Kort

Fly til Sri Lanka | Billige flybilletter

Fly til Sri Lanka

Sri Lanka er et ørige i det nordlige Indiske Ocean tæt på Indien mod nordvest og Maldiverne mod sydvest. Sri Lanka er omtrent en halv gang større end Danmark og har otte steder på UNESCOs Verdensarvsliste.

Visum

Visumpligt. Visum for 30 dage kan udstedes ved indrejse med forudgående ETA-registrering og pas, der er gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed. Se her for yderligere oplysninger

Sæson

Det meste af Sri Lanka har et tropisk klima. I det centrale højland kan der dog forekomme frost om vinteren. Generelt er der dog ikke store temperaturudsving med 27 grader i gennemsnit i den koldeste måned og 29 grader i den varmeste.

Kom omkring

Den mest populære transportmetode er tuk-tuk. Der er også et stort jernbanenetværk og mange – meget travle - busser.

Åbningstider

Almindelige åbningstider for butikker er mandag til fredag fra 10 til 20 eller 22 og ofte en halv dag om lørdagen.

Drikkepenge

10 % på restauranter er almindeligt (og ofte indskrevet i regningen). 50-100 rupier er en god tommelfingerregel for diverse former for service på hotel, mens der i taxa kan rundes op.

Information og nødstilfælde

Det danske konsulat i Sri Lanka: Unit #5-3C, East Tower, World trade Center, Echelon Square, Colombo 1 Tlf.: (11) 5556 699 E-mail: kdconsul@sltnet.lk

Alarmtelefon: Politi: 118 Ambulance: 110 Brand: 111

Seværdigheder

1. De sydlige strande: Sri Lanka er en fantastisk destination for en badeferie. Langs sydkysten finder du den ene gyldne sandstrand efter den anden med mulighed for at bade, surfe, dykke og tage ud at se hvaler og delfiner i det fri.

2. Yala Nationalpark: I denne nationalpark folder biodiversiteten sig ud i fuldt flor. Blandt meget andet kan du se 215 fuglearter, 44 pattedyr (inklusive elefanter, leoparder og vandbøffel) og 46 reptilarter.

3. Polonnaruwa: Den oldgamle hovedstad er spækket med paladser, templer, klostre og statuer, som er mellem 800 og 1000 år gamle.

4. Sigiriya: Et palads fra omkring år 500 bygget på toppen af en næsten 200 meter høj klippe, hvis smukke haver stadig er velbevarede.

5. Galla: En storby, som arkitektonisk er domineret af de europæiske kolonier. Her står blandt andet Galle Fort fra 1588, som er Asiens største eksisterende fort bygget af europæiske besættere.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 20 280 000

Valuta: Srilankanske rupier (LKR)

Landekode: 94

Religion: Cirka 70 % buddhister, 12 % hinduer, 10 % muslimer og 7 % kristne

Tidszone: UTC+5,5

Officielle sprog: Sinhala og Tamil (engelsk anerkendes) 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.