nyheder De 14 smukkeste steder i Frankrig

Alle artikler

De 14 smukkeste steder i Frankrig

For at fejre Bastilledagen d. 14 juli, tager vi på vores egen Tour de France til 14 af de allersmukkeste steder i Frankrig - læs med her. Vidunderligt, raffineret, stærkt! Vive la France!
Find flybilletter til Frankrig

Vi fejrer Bastilledagen året rundt, så vilde er vi med Frankrig. Lav en croque-monsieur, hæld et glas Côtes du Rhône op. Sæt musik på med Serge og Jane, og tag med os på vores egen Tour de France gennem dette lands skønhed. Du finder nemt nærmeste lufthavn til viste destination, og billige flybilletter til Frankrig, via knapperne nedenfor. Voila:

1. Provence

Du finder postkort-smukke lavendelmarker både i områder som Avignon og Arles, og også i Luberon og Vaucluse. Hvis du foretrækker farven orange frem for lilla, så tag til det dejlige og velkendte Colorado Provençal, med den utrolige okkerfarvede jord og klipper.

Find flybilletter til Nice Find hotel i Provence

2. Nimes

Rom har ikke monopol på antikke seværdigheder. Nimes, der er fødested for jeans af denim (de nim = fra Nimes), kan prale af nogle af de bedste romerske seværdigheder på denne side af Tiberen. Tjek også Nimes’ Pantheon, og tag en svømmetur under den monumentale Pont du Gard.

Find flybilletter til Nimes Find hotel i Nimes

3. Carcassonne

Med sine eventyrtårne ​​og volde, ser Carcassonne Cité så perfekt ud, at den kunne ligne noget fra en Disney film. Det er lidt for perfekt måske – for stedet blev fikset op i det 19. århundrede. Her er smukkest om aftenen, når byens lys tilføjer sin glitrende charme. I skarp kontrast hertil er den nærtliggende Haut-Languedoc’s garrigue, en udtørret udørk, hvor du kan se ørne, vildsvin og, ja, ikke meget andet egentligt, men det kan også være spændende at opleve ødemarksstemning.

Find flybilletter til Carcassonne Find hotel i Carcassonne

4. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel i Normandiet er et af Frankrigs mest genkendelige landemærker, og en af de mest besøgte turistattraktioner, så vær forberedt på møde folkemængder og børn med plastiksværd, der leger at de stormer slottet. Besøg stedet udenfor skoleferierne, eller køb selv et plastiksværd og gå til angreb!

Flybilletter til Rennes Find hotel i Mont St Michel

5. Lyon

Intetsteds repræsenterer den franske berømmelse for mad bedre end Lyon. Man kan roligt kalde Lyon for Frankrigs’gastronomiske hovedstad’, og efter et vidunderligt måltid, og en bid af Côtes du Rhône’s traditionelle bouchon, vil du sikkert forstå hvorfor Lyonnaise-cuisine er så omtalt og respekteret. Tip nr. 1: Ikke alle steder har retter der kaldes bouchon, ret til at bære navnet, især i den turistede gamle bydel. Tip nr. 2: Besøg Le Café des Fédérations: her får du den autentiske bouchon! Læs mere om Lyon:

Læs mere: 10 bedste ting i Lyon: Frankrigs skjulte perle

Find flybilletter til Lyon Find hotel i Lyon

6. Saint-Émilion

Du kan sikkert genkende navnet Saint-Emilion, i Gironde, Aquitaine, sandsynligvis ikke fordi det er et UNESCO-verdensarvssted, men på grund af dets vin. Her vil du kunne nyde en Château Ausone eller en Château Cheval Blanc, i vinens egen vugge. De er de eneste to vine, der i øjeblikket er klassificeret som Premiers grands crus klasse A – ingen dårlig vin at pifte din picnic af ficelle og fromage op med.

Flybilletter til Bordeaux Find hotel i Saint-Émilion

7. Mont Blanc

Frankrig og Italien har længe haft en tvist om hvorvidt dette sted hedder Mont Blanc eller Monte Blanco, men uanset navnet, så er dette bjerg, med en højde på 4.810 m (15.781 fod), Vesteuropas højeste bjerg. Tag på en 10-dages, 170 km lang vandrerute ‘Tour de Mont Blanc’ for at beundre massivet fra alle vinkler, blandt andet vil du kunne se et sublimt snelandskab af gletsjere og isede vandfald. Eller se det fra oven med en ​​paraglider – for dem der tør.

Flybilletter til Geneve Find hotel nær Mont Blanc

8. Gorges du Verdon

Dybe floder, høje bjerge. Mens de franske alper strækker sig op i skyerne, strækker denne 25 km lange slugt sig nedefter, hele 700 meter ned i sine kalkstensdybder, til den næsten uvirkelige turkise flod Verdon. Oplev dette naturlige vidunder til fods (herunder via svimlende stiger), med kajak, eller, hvis du er en erfaren klatrer, se den dinglende fra et reb.

Flybilletter til Nice Find hotel nær Gorges du Verdon

9. Nice

Du skal nok stå op kl 05 om morgenen for at opleve Nice så stille som hér, men hvis du har nydt byens natteliv, eller spillet i Nice’s berygtede kasinoer, kan det jo være du kommer rullende på vej hjemad på det tidspunkt, når solen sender sine første stråler ned på Promenade des Anglais. Nice har masser af oplevelser, se nogle af de bedste her:

Læs mere: De 8 bedste ting i Nice

Find flybilletter til Nice Find hotel i Nice

10. Collioure

Fauvisme-mesteren Henri Matisse følte sig lidt trist i perioden inden han kom til Collioure – et chikt feriested ved Middelhavet, hvor Frankrig bliver til Spanien. Stedet glædede ham dog, for han proklamerede: ‘I Frankrig er der ingen himmel så blå som den i Collioure’. Han havde tydeligvis ikke været på Korsika, men han havde nu en pointe alligevel – her er gudesmukt.

Flybilletter til Perpignan Find hotel i Collioure

11. Plage de Saleccia, Korsika

Medmindre du har en yacht, skal du vandre over en ørken for at komme til Saleccia. Skjult ‘bag’ den øde Désert de Agriates, et solsvedent intet på det nordvestlige Korsika, ligger Saleccia som himlen efter helvede, som en en kilometer lang ørkendrøm om hvidt sand og tropisk, turkisblåt vand. Den episke D-Dag film Den længste dag blev filmet her, men stedet er bedre i farver – og uden krig. Besøg St. Florent (‘St. Flo’), og nyd en pastis under palmerne.

Find flybilletter til Korsika Find hotel på Korsika

12. Auvergne

Lyt til Joseph Canteloubs gåsehudsfremkaldende musik Baïlèro, nyd hans sange fra Auvergne, og du vil kunne føle den rolige fred i dette grønne og behagelige landskab, lige midt i Frankrig, kendt for sin ost, køer … og vulkaner.

Flybilletter til Clermond-Ferrand Find hotel i Auvergne

13. Cap Ferret

Hvis du allerede har et godt sted på Île Saint-Louis, ejer en 50-fods yacht, og muligvis en helikopter, og Rivieraen bare er ved at blive for populær med alle de almindelige mennesker, så er du klar til en eksklusiv ferie ved havet i Cap Ferret, nær Bordeaux, Antibes, Atlanterhavskysten.

Flybilletter til Bordeaux Find hotel i Cap Ferret

14. Paris

Paris, åh Paris. Hvor starter man? Hvad enten du SKAL op i toppen af Eiffeltårnet, eller du vil på loppemarked, eller drikke absint i de sene nattetimer, eller lytte til electronic i Pigalle, så har Paris det hele, og oveni sin helt egen je ne sais quoi. Ligesom Chris Froome, eller endda Bonaparte Napoleon selv, er vi nødt til at afslutte vores Tour de France med en triumferende tur op ad Champs-Élysées. Selvfølgelig er Paris meget mere, få tips til mere her, i vores insiderguide:

Læs mere: 10 insider hemmeligheder i Paris: sssh

Find flybilletter til Paris Find hotel i Paris

Få mere rejseinspiration:

Syd-Frankrig: 5 underskønne road trips langs det glitrende hav

Europas 10 smukkeste byer, småbyer og landsbyer

Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter til hele verden – lige nu

*Offentliggjort ju​li 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort