Kort

Fly til Valencia

På Spaniens østkyst ligger Valencia, landets tredjestørste by. Valencia er blevet en af de mest populære turistdestinationer over de senere år grundet massive investeringer og især i ét kæmpe byggeprojekt, Kunst og Videnskabsbyen, (se mere under seværdigheder). Valencia er fødested for den spanske traditionsrige ret paella og har mange lækre spisesteder. Byen er desuden rig på historisk arkitektur og kan tilbyde alt, hvad man forventer af en storby med shopping, kultur og levende natteliv. I marts afholdes hvert år den meget velbesøgte Fallas festival. 

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Se flere oplysninger her.

Sæson

Valencia har året rundt et varmt og behageligt vejr med lidt nedbør, der primært falder i september og oktober.

Kom omkring

Byen opleves bedst til fods, skal man til stranden eller til en fjernere destination kan man tage metro eller bus, som dækker hele byen. Det er muligt at leje bycykler fra mere end 250 steder stillet til rådighed af bystyret.

Åbningstider

De fleste butikker holder siesta mellem 14 og 17, men er til gengældt åbne til langt ud på aftenen. Et par af de store centre holder åbent hele dagen. 

Drikkepenge

For de lokale i Spanien er det ikke kutymen at give drikkepenge, slet ikke hvis det bare drejer sig om en kop kaffe eller en tur i taxa. På restauranter lægger man dog mindst nogle euros og op efter alt afhængig af kvalitet og service. Piccolo og stuepige ca. 1 euro pr. taske/nat.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassade i Spanien, Calle Serrano 26 – 7o, 28001 Madrid

Tel: +34 914 318 445   E-mail: madamb@um.dk

Konsulat i Valencia, C/ Eugenia Viñes, 101, 46011 Valencia

Tel: +34 96 333 5719    E-mail: jperez@perezhuet.com

Politi/Ambulance/Brand: 112

Seværdigheder

1. Kunst og Videnskabsbyen (Ciudad de las Artes y las Ciencias): Valencias største attraktion fra 1998 er et imponerende bygningskompleks med adskillige museer, Europas største akvarium, IMAX-biograf, planetarium, operahus og meget mere.    

2. Valencias Institut for Moderne Kunst (IVAM): Det første museum for moderne kunst i Spanien og som stadig anses som en af de bedste. Museet rummer over 400 skulpturer, malerier mm.

3. Valencias Katedral: Katedralen er bygget mellem 1262 og 1426 i primært gotisk stil og rummer efter sigende den hellige gral. Mere sikkert er det, at man fra klokketårnet får en fantastisk udsigt. 

4. Mercado Central: Et indendørs marked med over 1000 stande, der sælger alt slags frisk mad fra fisk til frugt og syder af spansk temperament og god stemning.

5. La Lonja de la Seda de Valencia: Denne smukke bygning var engang byttecentralen for silke og blev opført mellem 1482-1548, den historiske bygning er på UNESCOs verdensarvsliste, facaden er dog blevet renoveret i flere omgange. 

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 800.000 (Stor-Valencia 1.6 mio.)
Valuta: Euro € (EUR)
Landekode: (00) 34
Religion: Cirka  69 % katolikker
Tidszone: UTC+1 (Som i Danmark)
Officielt sprog: Spansk og valenciansk 

Find hotel i Valencia

Hotel i Valencia

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Valencia

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Valencia: Valencia.
Transavia France, KLM, transavia, Vueling Airlines, Volotea, Alitalia, eurowings og Air Algerie flyver alle direkte til Valencia.
Den billigste måned at flyve til Valencia i er marts.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.