Kort

Fly til Israel | Billige flybilletter

Israel opnåede uafhængighed i 1949 og har siden været verdens eneste land med jødisk flertal. Selvom landet er ungt er områdets historie dog gammel og ekstremt varieret med mange forskellige riger og religioner.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed. Se her for yderligere oplysninger http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/israel-pas-og-visum/

Sæson

Da landskabet i Israel er utrolig varieret, er temperaturerne det også. Om vinteren falder der ofte sne i nogle egne (inklusive Jerusalem), mens der ved kysten er typisk Middelhavsklima. I nogle af landets sydlige egne, er der ørkenklima.

Kom omkring

Israels busser er den mest almindelige måde at rejse. De er både billige, hurtige og pålidelige. I det senere år er også jernbanenetværket blevet moderniseret. Bemærk dog, at offentlig transport normalt stopper i sabbatten mellem fredag fra solnedgang til lørdag aften. Nogle steder kører der dog minibusser i denne periode.

Åbningstider

De fleste butikker har åbent søndag – torsdag fra 9 – 19. Nogle har lukket et par timer om eftermiddagen, muslimsk-ejede butikker har lukket om fredagen og kristent-ejede butikker om søndagen.

Drikkepenge

På restauranter er det normalt at give 10 – 15 % i drikkepenge (med 12 % som det mest almindelige for ok service). På hotel er det almindeligt at give 5 shekler per kuffert båret og 5-10 shekler per dag til rengøringskonen.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Israel: Museum Tower, 11th floor, Berkowitz Street 4, 6423806 Tel Aviv Tlf.: +972 (0)3 608 5850 E-mail: tlvamb@um.dk

Alarmtelefon fra fastnet: Politi: 100 Ambulance: 101 Brand: 102 Fra mobil: 112

Seværdigheder

1. Jerusalem: En af de ældste byer i verden og ekstremt vigtig for både Kristendom, Jødedom og Islam, så de historiske og arkitektoniske seværdigheder er ekstremt mange og varierede.

2. Tel Aviv: Israels næststørste by og landets kulturelle center. Her er blandt meget andet en af verdens ældste havneporte og lækre badestrande.

3. Det Døde Hav: Verdens laveste punkt er kendt for sit høje saltindhold, som sammen med det mørke mudder langs kysten kan være med til at behandle flere fysiske lidelser.

4. Eilat: Denne by i det sydlige Israel ved Det Røde Haver en forrygende blanding af strand- og badeferie med mulighed for at svømme med delfiner og eventyr i den omkringliggende ørken.

5. Masada: Denne over 2000 år gamle fæstning på en klippetop blander historie, arkitektur og fantastiske udsigter.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 8 146 300

Valuta: Ny Shekel (ILS)

Landekode: 972

Religion: Cirka 75 % jøder, cirka 17 % muslimer.

Tidszone: UTC+2

Officielle sprog: Hebræisk og arabisk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.