COVID-19 (coronavirus) kan påvirke dine rejseplaner. Uanset, hvor du skal hen, kan du finde den seneste vejledning her.

nyheder 11 magiske steder i Sydøstasien

Alle artikler

11 magiske steder i Sydøstasien

Varmen, kulturen, strandene, maden – årsagerne til at både backpackere og familier elsker Sydøstasien er mange. Thailand har længe været en favorit hos danskerne, men de andre 10 lande har også noget helt unikt at tilbyde. Skyscanner har samlet 11 magiske steder i Sydøstasiens 11 lande, som du simpelthen ikke må gå glip af!

1. Louang Prabang, Laos

Louang Prabang, som engang var hovedstad i Laos, er en af Sydøstasiens mest charmerende byer, lige ved siden af Mekongfloden. Byen har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1995, og det er let at forstå hvorfor – her finder du en kombination af fransk kolonial arkitektur blandet med traditionelle laotiske træbygninger. Sørg for at stå tidligt op (mindst en morgen i hvert fald) for at deltage i morgenprocessionen, hvor hundredevis af munke iklædt deres orange klæder komme ud på gaderne og modtage mad fra lokalbefolkningen. Hvis du ønsker en afslappende dagstur, skal du tage til Kuang Si vandfaldet, hvor du kan nyde fantastisk natur og svømme i turkisblå laguner.

Vandfaldet Kuang Si i Louang Prabang, Laos

2. Halong Bay, Vietnam

I det nordlige Vietnam finder du berømte Halong Bay – et af verdens mest spektakulære øgrupper, som siden 1994 har været på UNESCOs verdensarvsliste. Bayen består af mere end 3000 kalkstensøer og klipper, hvis toppe er dækket af smukke grønne bevoksninger. Mange af bjergarterne er grotter med store huler i – den største grotte hedder Huang Dau Go. En fantastisk funktion i Halong Bay er de flydende landsbyer indlejret i beskyttede bugter mellem klipperne. Her bor lokale fiskere, der spiser fisk og mad, drikkevarer og souvenirs til turisterne, Turen til Halong Bay er meget langsom, hvis du er i Hanoi. De fleste hoteller og endda små rejsebureauer arrangerer udflugter fra dagsture til flere dage.

Halong Bay i Vietnam

3. Ubud, Bali, Indonesien

Langt fra det livlige natteliv i Kutu finder du rolige Ubud – Balis kulturelle og kunstneriske centrum. Særligt i de senere år er landsbyen blevet et sted, hvor folk søger til for åndelig harmoni. Filmatiseringen af bogen "Eat, Pray, Love" med Julia Roberts i hovedrollen har helt sikkert haft en finger med i spillet! På trods af det øgede antal turister forbliver charmen intakt og i Ubud kan du udforske alt fra gamle templer og majestætiske paladser til frodige rismarker. De berømte rismarker ved Tegallalang opleves bedst på cykel. Ubud er også populært blandt yoga-udøvere, da landsbyen anses for at være en af Asiens førende yogacentre – vi anbefaler et besøg til internationalt anerkendte Yoga Barn.

Rismark ved Tegallalang, Ubud, Bali

4. Siem Reap/Angkor, Cambodia

Midt i junglen et par kilometer uden for Siam Reap, finder du tempelområdet Angkor. Denne tidligere hovedstad er hjemsted til alt fra store stentempler til enkle murstenstårne. Størst af dem alle er Angkor Wat, et tempel, der er mere end dobbelt så stort som Peterskirken i Rom og dermed verdens største religiøse bygning. Angkor Wat er allersmukkest ved daggry, hvor du kan se den magiske solopgang over templet, som farver søen nedenfor lyserød.

Læs også: 7 fantastiske steder i Cambodia

Angkor Wat-templet i Cambodia

5. Railay Beach, Krabi, Thailand

Skjult bag kæmpe klipper, som bedst nås med langvandsbåd fra Ao Nang eller Krabi by, ligger tre af Thailands smukkeste strande: Railay West, Phra Nang og Tong Sai. Tilsammen udgør de Railay Beach, som er så smukt, at man næsten taber pusten! Havet er turkisblåt, sandet er fejlfrit og strandene er desuden omringet af kalkstensbjerge, hvilket gør det hele endnu mere magisk!

Långsvansbåtar på Railay Beach, Krabi, Thailand

6. Marina Bay, Singapore

For dem som foretrækker et pulserende byliv, er Singapore et must. Et af de nyere områder i landet hedder Marina Bay, som er en blanding af moderne hoteller og kontorer samt en masse fornøjelser. Mest iøjnefaldende er Marina Bay Sands-komplekset, som bedst er kendt for luksushotellet Marina Bay Sands. Den unikke bygningskonstruktion kombineret med verdens højeste udendørs pool gør hotellet til en ekstraordinær oplevelse. Når du er i området, skal du også besøge det futuristiske og kunstfærdigt udformede parkområde Gardens by the Bay.

Læs også: Top 10 oplevelser i Singapore

Utsikt över Singapores skyline med Marina Bay Sands i fokus

7. Bagan, Burma/Myanmar

Ørkenlandskabet omkring den gamle by Bagan er bogstaveligt talt fyldt med over 2000 templer. For tusind år siden beordrede kongerne, som regerede byen, at 4446 templer skulle bygges, hvilket blev gjort i løbet af 230 år. I 1287 invaderede mongolerne Bagan, og byen blev aldrig den stormagt igen, som den havde været. Området ses bedst på en elektrisk cykel, fordi cykling på den gammeldags måde er for trættende i de varmeste måneder.

Læs også: De otte bedste ting at lave i Myanmar

Antika staden Bagan i Burma

8. Bohol, Filippinerne

Øen Bohol er ikke i nærheden af at være så kendt som den populære Boracay, men tilbyder udover fantastiske bade- og snorklemuligheder også en natur, som er svær at slå. Øens vigtigste turistmål er smukke Chocolate Hills, et område på over 1200 naturlige bakker som er mellem 30 og 50 meter høje. Nogle turister synes, at bakkerne kan sammenlignes med et kvindes bryst, mens flertallet synes, de ligner chokoladetoppe… Hvad synes du?

Chocolate Hills i Bohol, Filippinerne

9. Gunung Kinabalu, Sabah, Borneo (Malaysia)

Borneo er verdens tredjestørste ø og tilhør tre lande: Malaysia (provinserne Sabah og Sarawek), Brunei og Indonesien. Øen er stort set dækket af tropisk regnskov og er blandt andet hjemsted til 15.000 plantearter og 1000 arter af forskellige orkideer samt et rigt dyreliv. En af de største oplevelser på Borneo er bestigningen af Gunung Kinabalu, som med sine 4095 meter er Sydøstasiens højeste bjerg. Hvis du planlægger at bestige bjerget, anbefaler vi, at du læser den seneste information fra Sabah turistråd. Hvis du føler, at du ikke er helt i form til at klatre, så er selve nationalparken omkring bjerget også en helt fantastisk oplevelse.

Gunung Kinabalu på Borneo, Malaysia

10. Cristo Rei, Dili, Østtimor

Dili er hovedstaden i Østtimor, og her mærkes den portugisiske arv tydeligt, både gennem de tilgængelige aktiviteter og maden, som serveres. Imponerende strande strækker sig langs Dilis kyst, hvoraf Cape Fatucama og Areia Branca er de bedste. Lige i nærheden af disse to strande finder du Cristo Rei, en 27 meter høj statue af Jesus. Statuen var en gave fra den indonesiske regering til befolkningen i Østtimor. For at komme op til statuen, skal du klatre 500 trin op, men det er bestemt det værd på grund af den storslåede udsigt fra toppen.

Udsigt fra Cristo Rei, Dili, Østtimor

11. Nationalparken Ulu Temburong, Temburong, Brunei

Brunei med sine 418.000 indbyggere (2013) er et af de mere ukendte lande i Sydøstasien, men et besøg hertil bør absolut overvejes, hvis du ønsker at opleve noget nyt. Hovedstaden Bandar Seri Begawan og den Taj Mahal-inspirerede Omar Ali Saifuddien-moske er et interessant og i hvert fald smukt syn for kulturelskere. Men det som topper vores liste er nationalparken Ulu Temburong. Takket være Bruneis store olie- og naturgasforekomster er landet ikke så afhængigt af at sælge træ, og regnskpven er derfor urørt. Tag en såkaldt "Canopy Walk" i regnskoven, hvor du går i en højde af 50 meter blandt trætoppene. Kan ikke anbefales, hvis du lider af højdeskræk!

Foto © Brendan | Flickr.com

Nationalparken Ulu Temburong, Brunei

Hvilket sted, synes du, er Sydøstasiens mest magiske sted? Del det endelig i kommentarfeltet nedenunder!

Du kan kan få mere rejseinspiration her:

Top 10 Asien eventyr på budget – det bedste af Asien

15 tips: Sådan overlever du den lange flyvetur

5 seje ting du skal opleve i Japan

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.