Kort

Fly til Østrig | Billige flybilletter

Med sin beliggenhed i Centraleuropa er Østrig nem at komme til, og så er der masser af muligheder for at stå på ski, tage på vandreture, shoppe, få unikke kulturoplevelser og endda en badetur i en af landets søer eller floder.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Se her for yderligere oplysninger http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/oestrig-pas-og-visum/

Sæson

Eftersom 75 % af landet er domineret af Alperne er der i store dele kolde vintre. Til gengæld kan somrene være lune med gennemsnitsgrader midt i tyverne.

Kom omkring

Offentlig transport i Østrig er effektiv. Mellem storbyerne og nogle af de mindre byer er der et komfortabelt og effektivt jernbanenetværk, mens busser sørger for transport til de mindre byer og søer. For mere avancerede ture ud på landet kan det anbefales at leje bil.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent mandag – fredag fra 9 – 18 og lørdag fra 9 – 13 eller 9 - 17.

Drikkepenge

På restauranter er det normalt at runde op eller give cirka 5 % i drikkepenge (også hvis der allerede er indskrevet drikkepenge på regningen). Det er også almindelig praksis at give taxachauffører omkring 10 % i drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade & Faste Mission i Østrig: Führichgasse 6, A-1010 Wien Tlf.: +43 1 512 79 04 E-mail: vieamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Wien: Østrigs hovedstad betragtes som en af de smukkeste og mest interessante byer i Europa med paladser, teatre, musik og masser af fantastiske kulturelle oplevelser.

2. Salzburg: Musik er også stadig en vigtig del af Mozarts fødeby, hvor mange bygninger, statuer og lignende er dedikeret til det musikalske geni. Oplev den helt specielle stemning i den gamle by i de små hyggelige gågader.

3. Innsbruck: En af Østrigs mange fremragende destinationer for skientusiaster, som to gange har været vært for Vinter-OL. Om sommeren er det et rent paradis for vandrere. Og så er Innsbruck den provinsielle hovedstad i Tyrol!

4. Donau-dalen: En skøn måde at se flere egne af Østrig er en tur på Donau-floden. Oplev den skønne natur, de varierede landskaber, dramatiske borge og en række østrigske byer.

5. Hallstatt: Kun en lille landsby, men noget af det mest fantastiske, når det kommer til udsigter og natur. Gå ikke glip af grotterne og saltværkerne.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 8 505 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 43

Religion: Cirka 75 % romersk-katolske

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Tysk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.