Kort

Fly til Tunesien | Billige flybilletter

Sydafrika er et stort land med kæmpe variation i både natur og kultur. Eksempelvis kan du måde tage på stranden, til storbyen og på safari, mens landet har hele 11 officielle sprog. 

Visum

Visumpligt. Visum kan udstedes ved indrejse og kræver, at passet er gyldigt i 30 dage ud over opholdets varighed og har mindst to blanke sider. Se her for yderligere oplysninger http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/sydafrika-pas-og-visum/

Sæson

Der er generelt mest travlt i Sydafrika i sommermånederne november til april. Generelt er safarier bedst mellem maj og oktober, mens hvalsafarier er bedst mellem juli og oktober.

Kom omkring

Der er flere indenrigsfly mellem Sydafrikas største byer, og du kan også tage bus og tog både på lange og korte afstande.

Åbningstider

Normale åbningstider for butikker er mandag til fredag fra 9 til 17 eller 18 samt lørdag fra 9 til 13 (mindre områder) og for større byer lørdag 9 til 17 eller 18 samt søndag fra 10 til 15 eller 16.

Drikkepenge

10 – 15 % er normen på restauranter. I taxa er det almindeligt med 10 %.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Sydafrika: iParioli Office Park, Block B2, 1166 Park Street, Hatfield 0083, Pretoria     Tlf.: +27 (0) 12 342 7620    E-mail: pryamb@um.dk

Alarmtelefon: Politi: 10 111 Ambulance og brandvæsen: 10 177  Fra mobil: 112   I Cape Town: 107

Seværdigheder

1. Kruger National Park: Flagskibet for Sydafrikas safariparker byder på fantastiske naturoplevelser med blandt meget andet løver, elefanter, vandbøfler, næsehorn og leoparder.

2. Cape Town og Cape Peninsula: Storby med speciale i shopping, mad, vin og natteliv samt nærliggende natur med skønne udsigter, kendisstrande, Table Mountain, hvalsafari og pingviner. Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 27 år ligger lige ud for kysten.

3. Garden Route: En populær rute langs Det Indiske Ocean mellem Mossel Bay og St. Francis, hvor man blandt andet kan tage på hvalsafari, vandreture i bjergene, bjergklatring og en tur i kajak.

4. Drakensberg: Denne dramatiske bjergkæde i den østlige del af landet har masser af dyreliv, vandrestier, vandfald, grotter og hulemalerier.

5. Johannesburg: I ”Guldbyen” er der masser af muligheder for shopping og en tur på fantastiske restauranter, botaniske haver, museer og kunstgallerier.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 54 002 000

Valuta: Sydafrikanske rand (ZAR)

Landekode: 27

Religion: Cirka 80 % tilhører forskellige kristne kirker

Tidszone: UTC+2

Officielle sprog: 11 officielle sprog. De fleste taler dog engelsk.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.