nyheder Spansk mad: 10 traditionelle spanske retter du må prøve

Alle artikler

Spansk mad: 10 traditionelle spanske retter du må prøve

Spansk mad er fuld af smag: Menuen her er lækker, varieret; hér er du sikker på at finde noget, der passer dine smagsløg. Om du besøger Michelin restauranter eller lokale restauranter, hvor autentiske opskrifter har været brugt i generationer, vil du kunne nyde himmerigsmundfulde. Skyscanner har lavet en madguide til de bedste spanske retter.

1. Tortilla de Patatas (spansk omelet)

Spansk mad er lækkert, og retterne har ofte en spændende historie. Den første opskrift på denne enkle ret blev nedskrevet i 1817. Retten stammer fra Navarra-regionen. Tortilla er den ret alle Spanien-fans elsker, og den kan nydes i utallige variationer. Og i hele landet, fra Sevilla til Barcelona og La Coruna. En moderniseret version af tortilla var faktisk dét der kickstartede stjernekokken Ferran Adria’s internationale karriere. Vi anbefaler de to følgende klassiske steder. La Casa de las Tortillas (Zaragoza Street 23, Guadalajara) og Panela (Square Maria Pita 12, A Coruña).

Find flybilletter til La Coruña Find hotel i La Coruña

2. Gazpacho

Hvis du skal overleve en hed spansk sommer, må der iskold gazpacho til. De vigtigste ingredienser er tomat, agurk, løg, olivenolie, hvidløg og lidt brød. Andalusien er gazpachoens uofficielle hjemsted. Her nydes også en lignende ret, salmorejo, en tykkere version af gazpacho, men lige så forfriskende. Hvis du ønsker at prøve virkelig kvalitets-gazpacho, bør du tjekke følgende spisesteder ud. Doña Elvira (Plaza Doña Elvira 6, Sevilla og Bodeguita Casablanca (Calle Adolfo Rodriguez Jurado No 12, Sevilla).

Læs mere: 8 bedste ting i andalusiske Sevilla

Find flybilletter til Sevilla Find hotel i Sevilla

3. Paella

Ordet paella blev oprindeligt brugt til at beskrive selve stegepanden den berømte ret laves i. Traditionel paella lavedes af en blanding af ingredienser, som lokale landmænd havde tilovers. Kylling, kanin og grøntsager er typiske for Valencia. Gennem årene har opskriften udviklet sig, og i dag er det mest typisk at retten laves med fisk og skaldyr, blandet med ris. Hvor kan du nyde denne ret? Den klassiske løsning er at besøge en restaurant ved vandet – prøv La Pepica (Paseo Neptuno, 2,6 og 8, Valencia).

Find flybilletter til Valencia Find hotel i Valencia

 

4. Calamares en su Tinta

Spansk mad er også blæksprutte. Det ligner måske ikke det mest appetitvækkende måltid. Hvide, gummiagtige ringe flyder i sort blæksprutte blæk. Men smag på det, og al tvivl forsvinder (sammen med det der var tilbage på tallerkenen). Det tager cirka halvanden time at forberede og tilberede denne ret. Hemmeligheden er at bruge det rigtige blæk, der giver den rigeste og mest karakteristiske smag. Det kan også være kunstigt blæk, der tilføjes senere, for at give den rigtige mørkere farve. Ud over de friske blæksprutter indeholder retten løg, hvidløg, persille, cayennepeber – og et glas vin. Et sted hvor du kan prøve denne delikatesse, er på Bar Koistha (Olite Street 35, Pamplona).

Læs mere: Ferie i Spanien: 10 perfekte strande i Spanien

5. Chicharro al Chacoli

Når du tænker på spansk vin, tænker du måske automatisk på Rioja. Men har du hørt om Chacoli (eller txakoli), en vin der hovedsageligt fremstilles i Baskerlandet? Mange af de lokale opskrifter indeholder et skvæt af denne forfriskende vin. En af ​​de mest populære retter er lokalt fanget makrel (Chicharro). Denne klassiske fiskegryderet indeholder tomater, løg, gulerødder, porrer, hvidløg, olie, og, selvfølgelig, et glas Chacoli. Resultatet er en unik oplevelse for dine smagsløg. En af ​​de bedste serveres på Restautante RK (Plaza Jose Maria Sert 2, Donostia), som har serveret denne traditionelle ret siden 1998.

6. Migas

Du kan ikke rejse gennem Teruel uden at prøve en tallerken migas. Denne ret siges at have sin oprindelse i 1500-tals retten Hormigos (gryderet baseret på brød). Den traditionelle måde at tilberede migas på er: skære et par skiver brød. Lad dem ligge i saltet vand en dag, steg med olie og hvidløg, og vend ofte for at undgå at de klistrer til panden. Serveres normalt med stykker af skinke, chorizo, ​​eller endda druer. En af de bedste tallerkener migas serveres i La Fondica (Calle de la Estación s / n La Puebla de Valverde, Teruel). Men pas på, migas vil gøre dig lige så søvnig som Tornerose. Planlæg en siesta bagefter.

7. Escalibada.


Indenfor spansk mad er det enkle indimellem det bedste. Det gælder afgjort denne ret. Her får du masser af smag med minimal forberedelse. Ingredienserne er rød peber og aubergine, der grilles indtil skindet er sort, så skrælles de, og skæres i strimler. På mange steder serveres escalibada på ristet brød penslet med tomat, olie, salt og ansjoser, løg eller tun. En af de mest autentiske restauranter, hvor du kan prøve dette, er Origen (Calle Ramon y Cajal, 12, Barcelona).

Læs mere: Top 10 ting at opleve i Barcelona

Find flybilletter til Barcelona Find hotel i Barcelona

8. Cocido Madrileño

Hvis du er på udkig efter reel comfort-food, så er en dampende varm skål med Cocido Madrileño den perfekte ret på en kold dag. Og, tro det eller ej, solen skinner ikke altid i Spanien! Ingredienserne er: kikærter, kød gelé, en halv kylling, chorizo, blodpølse, syltede grisetæer. Derudover en kødbolle, kål, løg, grønne bønner, ris, bacon, skinke, olivenolie og hvidløg. Spansk mad kan være tidskrævende. Denne autentiske ret tager næsten tre timer at tilberede, resultatet er en meget tilfredsstillende gryderet, du kan imponere gæster med. Hvis du ikke ønsker at lave det selv, kan du nyde retten på Restaurante Casa Carola (Padilla Street, Lokalt 54 Right, Madrid.

Find flybilletter til Madrid Find hotel i Madrid

Læs mere: Madrid: Sådan får du mest ud af din weekendrejse

9. Tarta de Santiago

Spansk mad er kendt for friske skaldyr og fisk. Her er Galicien ekstra stærk. Men regionen er også kendt for desserter, herunder en af ​​landets mest berømte søde sager: Tarta de Santiago. Denne traditionelle dessert er lavet af mel, smør, mandler, sukker, æg og citron. Kagen har en specifik nøddeagtig smag, og en historie der strækker sig tilbage til 1500-tallet. Den klassiske kage dekoreres med flormelis, og typisk et Santiago-kors. Skyl din desserttærte ned med vinen Licor Regueiro, der er typisk for Galicien. Kagen kan fint holde sig pga sukkerindholdet. Så, du kan tage et stykke med hjem som en souvenir, og invitere dine venner og familie på sukkergodt. Et af de steder der sælger kagen er Acesta Tenda (Rua do Franco, 52 base, Santiago de Compostela).

Find flybilletter til Santiago Find hotel i Santiago

10. Hojuelas

Sidst, men ikke mindst, en af ​​Spaniens mest elskede slags sukkerguf; hojuelas. De nydes normalt til højtider, såsom Halloween og Påske. Smagen er uovertruffen. Du kan ikke være i Spanien uden at prøve dem, og for at gøre dét nemt for dig, anbefaler vi et bageri, hvor du kan finde hojuelas: Pasteleria Frias (Calle de Marcos Salgueiro 2, Valladolid).

Find flybilletter til Spanien

 Læs mere om Spanien:

10 bedste steder i Spanien

17 smukkeste steder på de Baleariske øer, Spanien: Mallorca, Menorca, Formentera, Ibiza

Aktuelle rejsetilbud: Billige flybilletter til hele verden – lige nu

*Offentliggjort ju​li 2017. Priserne er indhentet indenfor 15 seneste dage for dagen for offentliggørelsen af denne artikel. Priser kan være afhængige af tidsmæssige ændringer, herunder begrænset antal.

Skyscanner er verdens rejsesøgemaskine, der hjælper dig med at få mest muligt for pengene både mht. flybilletter, hoteller og billeje.