Kort

Fly til Mauritius | Billige flybilletter

Mauritius er en lille østat i det Indiske Ocean øst for Madagaskar. Mauritius er blandt andet kendt for at have været det eneste sted, hvor Dodo-fuglen levede og i dag som en af verdens bedste turistdestinationer.

Visum

Visumfrit i op til 90 dage. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter opholdets varighed. Se her for yderligere oplysninger. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/mauritius-pas-og-visum/

Sæson

Sommeren mellem november og april er varm og fugtig med temperaturer til tider over 30 grader. Vintrene i Mauritius er lune og tørre. August er typisk den koldeste måde, hvor temperaturerne selv på de koldeste dage ikke når under 15 grader.

Kom omkring

Der er udmærkede busselskaber, og flere af dem har nu også fået installeret aircondition. Skal du hurtigere og videre omkring er det naturligvis også muligt at leje bil eller taxa (vær af sikkerhedsmæssige årsager sikker på, at det er en licenseret taxa med taxameter). Endelig kan man flyve og sejle til og fra den mindre ø Rodrigues Island.

Åbningstider

I Port Louis har butikkerne åbent mandag til fredag fra 10-17 og lørdag fra 10-12. I andre byer er det generelt mandag, onsdag, fredag og lørdag fra 10-17 og torsdag og søndag fra 10-12. Supermarkeder og de nye shoppingcentre har typisk åbent til senere.

Drikkepenge

Drikkepenge er normalt inkluderet i regningen. Alligevel er det normalt at lægge lidt byttepenge til tjeneren og – hvis du spiser på finere restaurant – 10-15 %.

Information og nødstilfælde

Danmarks konsulat i Mauritius: Royal Danish Consulate, Rogers House, 5 President John Kennedy Street, Port Louis Tlf.: 202 6603 E-mail: meera.gourdeale@rogers.mu

Alarmtelefon: 999

Seværdigheder

1. Strand: Mauritius har omkring 330 km kystlinje, og næsten det hele er strand – offentlig strand vel at mærke.

2. Port Louis: Mauritius’ hovedstad er øens mest populære shoppingdestination, men her er også masser af kulturoplevelser som templer og museer, hvor du bl.a. kan se et skelet af den uddøde dodo.

3. Grand Baie: Denne tidligere fiskerby er nu turistmekka med shopping, strande, kulturoplevelser for både børn og voksne og et livligt natteliv.

4. Black River Gorges National Park: Se sjældne dyr og unikke landskaber som Charamel, den syvfarvede sandklint, og nyd øens bedste udsigt fra Black River Peak.

5. Ile Aux Cerfs: En lille tropisk paradisø øst for øen Mauritius. På tre timer kan man gå øen rundt, men længere tid kan sagtens tilbringes på de skønne strande og i det krystalklare vand.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 1 296 000

Valuta: Mauritiske rupee (MUR)

Landekode: 230

Religion: Cirka 50 % hinduer, 32 % kristne og 17 % muslimer

Tidszone: UTC+4

Officielle sprog: Ingen officielle, men der tales typisk mauritisk kreolsprog, engelsk og fransk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.