Kort

Fly til Colombo

Sri Lankas største by og kommercielle center, Colombo, har været koloniseret af skiftende europæiske stormagter. Overalt kan man se smukke bygninger i forskellige akitektoniske stilarter, kirker, moskeer og hinduistiske templer. Colombo er en herlig blanding af nyt og gammelt, østlig og vestlig kultur. Det er let at finde god og billig mad, underholdning samt et sted at slappe af væk fra solens varme

Visum

Visumpligt. Se flere oplysninger her.

Sæson

Med temperaturer hele året rundt, der sjældent kommer under 22 grader, er det mest regnsæsonen, man skal holde øje med. I Colombo er maj og oktober de vådeste måneder.

Kom omkring

De trehjulede tuk-tuk også kendt som rickshaw er den bedste måde at komme rundt på. Det kan dog være en udfordring at forhandle pris, hvis de ikke har et taxameter. Almindelige taxaer er dyrere, men er det mest sikre alternativ. Byen serviceres også af busser og tog.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent mandag til fredag mellem 9-17.30 og om lørdagen indtil 13.

Drikkepenge

Regninger bliver ofte tillagt 10 % for service, hvis ikke det er inkluderet, forventes det, at man selv lægger til. I taxaen giver man drikkepenge alt efter tilfredshed.

Information og nødstilfælde

Danmark har ingen ambassade i Sri Lanka, der henvises derfor til det danske konsulat, den danske ambassade i Indien eller den norske ambassade.

Konsulatet i Colombo: Unit 5-3C, East Tower, World Trade Center, Echelon Square, Colombo 1

Tel: +94 (11) 5556 699    E-mail: kdconsul@sltnet.lk

Danmarks ambassade i Indien: 11, Golf Links, New Delhi 110 003
Tel: +91 (11) 4209 0700    E-mail: delamb@um.dk

Den norske ambassade: 49, Bullers Lane, Colombo 7
Tel: +94 (11) 5608 700    E-mail: emb.colombo@mfa.no

Politi/Ambulance/Brand: 119

Seværdigheder

1. Nationalmuseet: Museet blev grundlagt i 1877 og stykker via forskellige udstillinger med bl.a. freskomalerier og stenrelieffer landets historie sammen.

2. Pettah-kvarteret: Et basar-område hvor man kan købe alt mellem himmel og jord, nyde et godt måltid eller bare indtage den charmerende stemning af lokale handlende.

3. Galle Face Green: Parken lagde tidligere grund til et væld sportsdiscipliner som vædeløb for heste og cricket. Stedet tiltrækker især i weekenden mange besøgende, der holder picnic og nyder stranden og solnedgangen. 

4. Turtle Conservation Villa: Centret, der er placeret ca. 20 km syd for Colombo, arbejder for bevarelsen af de truede havskildpadder.

5. Dronningens Hus (Janadhipathi Medura): Tidligere boede den britiske generalguvernør i den majestætiske bygning, men efter landets selvstændighed har det været præsidentens bolig.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 550.000 (Stor-Colombo 4.6 mio.)
Valuta: Sri Lankanske rupee (LKR)
Landekode: (00) 94
Religion: Cirka 70 % buddhister  
Tidszone: UTC+5:30
Officielt sprog: Sinhala og tamil

Steder at bo

Find hotel i Colombo

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Colombo

Ofte stillede spørgsmål

Der er 4 lufthavne i Colombo: Colombo Bandaranayake, Colombo Ratmalana, Diyawanna Oya og Kelaniya.
Gulf Air, SkyUp Airlines, Oman Air, Qatar Airways, Singapore Airlines, SilkAir, FITS Aviation og Cathay Pacific flyver alle direkte til Colombo.
Den billigste måned at flyve til Colombo i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.