nyheder inspiration Insider guide: De 10 bedste oplevelser i Malaga

Alle artikler

Insider guide: De 10 bedste oplevelser i Malaga

Kom afsted til solrige Malaga! Skyscanners lokale Malaga insiderguide viser os rundt, og deler hendes insidertips til denne populære og solrige sommer destination.

Fra Picasso til sardiner: Her fortæller vores guide Tripbod Ana om 10 ting, du ikke bør gå glip af under et besøg i Costa del Sol’s Malaga! Du finder nemt både fly og hotel i Malaga med Skyscanner:

Find billige flybilletter til Malaga Find hotel i Malaga

 

I Malaga med Tripbod Ana:

1. Gibralfaro Slot, Alcazaba og Det Romerske Teater

Et sted jeg elsker at besøge, er slottet Gibralfaro fra det 14. århundrede, med dets maleriske udsigtspunkt. Herfra kan du nyde den smukkeste udsigt over byen. Herfra anbefaler jeg en gåtur langs muren der forbinder slottet med Alcazabas haver, springvand og smukke gårdhave. Jeg elsker at se solnedgangen her, og jeg har opdaget at det også er et dejligt sted til en søndag eftermiddags spadseretur, for om søndagen er her gratis adgang efter kl. 14:00 (ellers koster det 3,55 € for begge monumenter). Gå endelig ikke glip af det romerske teater, der blev bygget under kejser Augustus, og genopdaget i 1951. I dag vises her udendørs forestillinger (gratis adgang).

2. Prøv den søde Malaga vin

Hvis du ønsker at prøve de bedste lokale vine, eller smage den mest autentiske mad, så er der særligt to virkelig gode steder i Málagas gamle bydel du bør besøge. Jeg kan lide at besøge den meget stemningsfulde vinbar Pimpi om eftermiddagen, eller sen aften, for at nyde et glas sød Malaga vin. Stedet er typisk for det gamle Malaga, med smukke gamle kakler, trætønder og signerede billeder af de berømtheder, der har besøgt stedet gennem årene. Mit andet favoritsted er La Casa del Guardia eller ‘The Guardhouse “, som er det ældste værtshus i Malaga.

3. Picasso Museum

Det her SKAL du se. Pablo Picasso blev født i Malaga, og her er et Picasso museum dedikeret til ham i Palace of Condes de Buenavista, en renæssancebygning dekoreret med mauriske elementer, der er blevet restaureret i moderne stil. På museet kan man se mere end 200 malerier, tidlige akademiske studier, og re-arbejdede værker af gamle mestre, af en af ​​de største malere i det tyvende århundrede. Mens du er her, så kig ind i kælderen, som har ruiner fra det fønikiske Malaga (7. århundrede f.Kr.) og spor af romersk arkitektur.

4. Spis grillede sardiner, tag en svømmetur ved stranden

Et andet af ​​mine favorit Malaga kvarterer er det gamle fiskerleje El Palo, hvor jeg elsker at tage hen for at spise Espeto de Sardinas (grillede sardiner) eller pescaito frito (stegt fisk): Begge retter kan findes på enhver strandbar her. Grillede sardiner er den mest typiske ret i Malaga, og består af seks sardiner gennemboret på en pind, og herefter ristet på gløderne i bålet på stranden – prisen er omkring € 20-30. Hvis du ønsker at spise middag, så prøv restaurant Palo El Tintero (Blækhuset), et unikt sted, hvor tjenerne går rundt ved bordene og bortauktionerer hver ret (det er bedst hvis du kan noget spansk!). Efter måltidet kan man nyde en svømmetur fra en af ​​strandene i Pedregalejo, et trendy område der er kendt blandt Malagas lokalbefolkning for sin venlige og afslappede atmosfære. Jeg slutter gerne min dag her, tilbringer en stund her ved stranden, og nyder en kold drink på en af ​​café terrasserne.

5. Manquita – Malagas domkirke

Katedralen La Manquita er et meget elsket symbol på Malaga, og blev grundlagt i det 15. århundrede på dette sted, hvor der før lå en moské. Dens kaldenavn, La Manquita, bruges af alle lokale, og betyder “den enarmede kvinde’, fordi det sydlige tårn aldrig blev færdigt. Vi er så stolte af at have sådan en original katedral i byen! Legenden hævder, at midlerne til domkirkens færdiggørelse blev doneret til kolonisternes frihedssag under den amerikanske uafhængighedskrig. Hvis du går ind i katedralen, så læg mærke til de indviklede detaljer i figurerne i kirkekorene, de er skabt af Pedro de Mena.

6. En aftentur med kaffe, te og churros

Gå ikke glip af merienda tid i Malaga, som er et must mellem kl. 17 og 19! Jeg kan lide at gå ned ad Calle Larios (hovedpulsåren i ​​byen), Granada street, forbi torvet ved La Merced og Molina Larios gaden. Jeg plejer at stoppe ved en cafe og få en kop kaffe – måske una nube (en sky), un sombre (en skygge), un mitad (en halv), eller un cortado. Hvis jeg er sulten tager jeg hen på Casa Aranda for at spise churros (en slags æbleskiver) med kaffe til, eller spiser en crepe eller kage hos en af ​​de fantastiske tebutikker i San Agustin Street. Hvis jeg føler mig i humør til at være lidt mere smart og elegant, tager jeg til terrassen ved ​​AC Malaga Palacio og nyder en drink, mens jeg nyder den fantastiske udsigt over domkirken.

 

7. Muelle Une, Malaga havn – et magisk sted

Mit favoritkvarter blandt de nyere kvarterer er Muelle Une (Mole 1/Pier 1) ved Malaga havn, en stor plads der åbnede i 2011. Her er perfekt til en stemningsfuld gåtur, og her er en fantastisk udsigt over Gibralfaro Slot og Alcazaba. Det er et magisk sted om aftenen, med barer, restauranter, butikker og isboder. Du kan gå hele vejen til enden, hvor den slutter sig til Malagueta området, og slutte med en svømmetur på stranden, eller nyde en drink på promenaden. Eller begge!

 

8. La Concepción Botanisk Have

Jeg elsker dette sted, det er smukt, og en virkelig oase af fred i byen, og det er et perfekt sted at tage en pause og slappe af, at sidde og læse i den frodige vegetation, nyde de rolige stier, og beundre de charmerende og udsmykkede springvand. Concepción er også en af ​​de mest storslåede tropiske og subtropiske haver i Europa. Entréen er kun 5,20 €, og du har mulighed for at tage en guidet tur, det er inkluderet – noget jeg stærkt kan anbefale, fordi haven har en stor historie, og at høre historien bag den smukke have er virkelig givende.

9. Thyssen Museum

Thyssen Museum åbnede i 2011, og har en stor samling af spanske malerier fra det nittende århundrede, men det jeg faktisk bedst kan lide ved dette sted, er selve bygningen, som har en dejlig indre gård, og en meget elegant gavebutik.

10. Hæng ud

De lokale i Malaga er kendte for at være åbne, venlige, muntre og gæstfri, og jeg anbefaler at gå ud efter 23:30 for at opleve hvor sandt dette er. Det bedste sted at opleve Malagas livsglæde er Mitjana Torv i det gamle centrum af byen, et torv der er pakket med mennesker og liv hver aften. Bare duk op og vær med!

Tripbod Ana M Ramos er indfødt Malaga beboer, hun arbejder med turisme, og elsker at udforske hendes egen by og finde – og dele! – Malagas skjulte perler.

Find billige flybilletter til Malaga Find hotel i Malaga

Få mere rejseinspiration:

17 smukkeste steder på de Baleariske øer, Spanien: Mallorca, Menorca, Formentera, Ibiza

Ferie i Spanien: 10 perfekte strande i Spanien

15 af Spaniens smukkeste slotte og borge

*Opdateret april 2019. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.