Kort

Fly til Ninoy Aquino International

Filippinernes hovedstad er en enorm storby med en ekstremt rig historie – de tidligste tegn på mennesker i området går 5000 år tilbage, og siden har byen via forskellige kongeriger og kolonister udviklet sig til den moderne storby, den er i dag.

Visum

Visumfrit i op til 30 dage med pas, der er gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed. Se her for yderligere oplysninger 

Sæson

Filippinerne ligger i tyfonbæltet, og der er potentielt farlige storme i omkring juni til oktober. December til april en smule køligere, og normalt de tørreste måneder.

Kom omkring

Manila har flere transportmuligheder til at komme rundt i det store område. Offentligt kan du tage tog, bus eller jeepney – en blanding mellem bus og militært køretøj, som kun findes i Filippinerne. På kortere afstande eller til destinationer, der ikke kan nås med bil, kan du køre med cykeltaxa.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent fra 10 til 19:30.

Drikkepenge

10 % er normen på restauranter og nogle gange indskrevet i regningen. I taxaer er det normalt at runde op, mens 20 – 50 pesos er fint til hotelpersonale.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Filippinerne: 18/F Philamlife Tower, 8767 Paseo de Roxas, Makati City      Tlf.: +63 2 830 8656    E-mail: mnlamb@um.dk

Alarmtelefon: 117

Seværdigheder

1. Intramuros: Den indmurede by er Manilas ældste bydel. Bag disse mure regerede de spanske kolonister landet. Tilbage står blandt andet Manilas katedral, Fort Santiago og kirken San Agustin.  

2. Binondo: Manilas Chinatown menes at være fra 1594, hvilket gør den til verdens ældste uden for Kina. Her finder du et vælg af buddhistiske templer og kinesiske restauranter og forretninger.

3. Rizal Park: Manilas store offentlige park var en yndet destination endnu før den fik navn efter nationalhelten José Rizal. I dag er den fyldt med smukke haver, legeplads, museum, monumenter og masser af plads til at slappe af.

4. Manila Havn: Et fortrinligt sted at opleve solnedgangen over Manila bugten – eller at tage en sejltur ud til øerne Corregidor og Caballo.

5. Weekendmarkeder: Manilas weekendmarkeder i Makati er en oplevelse for sig. Gå på oplevelse, og find lokale og hjemmelavede delikatesser i massevis.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 655 000

Valuta: Filippinske pesos (PHP)

Landekode: 63

Religion: Cirka 93 % romersk-katolske

Tidszone: UTC+8

Officielle sprog: Filippinsk og engelsk

Find hotel i Manila

Hotel i Manila

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Ninoy Aquino International

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Manila: Ninoy Aquino International.
Delta, Gulf Air, Air Niugini, Oman Air, Singapore Airlines, KLM, Air New Zealand og Bangkok Airways flyver alle direkte til Ninoy Aquino International.
Den billigste måned at flyve til Ninoy Aquino International i er december.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.