nyheder inspiration Danmarks bedste strande

Alle artikler

Danmarks bedste strande

Danmark er et lille land - men vi er et stort strandland! Danmarks samlede kystlinie er på imponerende 8750 km (!), og mange af dem er dejlige strande. Skyscanner har her fundet nogle af de bedste danske strande, men med næsten 9000 km kystlinje at vælge imellem, er der mange flere: Skriv meget gerne om netop din danske yndlingsstrand i kommentarerne nedenfor!

Rækkefølgen her er tilfældig, for det er faktisk umuligt at vælge hvilken dejlig sandstrand, og hvilket smukt farvand, vi helst vil være ved. Ét er dog sikkert: En dansk sommer er fantastisk!

1. Dueodde, Bornholm

Dueodde strand på Bornholm er en næsten magisk strand: Med sand så hvidt og så fint som timeglas-sand, ligger stranden bred og silkeblød, lige ud til det klareste hav.

Find fly til Bornholm

Find hotel på Bornholm

Det fineste, hvide sand

Det klareste, irgrønne hav

2. Kandestederne, Vendsyssel

Hele kystlinjen i Vendsyssel er næsten én stor dejlig strand, men mange har Kandestederne og Skiveren som deres yndling: Her er det reneste vand, bløde klitter der skærmer for vinden og giver privatliv, og de mest utrolige solnedgange at opleve.

Find fly til Aalborg

Find hotel i Vendsyssel

Her er et godt "soppestykke" til de små, inden det dybe vand begynder

Solnedgang og blødt aftenlys ved Kandestederne, Vesterhavet

3. Hvide Sande, Vestjylland

De brede, skønne sandstrande ved Hvide Sande, suppleres med et fint livligt havnemiljø i byen Hvide Sande, hvor du på spisestederne kan nyde fisk lige fra havet: de er så friske, at vi næsten tror de selv er hoppet op på tallerkenerne.

Find hotel i Hvide Sande

Mere Jylland: Fantastiske Jylland: Bedste strande, byer, natur og oplevelser

Drageopsætning ved Hvide Sande

Ingen strandtur uden is

4. Rømø/Fanø

Rømø’s og Fanø’s strande er så brede, at det næsten kan ligne en sandørken, og dét giver gode muligheder for fx drageflyvning, kitesurfing, og en hel del andre vandsports discipliner. Du behøver ikke at være aktiv for at være her, og her er plads nok til dig og dit håndklæde, hvis alt du drømmer om netop er at være inaktiv! Udover det skønne strandliv, lokker fx Fanø også med den kendte og idylliske by Sønderho.

Mere om øer: 12 danske småøer – perfekte til ø-ferie eller weekend

Find hotel på Rømø

Find hotel på Fanø

Rømøs brede strande

Fanø, solnedgang

5. Marielyst, Falster

Marielyst strand er kendt for at være en af Danmarks bedste strande, og det er svært at finde argumenter mod dét, når man ser billeder som disse. Her er mange sommerhuse, og dermed også adskillige muligheder for aktiviteter, her er fx et gokart og paintball center ved Marielyst.

Find hotel nær Marielyst

Vandet venter på dig

Aftenidyl ved Marielyst

6. Tisvilde, Sjælland

Tisvilde strand på Sjælland er ikke så bred som visse andre, men her er fint plads til både solbadning og dejlige dyp, og Tisvilde er kendt for sit viltre sommer natteliv. Tisvilde er også en af strandene på den kystrækning, der af nogen kaldes "Den danske riviera", der inkluderer bl.a. Hornbæk, Dronningmølle og Gilleleje. Strandene ligger tæt efter hinanden.

Find hotel nær Tisvilde

Kig til Tisvilde strand

Aftenstemning, Tisvilde

7. Ristinge Strand, Langeland

Ristinge strand på Langeland er berømt for sin flotte natur, med bl.a. 30 meter høje klinter, og du kan endda finde fossiler her. Vandet er blødt og lækkert, og herudover – ja, så er du på Langeland: et af Danmarks mest idylliske steder.

Find hotel nær Ristinge

Klar til en morgendukkert ved Ristinge?

Med Ristinge følger Langelands idyl

8. Skagen, Vendsyssel

Skagen er kendt for Grenen – men dér må du ikke bade: Her hvor Skagerrak og Kattegat mødes, er vandstrømmene for kraftige. Hvis du skal bade, skal du "lidt ned ad" en af kanterne af toppen af Danmark – hvis du nu så på et kort. Herudover byder Skagen selvfølgelig på Skagensmalernes verdensberømte kunst, og et spændende natteliv om sommeren. Og så foregår der en del bryllupper på stranden, se bare her:

Find hotel i Skagen

Bryllup på stranden i Skagen

En strandtur har altid været populært ved Skagen, uanset årstallet

9. Ebeltoft, Djursland

Dejlige Djursland har selvfølgelig også skønne strande; bl.a. her ved Ebeltoft, hvor du samtidigt kan opleve den smukke Ebeltoft by, Glasmuseet Ebeltoft og Fregatten Jylland.

Find hotel på Djursland

Tager du den kolde hvidvin med, så mødes vi her kl 20?

Aftendukkert ved Ebeltoft

10. Fyns Badestrand, Nyborg

Fyns badestrand blev anlagt da man byggede Vestbroen over Storebælt, og pga. den store vandgennemstrømning, er vandet her ualmindeligt klart. Her er masser af lækkert, fint sand på stranden, og dejlig sandbund under vandet. Her er også en særlig sektion for nøgenbadere: ca. 150 m af den del af stranden, der ligger længst henimod broen.

Find hotel nær Nyborg

Klart vand, Fyns Badestrand

fynsbadestrand

Fyns Badestrand, med kig til Storebæltsbroen

11. Amager Strandpark, København

Amager strandpark er en kunstigt anlagt strand, med kig til Sverige og majestætiske vindmøller. Her er brede strande, skønne bademoler, og god mulighed for privatliv. Du kan komme hertil på få minutter med metroen, fra Nørreport station i hjertet af København.

Find fly til København

Find hotel i København

Strandmiljø ved Amager Strandpark, København

Her er god plads

12. Løkken/Lønstrup, Vendsyssel

Ved Løkken og Lønstrup er havet grådigt, og det æder årligt af klitterne – men bare rolig: det går ikke så hurtigt, at du og din ispind pludselig forsvinder. Her er en fantastisk storhed i naturen, og luften er på visse dage så salt, at du kan se det glitre på din hud. Gå ikke glip af at se det enestående Rubjerg Knude fyr, mens du er her.

Find hotel i Løkken og omegn

De små karakteristiske hvide badehuse på den silkebløde strand i Løkken

rubjerg knude fyr

Det enestående (og truede) Rubjerg Knude Fyr, ved Lønstrup

Mere dansk rejseinspiration:

12 danske småbyer med personlighed – alle et besøg værd

10 magiske steder i Danmark – nr 1

10 magiske steder i Danmark nr 2: Anderledes oplevelser fra flagermushuler til mystisk ø

*Offentliggjort maj 2016. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.