Kort

Fly til Innsbruck

Hovedstaden i Tyrol har tegn på mennesker helt tilbage i den tidlige stenalder. Foruden sin lange historie, flotte arkitektur og omkringliggende natur er den livlige by blandt andet kendt som en forrygende sportsdestination og har blandt været EM-by (fodbold) og vært for vinter-OL to gange. 

Visum

Visumfrit i op til 90 dage med gyldigt pas. Se her for yderligere oplysninger.

Sæson

Innsbruck er en særdeles populær skisportsdestination. Sæsonen løber fra omkring slutningen af november til starten af april. Mange nyder også at komme til Innsbruck i den flotte sommer, mens september til november typisk er lavsæson for turister.

Kom omkring

Hovedattraktionerne i det gamle centrum kan alle nemt nås til fods. Skal du lidt længere omkring (f.eks. til eller fra en skidestination) går der både busser, tog og sporvogne.

Åbningstider

De fleste butikker lukker kl. 18:30 i hverdagene, kl. 18 om lørdagen og har lukket om søndagen. Derudover er der en hel del markeder med varierende åbningstider (disse har også typisk lukket om søndagen). 

Drikkepenge

Uanset om der er indskrevet drikkepenge i regningen (typisk 12,5 %) er det almindeligt at give omkring 5 % ekstra i drikkepenge på restauranter. 10 % i taxa og 1-2 Euro til portieren per kuffert er normalt.

Information og nødstilfælde

Det Danske Konsulat i Innsbruck: Königlich Dänisches Konsulat, Maria-Theresien-Strasse 42a, 6020 Innsbruck  Tlf.: +43 512 58 29 71      E-mail: office@purtscher.at

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Alperne: Innsbruck er omringet af Alperne og har ikke færre end ni skiområder lige i nærheden med over 500 kilometer skibakker på 25 forskellige skiresorter. Mange af de samme områder er om sommeren fantastiske udfordringer for ambitiøse mountain bike-cyklister.  

2. Schloss Ambras: Dette renæssanceslot blev opført i 1563 og står i dag med portræt- og våbensamling, kunst og en smuk slotshave – og et lille kig på Ferdinand II’s samling af mærkværdige objekter.

3. Maria-Theresien-Strasse: Denne gade danner indgangen til Innsbrucks middelaldercentrum og er fyldt med butikker og restauranter i de fabelagtige gamle bygninger.

4. Innsbrucker Dom: Innsbrucks katedral blev i sin nuværende form indviet i 1724, men er oprindeligt fra 1100-tallet. I dag står den smukke katedral med to klokketårne og en imponerende kuppel som et af Innsbrucks fineste eksempler på barok arkitektur.  

5. Hofburg: Dette barokke palads var engang hjem for monarkerne i det Habsburgske monarki. Det store slot er dekoreret med statuer, portrætter, guldlakeringer og meget mere.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 125 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 43

Religion: Cirka 60 % katolikker

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Tysk 

Steder at bo

Find hotel i Innsbruck

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Innsbruck

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Innsbruck: Innsbruck.
Delta, Air Astana, KLM, transavia, easyJet, S7 Airlines, United og Tuifly.be flyver alle direkte til Innsbruck.
Den billigste måned at flyve til Innsbruck i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.