nyheder 10 magiske steder i Danmark

Alle artikler

10 magiske steder i Danmark

Danmark - ork, det kender du ud og ind. Men vi vil vædde med at du ikke kender alle disse smukke danske steder? Mange tror at Danmark er et fladt lille land med en forudsigelig natur - men dér tager de fejl. Danmark er meget varieret, som du vil se her.

Skyscanner har fundet 10 overraskende og smukke steder i Danmark: Se om du kender dem alle!

Download vores app

1. Møns Klint, Møn

Møns Klint er 7 km lang og helt op til utrolige 128 meter høj, og den strækker sig fra Møns Fyr i syd til Liselund Slotspark i nord. Møns klint er Danmarks højeste klint. På den nordlige side af Østmøn ligger en sti til foden af klinten ved Lilleklint, længere mod syd en sti ved Jydeleje Fald og Store Taler (100m over havet), ved Store Klint og den centrale parkeringsplads nær Dronningestolen (128m), ved Gråryg (108m) og også ved Møns Fyr på øens sydøstligste hjørne. OBS: Hvis der er advarselsskilte, så respektér dem! Der er sket fald med dødelig udgang hér pga. skred. Danmark er ikke kun hyggelig natur, men også storslået, og – desværre – mulig farlig natur.

Imponerende Møns Klint – 28 meter høj! Foto: Visitdenmark

2. Silkeborg skovene med de berømte Silkeborg søer

De bjergtagende Silkeborgskovene byder på hele 224 km2 sammenhængende skov og skovplantager, og er Danmarks største skovområde. Silkeborgskovene indbefatter de billedskønne og berømte Silkeborg søer, som du kan sejle på i smukke flodbåde. Det største helt ubrudte skovområde ligger ved Hjøllund, Salten Å og Salten Langsø.

Find hotel/hostel/ferielejlighed i Danmark

Smukt, stort og fredfyldt

3. Vadehavet, Sønder/Vest-Jylland

Ja, vi har da sæler i Danmark – nemlig ved Vadehavet. Vadehavet er et utroligt landskab, og del af Nordsøen. Området strækker sig hele vejen fra Ho Bugt ved Esbjerg ned til den hollandske by Den Helder, og er karakteristisk ved nogle ganske særlige tidevandsforhold – pas på! Du kan besøge småøerne ud for kysten, men vær sikker på at du har styr på hvornår tidevandet skifter. Det bedste er at benytte de traktortrukne køretøjer der tilbydes gæster – så kan du prøve at”køre i havet”. Vadehavet blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2009. Den danske del af Vadehavet blev optaget på listen i 2014.

Læs også: 12 smukke danske småøer – perfekte til ø-ferie eller weekend

Find hotel/hostel/ferielejlighed i Danmark

Det unikke vadehav

4. Christiansborg / Slotholmen, København

Her var engang bare en lille ø – der skulle blive til Magtens ø. Netop dette sted er en meget stor del af den danske historie: Tænk på Slotsholmen som et landskab næste gang du står her. For biskop Absalon placerede i 1167 det allerførste Christiansborg hér på ‘øen’ Slotsholmen, med vand rundt om, klar til at modstå angreb. Og lige siden middelalderen har lige præcis dette sted været stedet Danmark styres fra – ligesom idag. Derfor kaldtes den også dengang for Magtens ø. Øens nuværende navn Slotsholmen stammer fra de slotte og tidlige borge der ligger, eller har ligget, lige hér på Slotsholmen.

 

Find hotel/hostel/ferielejlighed i København

Velkommen til “Magtens Ø” (Christiansborg, indgangen til ridebanen)

5. Granitbruddet ‘Opalsøen’, Bornholm

Bornholms unikke natur og kendemærker som Hammershus, de hvide sandstrande og de idylliske huse kender og elsker vi. Men Bornholm viser virkelig sin sande natur i sine omdannede granitbrud – det er smukke områder at gå i, søens vand er næsten turkis – og du mindes om at Bornholm virkelig ER Østersøens perle.

Find hotel på Bornholm

Fantastiske granitbrud, Bornholm

6. Råbjerg Mile, Vendsyssel

De bittesmå figurer oppe til højre på billedet er ikke myrer, men mennesker! Og det du tror bare er fladt sand, rager voldsomt lodret opad. For hér er du i Danmarks Sahara, den vandrende klit Råbjerg Mile. Milen indeholder 3,5 millioner m³ sand og dækker et areal på ca. 1 km² – milen har en højde på omkring 20 m, hvilket bringer dens højeste punkt op på 40 meter over havoverfladen. Du finder Råbjerg Mile i Bunken Klitplantage mellem Skagen og Frederikshavn. Det er en helt unik oplevelse at besøge dette sted – medbring evt. din egen kamel.

Lej bil i Danmark

Find billige flybilletter til Aalborg

De små prikker er mennesker – så stor er Råbjerg Mile!

7. Kronborg, Helsingør

Kronborg er nok Danmarks mest borgede borg – om man så må sige. Her finder du voldgrav og vold, og et fantastisk kig til den svenske kyst. Kronborg byggedes ikke til krigsbrug, men for at kontrollere indsejlingen til Øresund, mellem Helsingør og daværende dansk-skånske Helsingborg. Under Kronborg kan du besøge Holger Danske i de småskumle kasematter i kælderen – og så kan du jo lede efter Hamlets spøgelse. For det var hér, på Kronborg i Elsinore, at Shakespeare’s Hamlet var dansk prins. Slottet er et af Nordeuropas mest betydningsfulde renæssanceslotte, og blev i år 2000 medtaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Læs også: Fantastiske Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm: Natur, strande og oplevelser

Hamlet´s slot, Kronborg

8. Christiania, København

Christiania er unik på alle måder – det er verdens eneste fristad, og så byder området på en fantastisk grøn oase midt i en travl storby – midt i alle de bygninger der skyder op ved alle kajer og brygger i København. Her i det gamle søværnsområde er der ingen biler, der er små gader, broer over kanalerne og vildtvoksende natur. Christiania er Københavns fjerdestørste turistattraktion, som årligt har omkring en halv million besøgende turister.

Læs også: Alternativ guide til København – få de bedste insidertips

Christiania: Verdens eneste fristad – og en turistmagnet

9. ” De Fynske Alper”, Svanninge Bakker, Fyn

Alper? På Fyn? Ja, engang sagde man det lidt i sjov, men området her ved Svanninge og Faaborg kan godt tåle det, for her er uendeligt smukt. Området kaldes både for Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge, og ligger ‘omkring’ den smukke Faaborg by og havn – og det kuperede terræn betyder at særligt om morgenen er her dårende smukt: i hulningerne i terrænet danner der sig nemlig meget store skyer af morgendis, der brydes i fine farver af den opstigende sol. Smukt både sommer og vinter.

Læs også: Fantastiske Fyn, Øhavet og Langeland – de bedste byer, natur og oplevelser

Poetiske Svanninge Bakker

10. Skagen / Grenen, Vendsyssel

Vi slutter på toppen af Danmark, hvor det hele spidser til. Hér er et af verdens mest unikke naturfænomener: to have mødes i en knivskarp linje – du kan bogstaveligt talt have venstre fod i Skagerrak og højre fod i Kattegat – men du må ikke bade her! Understrømmene der opstår når to have støder sammen er alt for kraftig, du kan hurtigt suges ned – så bliv helt ved vandkanten, og sop. Hér er der sikkert. Du kan komme derud i sommerhalvåret med Sandormen – traktorer med passagervogne, der kører i pendulfart mellem parkeringspladsen ved Grenen Kunstmuseum (og restaurant De 2 Have) og Grenens yderste spids. Grenen er fredet – og vokser faktisk med 10 meter om året. Danmark bliver større! Hurra!

Læs også: 12 danske småbyer med personlighed – alle et besøg værd

Læs også: 10 magiske steder i Danmark nr 2: Anderledes oplevelser fra flagermushuler til mystisk ø

Det grå fyr, Skagen

Find billige flybilletter i Danmark

Find hotel/hostel/ferielejlighed i Danmark

Få flere rejsetips og mere rejseinspiration:

Nordisk-Baltisk sommer – 7 steder at nyde de lyse nætter og varme dage

Kunsten at rejse kun med håndbagage – spar tid og penge

6 bedste tips: Sådan får du den bedste plads i flyet

*Offentliggjort oktober 2015. Opdateret januar 2017. Priserne er korrekte på dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.