og søer, rummer udover Nationalmuseet bl.a. flere kunstmuseer og zoologisk have.

4. Coyoacán: Den tidligere forstad er nu blevet opslugt af storbyen, det var her det berømte kunstnerpar Frida Kahlo og Diego Rivera boede samt deres kammerat kommunisten Leon Trotsky. Et spændende kvarter med masser af gadeunderholdning og flot arkitektur.

5. Torre Latino: Et af byens vartegn er denne skyskraber, bygget i 1950’erne, som har vundet hæder for sin solide konstruktion, der har overlevet flere kraftige jordskælv. Fra 44. sal kan man på en klar dag få en fantastisk panoramaudsigt over Mexico City.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 9 mio. (Stor-Mexico City 27 mio.)

Valuta: Mexicanske peso (MXN)

Landekode: (00) 52

Religion: Cirka  82 % katolikker

Tidszone: UTC-6

Sprog: Spansk og 62 indfødte sprog

Steder at bo

Find hotel i Mexico City

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Ciudad de México

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Mexico City: Ciudad de México.
Delta, Qatar Airways, KLM, Volaris, Cathay Pacific, Alitalia, Viva Aerobus og Interjet flyver alle direkte til Ciudad de México.
Den billigste måned at flyve til Ciudad de México i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.