Kort

Fly til Gerona

Opdateret november 2017

Find billige flybilletter til Girona

Du kan flyve direkte fra Billund til Girona tre gange om ugen i sommerhalvåret. Hvis du vil af sted i vinterhalvåret eller fra en anden lufthavn, skal du altså mellemlande undervejs. En direkte flyvetur tager 2 timer og 35 minutter, mens flyvetiden varierer en del på ikke-direkte afgange. Du kan få direkte flybilletter til 200-300 DKK, mens øvrige billetter ofte blive væsentligt dyrere.

Med Skyscanners søgefunktion får du hurtigt et overblik over dine muligheder. Vi finder både den billigste flybillet og den hurtigste flyrute til Dallas på din foretrukne rejsedag. Du kan søge efter billige flybilletter på specifikke datoer eller den billigste måned at flyve i, og det er også muligt at sammenligne dagspriser for en hel måned ad gangen. I datofeltet skal du bare vælge ’Hele måneden’ og derefter enten den ’Billigste måned’ eller den måned, du ønsker at rejse i.

Læs mere i 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at bestille flybillet til Girona

Hvis du er på jagt efter den billigste flybillet til Dallas, kan det godt betale sig at bestille billetten i rigtig god tid. Du behøver dog ikke selv at holde øje med priserne, det klarer Skyscanners Prisagent for dig. Den gratis prisagent sammenligner hele tiden priserne og giver dig besked, hvis billetprisen stiger eller falder. Når du har søgt på din rejse, skal du trykke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så får du automatisk besked, når prisen ændrer sig.

Danske lufthavne med forbindelse til Girona

Det er kun Billund Lufthavn, som har direkte flyforbindelse til Girona og kun fra slutningen af marts til og med oktober. Hvis du vil flyve i vintermånederne eller fra en af de øvrige danske lufthavne, kan du flyve til Barcelona, som ligger cirka 100 km syd for Girona, herfra kan du tage bus eller tog videre.

Læs mere om Københavns Lufthavn og de øvrige danske lufthavne

Flyselskaber som flyver til Girona

Flere flyselskaber flyver til Girona blandt andre Jet2, Transavia og Ryanair, hvor sidstnævnte står for langt de fleste flyforbindelser, som dog er begrænset til sommerhalvåret ligesom de øvrige selskaber.

Girona-Costa Brava Lufthavn

Lufthavnen under 20 km syd for Gironas centrum og benyttes især af lavprisflyselskaber som Ryanair.

Der er en passagerterminal, hvor der er gratis tidsubegrænset wi-fi. Lufthavnens toldfributik og kiosk ligger begge på førstesalen, hvor der også er flest spisesteder. Der er hæveautomater i ankomstområdet.

Det er først og fremmest busser fra Ryanair, der står transporten til og fra lufthavnen, hvad end du vil til Girona centrum eller Barcelona. Bussen til Barcelona kører 20-25 minutter, efter et fly er landet. Andre Ryanair busser kører jævnligt til Girona busstation. For at komme til de øvrige omkringliggende byer kører der regelmæssigt busser fra andre selskaber. Uden for terminalen holder der taxier, en taxitur til Barcelona koster omkring 1000-1200 DKK, turen til Girona koster cirka 200-300 DKK, priserne afhænger både af destination og tidspunkt på døgnet. Biludlejningsfirmaerne har skranke i ankomstområdet, og du kan bruge Skyscanner til at sammenligne priser og bilmærker, hvis du vil leje en bil fra lufthavnen.

Bedste rejsetid

Sommeren er den absolutte højsæson, hvor det er dejligt varmt, men både forår og efterår er også fine tidspunkter at besøge Girona, hvor der er færre turister og derfor ofte lidt billigere overnatningsmuligheder, men også mere regn! Der er festlige begivenheder hele året fx Mardi Gras karneval i februar, en blomsterfestival i maj og teaterfestivallen Temporada Alta i december.

Vejret i Girona

Om sommeren ligger gennemsnitstemperaturen på 20-23 grader, mens den gennemsnitlige høje temperatur er omkring 30 grader. De koldeste måneder december til februar ligger temperaturen i gennemsnit på 7-8 grader, men frostgrader er heller ikke unormale. Der falder nedbør hele året, stort set kun som regn og mest i foråret og efteråret med oktober som den vådeste måned med knap 90 mm regn. Til sammenligning får Girona faktisk cirka 200 mm mere nedbør i løbet af et år end København.

Attraktioner og seværdigheder i Girona

Girona er hovedby i den catalanske provins af samme navn. Girona er en ældgammel by med flere tusinde år på bagen, som ligger ved sammensmeltningen af hele fire floder. Byen står lidt i skyggen af Barcelona, men den har mange fine og historiske seværdigheder. FLere steder kan du stadig se de gamle romerske bymure fra det 9. århundrede, og tårnene er rigtig gode udsigtsposter. Girona har adskillige smukke kirker og andre dekorative bygninger, blandt andre de fine huse langs Onyar-floden, hvor Casa Masó er et af de mest berømte og fødested for Rafael Masó, der var en af Cataloniens dygtigste arkitekter i det 20. århundrede og som har sat et smukt aftryk på Girona. Gå på opdagelse i den gamle bydels smalle gader og det gamle jødiske kvarter, hæng ud ved flodbredden og om aftenen kan du slå dig løs på de livlige barer og klubber. Og hvis du er til golf, kan du også slå et slag på de smukke baner i området.

Attraktioner:

Girona katerdral

Sant Feliu kirken

Sant Pere de Galligants kirken (huser det Arkæologiske Museum)

Banys Arab (arabiske bade)

De gamle bymure

El Pont de Ferro (en af de smukke broer over floden)

Casa Masó

Farinera Teixidor

Cataloniens Jødiske Museum

Hoteller i Girona

Hvis du ikke ved, hvor du skal bo i Girona, kan du bruge vores søgeværktøj til at sammenligne priser, beliggenhed og faciliteter på hoteller i Girona.

Flere tips

10 bedste steder i Spanien

Spansk mad: 10 traditionelle spanske retter du må prøve

15 af Spaniens smukkeste slotte og borge

Ferie i Spanien: 10 perfekte strande i Spanien

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Gerona

Ofte stillede spørgsmål

Der er én lufthavn i Girona: Gerona.
TUI, transavia, Ryanair, Pobeda, Tuifly.be og Jet2 flyver alle direkte til Gerona.
Den billigste måned at flyve til Gerona i er august.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.