nyheder Nordisk-Baltisk sommer – 7 steder at nyde de lyse nætter og varme dage

Alle artikler

Nordisk-Baltisk sommer – 7 steder at nyde de lyse nætter og varme dage

Den nordiske sommer er på vej - og i de nordiske og baltiske lande er det den bedste tid, himlen er høj, dagene lange og de lyse nætter er som fløjl.

Nordisk sommer! Det er her du kan nyde friske krebs, det behagelige sommervejr, hyggen på landet og farten i byerne. De baltiske lande nyder samme fine sommerforhold – den islandske sommer er sin helt egen.

Mange steder kan du finde hotel eller hytte langs kysten ved en hovedstad – og dermed slå flere fluer med eet smæk.

Dase dagen væk i skærgården eller på stranden – med afstikkere ind til byliv, restauranter, udstilinger, sights og kultur.

Skøn sommer!

1. Sverige, Den Stockholmske skærgård – og midnatssolen

stockholm om sommeren

Stockholm om sommeren er magisk, med vandet der zigzagger sig gennem den smukke by og et væld af muligheder for at nyde kultur og musik – og krebsegilder! Kombinér med at leje en skærgårdshytte eller hotel langs den stockholmske kyst. Så får du både den rolige morgenstund på landet, og den pulserende by med udsøgt shopping, kongeslotte, historie, promenade og sommerstemning: en tredjedel af byens areal er parker og haver – grønnere by er svær at finde. Skansen, Djurgården, gå lands vandet. Og så ind til midtbyens mekka af restauranter og cafeer og nyde aftensolen. Kan du ikke få nok aftensol må du længere nordpå i Sverige – HELT nordpå hvor solen skinner næsten 24 timer i døgnet.

Find fly til Sverige

Læs Mere: Road trip Norden

2. Norge, Oslo – bo på kysten

Hvad med at futte rundt på nogle lune klipper i bare tæer – med udsigt til bombastisk kongeslot og blafrende faner? Hvor du er? Du er i Oslo!
Norges hovedstad er rig på malekunst, hyggelige gåture og en utrolig omkringliggende natur med blåt fjordvand, fine klipper og frodig natur. Bo langs kysten tæt ved Oslo og nyd den norske friskhed – smut ind til Oslo når det passer dig og fordyb dig i kunstens verden: Museet for Samtidskunst bugner af smukke malerier og Nasjonalgalleriet huser en fremragende samling af den norske romantiske male-skole, og Edvard Munchs hovedværker. Herefter smutter du ud at spise på en lækker restaurant, og så en dejlig kop kaffe på havnen i aftensolens stråler.

Find fly til Oslo

3. Island, Reykjavik

Aldrig har noget været så grønt som Island om sommeren: det er en oase af frodighed! Du kan nyde Reykjaviks hyggelige huse, gader, deres utrolige trendy restauranter, cafeer og musiksteder, og på selve øen kan du nyde et dyk i de verdensberømte varme kilder, både den mest kendte Blå Lagune og Myvatn er helt exceptionelle. Hvad med et ponyridt henover det magiske alfe-landskabs græs og mos? Eller besøg et af de utallige vandfald – Skogafoss vandfaldet er helt unikt – også da du faktisk kan komme helt hen til foden af det! Island er grønt, sommerligt, stemningsfuld, eventyrlig og byder på masser af dejlig fisk -og skaldyrsmad. Sommer!

Find fly til Reykjavik

Læs Mere: De 10 bedste ting at lave på Island

4. Finland, Helsinki

Finland?! Ja! Finland er de 1000 søers land men har også mange smukke strande at byde på – som oftest når poetiske birkeskove helt ned til vandet, og den sommersimrende natur er gudesmuk. Kombinér måske en strandhytte-ferie med dage i hovedstaden Helsinki, der af uransagelige grunde er lidt overset af danskere – men så kan du jo komme først. Helsinki er et fascinerende syn af lige dele nordisk og russisk inspireret æstetik – og netop i mødet mellem øst og vest er der opstået arkitektur og design, der er blandt verdens allerfineste. Designeren Alvar Aalot og designerne bag Nokia-telefonerne er et par få eksempler. Kom og find de nye navne i Helsinki, der bugner af ny design!

Find fly til Helsinki

5. Estland, Tallinn

At være i Tallinn er lidt som at være figur i en eventyrbog – husenes små sirlige spidse tage vil straks få dig til at tænke på Askepot. Heldigvis skal du ikke gøre rent! Tallinn er idyl, grum Sovjet-historie og romantisk skønhed i en og samme by. Der er ro, men Tallinn er også kendt for sit rige musikliv – indenfor enhver art. Også nyt design står stærkt her, unge estiske designere er unika mestre. Byens stolthed er det middelalderlige centrum, Toompea slottet og det utrolige Kadriorg kvarter. Både i selve Tallinn og langs kysten tæt ved finder du billige hotel- og hyttemulighder. Kyst, trylleby, musik og charme. Det er Tallinn.

Find fly til Tallinn

6. Litauen, Vilnius

Vilnius har Europas største barok by-midte – der er erklæret som UNESCO kulturarv. Vilnius er også kendt for sin dramatiske historie, senest Sovjet-tidens jerngreb – du kan besøge KGBs tidligere tortur-celler. Også den tidligere jødiske ghetto er et besøg værd, hvis du vil kunne værdsætte Vilnius´ charme nu endnu mere. For Vilnius er charmerende og er kendt som de baltiske landes juvel. Et væld af kirkespir, brostensgader, smukke udsigte fra byens bakketoppe og vandet der snor sig midt mellem byen gør den spændende. En god idé er at tage en vandretur med en guide. Også tæt ved Vilnius er det muligt at kombinere by med land – bl.a. med "bakkehoteller", der ligger en smule væk i grønne omgivelser, ved flodbredden af Vilnia, men med udsigter du gerne drikker morgenkaffe til.

Find fly til Vilnius

7. Letland, Riga

Riga er hip! Nu troede du måske har skulle stå en masse om kirker osv – det har Riga også, men Riga er allermest kendt for at være hip – og blev valgt som kulturhovedstad 2014. Tag en slentretur ned ad Miera iela (Fredsgaden) for at opleve en sværm af kunstgallerier, vintagebutikker, frisør-boghandlere, alternative restauranter og blomsterhandlere. Slå dig ned i DAD Café for hjemmebag, vin og en akustisk koncert – eller to. Riga har masser af historie at byde på også og masser af stemning ved Daugava floden.

Find fly til Riga

Læs Mere:Idé-guide til sommerrejsen – her er en fanfare af inspiration til dig

Læs Mere: Road trip Norden

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.