Kort

Fly til Libanon | Billige flybilletter

Fly til Libanon

Libanons beliggenhed i det vestlige Asien har givet landet en fyldig historie og masser af kulturel, religiøs og etnisk diversitet med stor indflydelse fra både Europa og Mellemøsten. Den allertidligste befolkning i landet daterer mindst 7000 år tilbage.

Visum

Visumpligt. Visum kan udstedes ved indrejse med gyldighed for 1 måned med pas, der er gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed. Se her for yderligere oplysninger

Sæson

Libanon har generelt lange, tørre og varme somre og kølige regnfulde vintre. Landets bjerge betyder dog, at både nedbørsforhold og temperaturer kan være meget forskellige i to forskellige områder på samme tid.

Kom omkring

Hele Libanon er mindre end Jylland, så hvis du lejer bil, kan du hurtigt komme hvor hen du vil i landet. Taxaer er populære, men der er også busser mellem byerne.

Åbningstider

Mange butikker har åbent mandag til fredag fra 9/10 til 18/19 og lørdag morgen. Tider kan variere under Ramadanen og om sommeren.

Drikkepenge

Drikkepenge er en dybt integreret del af libanesisk kultur, hvad end der er tale om restaurant, tour guide, chauffør eller på fint hotel. Som tommelfingerregel er 10 % fint. Op til omkring 15 % på restauranter er dog almindeligt.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Libanon: Embassy Complex, Sérail Hill, Army Street, Down Town Beirut Tlf.: +961 (1) 991 001/2/3/4/5/8 E-mail: beyamb@um.dk

Alarmtelefon: Politi: 112 Ambulance: 140 Brand: 175

Seværdigheder

1. Beirut: Her er i bogstavelig forstand noget for enhver smag med et bredt udvalg af vidt forskellige restauranter, cafeer og natklubber – og i alle prisklasser. Der er også masser af parker, museer og dejlige udsigter over for eksempel Dueklipperne.

2. Baalbek: En arkæologisk skat i Beqa’a dalen. Bacchus-templet, som er større end Parthenon, er det bedst bevarede tempel fra oldtiden i verden.

3. Jeita-grotten: Et system af to forbundne kalkstensgrotter, som strækker sig over hele 9 kilometer. Den øvre grotte kan udforskes til fods, mens man kan tage en båd i den nedre grottes underjordiske flod.

4. Byblos: Der menes at have været mennesker i verdens måske ældste stadigt beboede by i omkring 10.000 år. I dag kan du nyde fantastiske arkæologiske skatte og hyggelige restauranter.

5. Faraya: Lige ved denne landsby kan man stå på ski fra starten af december til starten af april. Trænger man til en pause, kan man se byens føniske tempel og romerske tårn.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 4 824 000

Valuta: Libanesiske pund (LBP)

Landekode: 961

Religion: Cirka 54 % muslimer og 40 % kristne med flere små religioner

Tidszone: UTC+2

Officielt sprog: Arabisk – men omkring 40 % er frankofile 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.