nyheder 8 ukendte byer i Spanien

Alle artikler

8 ukendte byer i Spanien

Udforsk Spanien: 8 ukendte spanske byer med fascinerende oplevelser. Enorme paladser, bizarre huse i klipper, Game of Thrones locations og idylliske vingårde - Spanien har hemmeligheder nok. Flere af stederne er også glimrende dags-udflugter, fra fx. Malaga og Barcelona.

1. Peñíscola, Castellón

Ukendte byer i Spanien er naturligvis ikke ukendte for alle. Men her på listen får du inspiration til nye steder at udforske blandt Spaniens mange fascinerende byer. Vi begynder med en lille spansk perle. Peñíscola er et lille stykke himmel her på Jorden. Denne lille ‘landsby i havet’ har en helt unik beliggenhed, og en særlig charme. Besøg Castelo de Peníscola, også kendt som Castelo do Papa Luna, på toppen af Peniscola bakken. Du får en bjergtagende udsigt med i købet, hele vejen rundt. Peñíscola er også verdensberømt, for nogle af de allermest berømte scener fra den legendariske TV serie Game of Thrones er indspillet her. Nærmeste lufthavn er Valencia.

Find billige flybilletter til Valencia

2. Frigiliana, Andalusien

Frigiliana kan bedst beskrives ved at sammenligne den med smukke Santorini i Grækenland. Med sine hvidkalkede huse og smalle brostensgader, ligger denne billedskønne by smukt på en bakke, med udsigt over solrige Costa del Sol. Frigiliana er flere gange blevet kåret som Spaniens smukkeste landsby. Det skyldes bl.a. Morisco-Mudéjar bydelens karakteristiske byggestil. Hvert år afholdes her ‘Festival 3 Culturas’, en farverig og populær event, med masser af live musik og gadekunstnere. Du kan bl.a. deltage i “tapas ruten”, hvor du for en lille betaling ( 2 €), kan spise forskellige slags tapas og nyde velsmagende drinks. Byens restauranter skaber denne dag også special menuer, med hebræiske, arabiske og europæiske lækkerier. Nærmeste lufthavn er Malaga. Mere om Costa del Sol: 7 fantastiske steder at besøge på Costa del Sol.

Find billige flybilletter til Malaga
Frigiliana en Málaga

3. Comillas, Cantabrien

Gaudis arkitektur kender du fra Barcelona, men det er ikke det eneste sted i Spanien, du kan opleve Gaudis værker. Og det er egentligt lidt sært at Comillas kan findes blandt de mere ukendte byer i Spanien. For i Comillas finder du Gaudis fantasifulde og farverige El Capricho. Bygningen har en helt unik stil, der er inspireret af de persiske minaretter. Besøg også det imponerende Sobrellano Palads, der ligger ved siden af El Capricho. Paladset er i dag museum. Entréen er beskeden, for kun 3€ kan du nyde dette smukke sted. 12 kilometer fra selve Comillas kan du besøge Oyambre Naturpark, ved den lille landsby San Vicente de la Barquera. Er du vild med at surfe, eller vil gerne lære det, er der hér en hel række surfing skoler. Nærmeste lufthavn er Santander.

Find billige flybilletter til Santander

4. Mérida, Extremadura

Velkommen til romerriget – i Spanien. Mérida har uden tvivl nogle af de allerbedst bevarede romerske ruiner i verden. Extremadura er hjemsted for den ikoniske bro Puente Romano, der er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Puente Romano er den længste romerske bro der nogensinde blev bygget. Broen bruges i dag kun af fodgængere – det giver en dejlig ro til at udforske broen, og udsigten herfra. Det romerske teater her i byen kunne rumme næsten 6000 tilskuere i sin storhedstid, hvilket på det tidspunkt kan sammenlignes med et nutidigt kæmpe fodboldstadium. Alle de smukke ruiner i Mérida ligger tæt ved hinanden, så du kan nemt se dem alle til fods. Nærmeste lufthavn er Badajoz.

Find billlige flybilletter til Badajoz

5. Setenil de las Bodegas, Andalusien

Blandt ukendte byer i Spanien er Setenil en af de allermest usædvanlige. For Setenil ligger bogstaveligt talt under en sten. Eller rettere; under en klippe. Hele byens befolkning på ca. 3000 beboere bor nemlig i huse, der titter frem under en gigantisk klippe. Det siges, at dette lettere bizarre boligvalg skyldes at beboerne ville skærme sig mod den brændende sol om sommeren. Og bevare varmen indenfor om vinteren. Denne lille by var engang maurisk, og den har sit navn fra de vingårde, der også var bygget ind i klipperne her. Bodega betyder som bekendt vinkælder i Spanien. I dag finder du gode lokale vine her, og også lokalt dyrket olivenolie, samt lækre lokale mandler. Nærmeste lufthavn er Malaga. Mere om oplevelser i og nær Malaga: Insiderguide: 10 bedste oplevelser i Malaga.

Find billlige flybilletter til Malaga

6. Olite, Navarra

Olite er en lille beskeden by med 3000 beboere, men der er intet beskedent over det enorme og eventyrlige palads. Et palads, der kan måle sig med nogle af verdens allermest imponerende. Dette storslåede sted har et storslået navn: Kongerne af Navarros Palads i Olite. Paladset er egentligt et fort, og består af tre dele; Det Gamle Palads, Det Nye Palads og kirken Santa María la Real. Paladset ser ud til at være taget lige ud af en eventyrbog – og det er netop dét der gør dette palads til noget helt særligt. Det milde middelhavsklima betyder at byen Olite er kendt som ‘hovedstaden for spansk vin’. Så når du er her, så gå ikke glip af en vin-tour – din gane vil takke dig. Nærmeste lufthavn er Pamplona eller Madrid. Mere om spanske lækkerier: 10 traditionelle spanske retter du må prøve.

Find billige flybilletter til Madrid Find billige flybilletter til Pamplona

7. Besalú, Catalonien

Bésalu er på mange måder en typisk spansk middelalderby, men den har også sine helt egne finurligheder at opleve. Denne lille by i Girona provinsen er fuld af billedskønne og smalle brostensgader – husk fornuftige sko. En af Bésalus bedste oplevelser er byens middelalderbro, der virkelig leder tankerne hen på tapre riddere og guldklædte prinsesser. Den stemningsfulde bro belyses smukt om aftenen, hvilket kun gør stedet endnu mere fortryllende. Broen forbinder sig til en gade, der får dig ind til byens torv, Plaça Major. Når du er her, så besøg Miniature og Microminiature museet, der viser scener fra det 19. århundrede. Nærmeste lufthavn er Girona eller Barcelona.

Find billige flybilletter til Girona Find billige flybilletter til Barcelona

8. Ronda, Andalusien

Ronda er bygget på klipper, højt over El Tajo kløften. Byen er berømt for sine tre broer; Puente Romano, Puento Viejo og Puente Nuevo, som krydser over kløften. I Ronda finder du Spaniens allerældste tyrefægter arena, der kan rumme op til 5000 tilskuere. Tyrefægtning er i dag et meget kontroversielt emne i Spanien, hvor der jævnligt finder enorme protester sted mod tyrefægtning. Man kan evt. overveje kun at se selve arenaen, som bygning. Du kan også besøge Plaza de Toros’ spændende museum. Og så er Ronda faktisk byen, der inspirerede Ernest Hemingways berømte roman ‘Hvem ringer klokkerne for’. En scene i bogen, hvor spanske fascister smides ud over en klippe, siges at være inspireret af netop Rondas placering ved El Tajo kløften. Nærmeste lufthavn er Malaga. Flere spændende steder i Spanien: 10 bedste steder i Spanien.

Find billige flybilletter til Malaga
Kort