Kort

Fly til Ben Gurion Intl

Israels hovedstad er også landets centrum for handel, finans og kultur. Tel Aviv er en blanding af klassisk og moderne med blandt andet masser af hoteller, skønne restauranter, kunstgallerier og ikonisk Bauhaus-arkitektur – og nogle rigtig lækre badestrande.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Flere specifikke regler gælder. Se her for yderligere oplysninger.

Sæson

Højsæsonen er fra maj til august, hvor det er rigtig varmt og tørt, og hvor turister ynder en tur på stranden. Forår og efterår er dog også dejligt med lidt mildere temperaturer og lidt lavere priser på hoteller med mere. Regnsæsonen er om vinteren, men heller ikke her handler det om mere end et par dage med småregn.

Kom omkring

Tel Aviv har et moderne og omfattende busnetværk, der strækker sig rundt i byen og til forstæderne.

Åbningstider

Tel Aviv er et mekka for shopping med kæmpe variation og hele gader dedikeret til bare én slags vare. De fleste butikker har åbent søndag til torsdag fra 9 – 19 og markeder fra 6:30 – 19. De lukker normalt kl. 14 fredag for at gøre klar til sabbatten.  

Drikkepenge

10 – 15 % på restauranter og et par dollars til portieren er normalt. Taxachauffører forventer ikke drikkepenge.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Israel: Museum Tower, 11th floor, Berkowitz Street 4, 6423806 Tel Aviv Tlf.: +972 (0)3 608 5850   E-mail: tlvamb@um.dk

Alarmtelefon: Politi: 100 Ambulance: 101 Brandvæsen: 102  (alle er 112 fra mobil)

Seværdigheder

1. Strandene: Tel Aviv ligger lige ud til Middelhavet og har en lang promenade med 16 skønne gyldne sandstrande. Det er ikke for ingenting, at byen er kendt som en af verdens bedste strandbyer.  

2. Neve Tzedek: Et trendy kvarter med masser af kunstgallerier, museer, fantastisk arkitektur og butikker – og når du skal have en puster fra de mange indtryk, kan du slappe af på en af de mange restauranter eller cafeer.  

3. Jaffa: Den gamle bydel blev ifølge en jødisk legende grundlagt af Noahs søn efter syndfloden. Ifølge græsk mytologi blev kongedatteren Andromeda lænket til en klippe her. Arkæologer har fundet tegn på civilisation tilbage til 1800 f.Kr..

4. Shuk HaCarmel: Et enorm gademarked, som er åbent alle dage undtagen lørdag. Her sælges mest mad, men især tirsdag og fredag er der også meget kunst, håndværk og lokalt designet tøj til salg.

5.Tel Aviv Kunstmuseum: Betragtes generelt som Israels bedste kunstmuseum og har kunstværker fra 1500-tallet frem til nu.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 415 000

Valuta: Israelsk Ny Shekel (ILS)

Landekode: 972

Religion: Cirka 93 % jøder

Tidszone: UTC+2

Officielle sprog: Hebræisk og arabisk 

Steder at bo

Find hotel i Tel Aviv

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Ben Gurion Intl

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Tel Aviv: Ben Gurion Intl.
Delta, SkyUp Airlines, Transavia France, transavia, KLM, Sichuan Airlines, Air Moldova og Kenya Airways flyver alle direkte til Ben Gurion Intl.
Den billigste måned at flyve til Ben Gurion Intl i er februar.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.