nyheder 10 insider-hemmeligheder i Paris: ssh

Alle artikler

10 insider-hemmeligheder i Paris: ssh

Hemmelige vandfald, skjulte haver, dans ved Seinen og mere - se 10 hemmelige steder i Paris. Ja, der er romantik. Skal I prøve?

Download vores app

JA, vi har hørt om broen Pont des Arts og de mange hængelåse elskende monterer for at besegle deres kærlighed. Men broen er ved at segne under vægten af låsene, og romantiske Paris er meget mere end det. Selve byen emmer af kys.

Her er 10 hemmelige steder og ideer der dufter af amoriner – steder hvor gud Amor sidder klar med sin lille bue og pil.

Vive L´amour!

Find billige flybilletter til Paris

Find hotel/hostel/lejlighed i Paris

1. Lady & Vagabonden middag i Rue du Faubourg Saint-Antoine

Har du lyst til at sidde under stjernerne i en lille gyde til en romantisk middag – dvs. være med i scenen fra Lady & Vagabonden? Så ved vi hvor du kan. Tag til Rue du Faubourg Saint-Antoine og vær meget opmærksom, ellers finder du ikke den lille skjulte gyde ved nummer 159. Smag Fabrizios hjemmelavede pasta og italienske retter som muslinge linguini, og lad safran risottoen smelte på tungen i himmerigsmundfulde. Dette hemmelige sted er en lille juvel i det 11. arondissement. Restauranten har kun 10 romantiske borde, så det er vigtigt at reservere bord, eller prøv at komme kl 19 når der er større chance for bord. Reserver på tlf (+33) 01 43 46 10 14. Når I har spist, så smut ud ad gyden, ned af Rue du Faubourg Saint-Antoine (i retning af Bastille), drej ned ad Rue Charonne og start en slentretur i dette charmerende kvarter, fyldt med de fineste barer med terrasser, nyd en drink og indsnus Pariser-stemningen. Hvor: 159 Rue du Faubourg Saint-Antoine, 11. Arondissement, Paris.

Back-up plan: Hvis I ikke kan få bord i nummer 159, så nyd en romantisk pastamiddag hos La Capannina, 64 rue de la Montagne Sainte Genevieve – den ligger lige overfor den trappe hvor Woody Allen filmede tidsrejse-scenen i hans romantiske film Midnight In Paris. Rimelige priser for en middag, og lige i nærheden kan I se hvor Ernest Hemingway boede, nemlig i 74 rue du Cardinal Lemoine. Hvor: La Capannina, 64 rue de la Montagne, Sainte Genevieve.

2. Tango ved Seinen

Når vejret er godt samles tango dansere – begyndere og erfarne – ved mini amfi teatrene langs Seinen i det 5. arondissement, ved Quai d’Austerlitz, hvor der danses forførisk indtil mørket tager over. Hvis du ikke selv danser, så sid blot og nyd synet, del en flaske vin på trappetrinene, og se danserne danse til de smægtende toner – det er utroligt stemningsfuldt. En ældre mand sidder ved flodens bred hvor hans radio spiller tangomusik, mens han passer på de dansendes ejendele. Dem der ser på, ser på i stilhed, der lyttes til de slæbende sko henover stenbelægningen. Smukke parisiske kvinder dukker ofte op alene i deres Paisley sommerkjoler, og venter på at blive budt op af fremmede. Det er en måde at kigge på andre menneskers færden tilsat et sexet twist – det perfekte sted til en smuk aften i Paris. Hvor: Square Tino Rossi, Quai St. Bernard, 5. Arrondissement (Métro stop Jussieu eller Gare Austerlitz).

3. Idyllisk kanal + lyserød ballon + delikat pizza

I sidder med en lyserød ballon et sted I selv vælger på bredden af Canal Saint-Martin, en fire kilometer lang og smuk kanal, hvor kunstgallerier og gamle varehuse ligger langs bredderne. Den lyserøde ballon har du fra Pink Flamingo, et delikat pizzasted i den nærtliggende Rue Bichat, og stedets cykelbud bruger den lyserøde ballon som pejlemærke til at finde jer ved kanalens bred, og levere jeres bestilling; en friskt tillavet og lækker pizza – lige til at spise mens man nyder den lune aftenluft. Pink Flamingo ejes af et fransk-amerikansk par, et moderne lille sted der kalder sig selv "pas comme les autres" – ikke som de andre. Og tro på dét, denne pizza levering er nok en du vil huske. Tip: I nærheden finder du nogle ganske fede butikker, særligt i Rue de Marseille. Hvor: Pink Canal/ Pink Flamingo, 67 rue Bichat, 75010 (Metro Jacques Bonsergent eller Colonel Fabien).

View this post on Instagram

#pinkflamingoparis

A post shared by Nathaniel Smith (@nathanielsmithbristol) on

4. Tag på tur i en vintage Citröen bil – eller lej en scooter

Her er en komfortabel ide til en speciel dag eller aften i Paris, bliv kørt rundt af en charmerende franskmand iført stribet Breton bluse – klar med insidertips. I afhentes på jeres hotel eller lejlighed, og så er det tid til en tur i Paris i den fine vintage Citröen CV2. Ud under den parisiske himmel. Bed ham om at bestemme ruten og vise jer nogle hemmelige steder, eller fortæl lidt om hvad I interesserer jer for – alle chaufførerne har en omfattende leksikal viden om Paris – og de kan op til flere sprog. Hvor: Bilerne kan bookes hos 4 Rues sous 1 Parapluie, og priserne er cirka 120 euro for en time, eller 180 euro for halvanden time. Aftenturene starter kl. 20. Hvis bilerne er lidt for dyre, så hop på en scooter: Lej en Vespa og udforsk Paris med din kæreste – men pas lige på i trafikken. Hvor: Lej en scooter hos fx. FreeScoot tæt ved Notre Dame, 63 quai de la Tournelle.

5. Til døden os skiller

Romantik på kirkegården? Jo, jo – det er ikke så mærkeligt som det lyder. Det her er jo Paris. Så byens største kirkegård er faktisk mere romantisk end uhyggelig. Pére Lachaise er ligesom en miniature by, de små snoede stier har egne gadenavne, og gravene ligner små smukke dukkehuse. Det er dejligt at gå her med hinanden i hånden, gravstenene gemmer på mange fascinerende navne og historier, og man ved ikke hvad der venter om hjørnet. Tip: tæt på finder I spisestedet Les Mondes Bohémes, med en skjult terrasse, og Le Soleil Levant, det perfekte lokale sted. Hvor: Père Lachaise Cemetery, 16 rue du Repos 75020 Paris.

View this post on Instagram

#perelechaise #paris meet you there 2018

A post shared by Milan/Melbourne (@theforestanarch) on

6. Blues i vinkælderen

Blues jazz – dvs. den slags musik der består af sjælfuld mundharpespil, en beskidt blues guitar og tekster som "woman you aint no good for me" – dét er forførende musik. På søndag aftener er Le Caveau des Oubliettes det perfekte sted at tage hen hvis du vil høre beskidt blues i Paris. Stedet er den ældste jazz klub i Paris, og er et feteret sted med mange minder fra efterkrigstidens jazztid. Baren ovenpå er ikke noget specielt, men i vinkælderen nedenunder – fra det 12. århundrede – er der musik så det drypper ned ad væggene. Det er sensuelt og tiltrækkende, og I skal helt sikkert være her før kl. 21 hvis I vil have en plads! Hvor: Le Caveau des Oubliettes, 52 Rue Galande , 75005 Paris (Métro: Maubert Mutualité).

7. Opdag de hemmelige vandfald og vinmarker i Paris

Besøg den mest eksotiske park i Paris og gå på eventyr ned til foden af et vandfald for at udforske en imponerende grotte. I selve parken er der også den muntre bar/café Rosa Bonheur, et berygtet hot-spot for hippe parisere, hvor der nydes rosévin i flaskevis. Kun få minutter fra porten ind til Parc des Buttes Chaumont ligger der en lille, stille og skjult landsby gemt, lige her i det 19. arondissement. Du kan kun komme derind via tre separate trapper, eller en eneste snoende vej…her befinder du dig ret abrupt på en bakke. Fra toppen af denne bakke har du pludselig din helt egen udsigt over Montmatre og Sacré Coeur. Og så opdager du at der faktisk er en vinmark lige foran dig – en af de sidste tre vinmarker der stadig ligger i Paris´ by! Gå på opdagelse i denne forunderlige og magiske park! Hvor: Parc des Buttes-Chaumont, Rue Manin et Rue Botzaris i 19. Arondissement, Metro Buttes Chaumont.

8. Østers – nyd den kendte kærlighedsmad, en berømt afrodisiac

Huitres! Også kendt som østers – er den ultimative kærlighedsspise. Nyd dem sammen hos L´´eécallier du Bistrot der serverer femstjernede måltider i denne gammeldags og charmerende bistrorestaurant. I finder stedet på Rue Paul Bert i det 11. Arondissement, som er overstrøet med kønne og dejlige franske bistro restauranter. Hvor: L’Ecaillier du Bistrot, 22 rue Paul Bert

Et andet sted med skønne skaldyrsretter er Clamato – en fin lille hemmelighed hvor du ikke kan reservere bord. Clamato serverer kun skaldyrsretter. Tag til middag før kl. 19 hvis du vil have chance for at sidde og nyde din aften. Her er også fine muligheder for at spise ved selve bardisken når I er to. Menuen skifter alt efter hvad der er frisk, dvs. hvilken type østers eller andet der er i sæson. Ingen af disse steder er ligefrem billige – men billige østers er altid en skidt ide. Med østers må man rive sig lidt. Hvor: Clamato, 80 Rue de Charonne, 11. Arondissement.

View this post on Instagram

When my wife and I want to dine tête-à-tête in a cosy, sincere and modern place with delicious food, we choose Clamato. Their cuisine is composed of seasonal vegetables and seafood. The menu, which comprises of simple yet creative dishes, changes often. I’d like to explain how good they are by giving this example. I don’t like celery, i never eat it but when I tasted it from my wife’s order we ended up asking for another serving, and it quickly became one of the best dishes I had in my life. Clamato is owned and operated by the same people behind @septimeparis which is always on the list of famous food&wine and travel magazines. But, I don’t know how people manage to eat in that restaurant. I couldn’t get a reservation during the whole 6–7months. I tried 3 times over the phone, multiple times from their website, twice face to face, yet failed to get through their complicated reservation system. Clamato is easily reachable and one of my favorites in Paris. #parisbywalking #pbw #paris #bywalking #walking #buildings #streets #streetphotography #20 #arrondissement #france🇫🇷 #capital #lacapitale #marchant #11eme #11th #pbw11eme #pbw11th #local #localeats #pbw11rest #localguide #iciparis #cestparis #thisisparis #seemyparis #clamato

A post shared by ParisbyWalking (@parisbywalking) on

9. Nyd en is-te i "Haven for de Håbløst Romantiske"

Siden 1981 har dette private byhus – ved Musée de la Vie Romantique – der engang var vært for mennesker som Delacroix, Chopin og Rossini – været et museum, dedikeret til romantikken indenfor kunsten. Besøg stedet midt på eftermiddagen, og det er det rene himmerige. Det ligger fint gemt ved enden af en sti med træer på begge sider, og her er klokkeblomster, syrener og wisteria i overflod. Et gammelt drivhus der plejede at blive lejet ud til kunstnere, ligger lige ved siden af hovedhuset, og ved drivhuset finder I en dejlig te café. Her får I frokost og den bedste is-te du kan forestille dig: is-teen er med egyptisk islæt, lavet på hibiscus blomster og kanel. Velkommen i paradis. Hvor: 16 Rue Chaptal, 9. Arondissement, 10-18, lukket mandage.

10. Husbådsjagt ved Seinens bredder

Til sidst vender vi lige tilbage til Seinen – men i stedet for at klappe endnu en lås på den overfyldte bro tæt ved, så klap jeres hænder sammen, og gå hånd i hånd mens I går en tur langs floden og spionerer på alle de fantastiske husbåde. Gå ned ad trapperne til selve flodens bred, og følg bredden under broerne, her er stille og roligt væk fra folkemængderne, og her er dejligt at slentre og snakke. Plus, det giver en god mulighed for noget af det hyggeligste der findes; at snuse i hvordan andre bor. Hvor: Bedste sted at snuse er Quai des Tulleries, trappen ned til bredden finder I ved Port de la Concorde. Tag en flaske rosé med fra supermarkedet og find de kønneste husbåde, sæt jer ned. Her kan I sippe vin og dingle med fødderne ved vandkanten. Det kan godt være I henter en flaske til – for her glider Seinen sukkende forbi, i ægte Pariser rolig og sensuel stil.

View this post on Instagram

Paris by Night encore et toujours…

A post shared by Olivier Darras #boulognesurmer (@olivierdarras) on

Find billige flybilletter til Paris

Find hotel/hostel/lejlighed i Paris

Få mere rejseinspiration og flere rejsetips:

De 10 bedste oplevelser i Wien: Paladser, filmmysterier, kunst og legendarisk café kultur

Prøv en anderledes smuttur med uventedes twists

20 solide sparetips til rejsende

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.

Kort