Kort

Fly til Salzburg

Mozarts fødeby er berømt for sin barokke arkitektur med paladser, borge, kirker med mere samt for sine alpine omgivelser, hvor blandt andet musicalstorfilmen The Sound of Music blev filmet.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Se her for yderligere oplysninger 

Sæson

Klimaet i Salzburg er tempereret med sommertemperaturer en anelse varmere end i Danmark og vintertemperaturer en anelse koldere. Skisæsonen varierer en smule fra år til år, men løber generelt som minimum mellem december og marts.

Kom omkring

Centralt er det nemt at komme omkring til fods. Skal du lidt længere, kan du tage bussen eller taxa – eller cykle på de over 100 km af cykelstier i byen.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent mandag – fredag fra 9 – 18 og lørdag fra 9 – 13 eller 9 - 17.

Drikkepenge

På restauranter er det normalt at runde op eller give cirka 5 % i drikkepenge (også hvis der allerede er indskrevet drikkepenge på regningen). Det er også almindelig praksis at give taxachauffører omkring 10 % i drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Danmarks konsulat i Salzburg: Könglich Dänisches Konsulat, Imbergstrasse 15, 5020 Salzburg Tlf.: +43 66387 14 85 0 E-mail: office@salzburglaw.com

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Festung Hohensalzburg: Salzburgs vartegn er et fæstningsanlæg fra middelalderen, som med sine 250 x 150 meter er et af Europas største. Fæstningen er desuden hjem for Steintheater, hvor Europas første Opera blev opført og fra de tilhørende haver er der en fantastisk udsigt over Salzburg.

2. Mozarts Geburtshaus: Getreidegasse nummer 9 var fødested for Salzburgs mest berømte bysbarn, Wolfgang Amadeus Mozart. I dag fungerer huset som et museum dedikeret til det musikalske geni.

3. Schloss Hellbrunn: Dette palads blev bygget i 1613-1619 og er måske lige så berømt for sin park med masser af finurlige vandspil og springvand som for det egentlige palads.

4. Legetøjsmuseet: Hvis du tager børnene med her, behøver du ikke bekymre dig om ”niks pille”. Der er nemlig masser af legetøjssamlingen, som besøgende er mere end velkommen til at lege med.

5. Alperne: Europas største bjergkæde er ikke bare en fantastisk visuel oplevelse. Alene inden for et par timers kørsel fra Salzburg er der flere hundrede skiresorter med pister for alle niveauer.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 147 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 43

Religion: Cirka 75 % romersk-katolsk

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Tysk 

Find hotel i Salzburg

Hotel i Salzburg

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Salzburg

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Salzburg: Salzburg.
airBaltic, SkyUp Airlines, easyJet, transavia, Norwegian Air International, Ural Airlines, S7 Airlines og Ryanair flyver alle direkte til Salzburg.
Den billigste måned at flyve til Salzburg i er juni.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.