Kort

Fly til Luxembourg | Billige flybilletter

Storhertugdømmet Luxembourg er et af verdens mindste lande, både hvad angår geografisk størrelse og befolkningstal, så selv på en kort tur kan man nå at se det meste af landet. Trods den beskedne størrelse er der også stor variation af turistmuligheder med både flot natur, historiske bygninger og topmoderne shopping.

Visum

Visumfrit med dansk pas. Se yderligere oplysninger her. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/luxemborg-pas-og-visum/

Sæson

Temperaturerne i Luxembourg er hele året stort set, som de er i Danmark.

Kom omkring

Stort set alle dele af det lille land (cirka dobbelt så stort som Lolland) kan nås med offentlig transport fra Luxembourg bys centrum på 1 time eller mindre. Togene dækker især den sydlige del af landet, mens man kan komme med bus mindst en gang i timen til alle landsbyer.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent 9 – 18 mandag til lørdag. Enkelte har også åbent om søndagen.

Drikkepenge

På restauranter og barer er der ofte skrevet 15 % drikkepenge på regningen, men et par ekstra Euro kan gives for ekstra god service. På finere restauranter forventes yderligere omkring 10 % i drikkepenge. Et par Euro til hotelpersonale og omkring 10 % til taxaer er almindeligt.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Luxembourg: 4, rue des Girondins, L-1626 Luxembourg Tlf.: +352 22 21 22-1 E-mail: luxamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Luxembourg bys centrum: Ikke bare landet Luxembourg, men også byen Luxembourg er ekstremt varieret. Det gamle middelaldercentrum er spækket med seværdig arkitektur og masser af butikker og restauranter.

2. Grund: Et ualmindelig smukt lille område i bunden af en kløft lige syd for Luxembourg bys centrum med flere gamle stenhuse, der er bygget direkte ind i klipperne.

3. Vianden Borg: I den nordlige del af landet ligger kommunen Vianden, og dette lille områdes borg er en af de største i Europa vest for Rhinen.

4. Echternach: Luxembourgs ældste eksisterende blev grundlagt i 698 og byens ældste bygning, klosteret, er lige så gammel.

5.Ösling: Hele denne region i det nordlige Luxembourg er en fantastisk destination for udendørsentusiaster med høje bakker flotte skovområder og floder, der snor sig gennem dybe dale.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 538 000

Valuta: Euro (EUR)

Landekode: 352

Religion: Fortrinsvis romersk-katolsk

Tidszone: UTC+1

Officielt sprog: Luxembourgsk (et sprog af gammel tysk oprindelse, men fransk er det mest brugte sprog, også på skilte og menuer. Tysk tales også af de fleste) 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.