Kort

Aer Lingus fly | Billige flyrejser

Leder du efter billige flybilletter med Aer Lingus? Brug Skyscanners søgefunktion til at søge efter fly med Aer Lingus og find den pris og afgangstid, der passer dig bedst.

Aer Lingus er Irlands nationale flyselskab, der blev grundlagt i 1936. I dag er Aer Lingus, der i øvrigt betyder ’Luft Flåde”, ejet af International Airlines Group (IAG), der også har British Airways og Iberia under vingerne. Aer Lingus har hovedhub i Dublin og flyver med knap 50 Airbus fly til cirka 90 destinationer hovedsagligt i Europa og Nordamerika, hvoraf cirka en tredjedel er sæsonbestemte. Med sine mange samarbejdspartnere når flyselskabet dog ud til omtrent 100 flere destinationer verden over.

Opdateret september 2017

Hvorfor flyve med Aer Lingus?

Sådan checker du ind

Du kan benytte online check-in via Aer Lingus hjemmeside eller app. Bruger du appen, får du et elektronisk boardingkort, og check-in er åben 30-2 timer før den planlagte afgang på flyruter i Europa. På transatlantiske rejser skal du i stedet benytte hjemmesiden til check-in mellem 24-2 timer før afgang og printe dit boardingkort selv. Du kan også altid gå til lufthavnsskranken eller benytte selvbetjeningsautomaterne i Dublin og Cork, hvor det også er muligt at checke ind aftenen før på visse ruter. På udvalgte ruter i Europa er der også mulighed for at benytte online check-in op til 30 dage før den forventede afgang mod et gebyr for sædevalg. Check-in lukker på de fleste europæiske ruter senest 45 minutter før afgang, og du skal være ved gaten senest 30 minutter før.

Bagagekvoter

Hvor meget bagage du kan medbringe afhænger både af din flyrute og billettype, men du kan som regel købe ekstra bagageplads via din booking, hvor det er billigere end i lufthavnen. Håndbagage må samlet set højst veje 10 kg og kan være fordelt på to stykker bagage. Den ene må maks. være 55 x 40 x 24 cm, mens den anden kan være en mindre håndtaske/mappe eller pose toldfri varer på 33 x 25 x 20 cm. På flyrejser i Europa skal du under din bestilling vælge, hvor meget bagage (15-40 kg) du ønsker at medbringe til indskrivning, prisen starter ved cirka 150 DDK. På transatlantiske rejser er der ikke inkluderet bagage til indcheckning for passagerer på Economy Saver-billetter, mens der 1 x 23 kg til rejsende på Economy Smart/Flex. På ruter over Atlanten starter prisen for overvægt ved cirka 550 DDK. Læs mere om Aer Lingus’ bagageregler og priser.

Siddepladser

Du får automatisk tildelt en siddeplads under check-in, men hvis du foretrækker et bestemt sæde, kan du reservere det på forhånd mod et gebyr. Prisen afhænger af både sædevalg, rejseklasse og flyrute og svinger mellem cirka 70-600 DDK for et standardsæde. Du kan også vælge de forreste sæder med Choice seats, så du kommer hurtigere af og på flyet eller sæder ved Exit, så du får ekstra benplads.

Ekstra gebyrer

Der er en række gebyrer på diverse tilvalg, når du rejser med Aer Lingus. Flyselskabet har oplyst alle gebyrtyper og størrelser på deres hjemmeside, så du let kan få et overblik. For eksempel opkræver Aer Lingus et bestillingsgebyr på 8 EUR (cirka 60 DDK), uanset om du bestiller online eller via kundeservice. Hvis du inden afrejse ønsker at ændre billetten, gælder der forskellige takster afhængig af dit billetvalg. Servicen er dog gratis for rejsende på Advantage/Flex- og Business-billetter.

Service ombord

Der er ikke inkluderet mad og drikkevarer, når du flyver du med Aer Lingus i Europa. Hvis du ønsker at købe noget undervejs, kan du vælge mellem diverse snacks, sandwicher og søde sager samt varme/kolde drikkevarer ombord. På transatlantiske rejser er der inkluderet sodavand/vand, et varmt måltid med te eller kaffe samt en snack. Hvis du ønsker et måltid lidt ud over det sædvandlige inklusiv et glas vin, kan du købe det online inden afgang. Derudover er der mulighed for at købe diverse snacks og drikkevarer undervejs, og har du særlige ønsker til maden fx vegetar eller glutenfri, kan du bestille det online indtil 24 timer før afgang. På transatlantiske flyvninger er der personlige medieskærme til alle passagerer med timevis af film, tv-serier og musik. Via flymagasinet Boutique kan du købe diverse varer ombord.

Punktlighed

Ifølge det britiske analyseselskab OAG, der overvåger den globale flytrafik, lå Aer Lingus i 2016 på en 18. plads over verdens mest punktlige flyselskaber. Aer Lingus landede med andre ord 83,97 procent af deres fly til tiden eller med mindre end 15 minutters forsinkelse.

Aer Lingus

5,0/5
Baseret på 11715 anmeldelser

Vi bedømmer leverandører på grundlag af feedback fra brugerne om: prispålidelighed, gebyrer, kundeservice og udbyderens websteds brugervenlighed.

Find ud af mere

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.