Kort

Fly til Mauritius

Opdateret november 2016

Find billige flybilletter til Mauritius Lufthavn

Der er relativt få direkte flyafgange fra Danmark til Mauritius, men der er rigtig mange muligheder for at rejse til den lille østat med en eller flere mellemlandinger undervejs. Skyscanner hjælper dig med at få overblik over dine muligheder. Vi finder både den billigste flybillet og den hurtigste rejse til Mauritius. De billigste enkeltbilletter ligger typisk omkring 3000 kroner, og flyveturen varer mindst 14 timer.

Med Skyscanner kan du søge efter billige flybilletter på alle årets dage eller den billigste måned at flyve i, du kan også sammenligne dagspriserne for en hel måned ad gangen. Når du søger på en rejse, kan du i datofeltet vælge ’Hele måneden’ og derefter enten den ’Billigste måned’ eller den specifikke måned, du ønsker at rejse i.

Læs mere i 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at booke flybilletten

Hvis du går efter den billigste flybillet til Mauritius, er det som regel bedst at bestille billetten i god tid. Med Skyscanners Prisagent slipper du dog for at øje med billetpriserne, det gør vi nemlig for dig. Prisagenten sammenligner hele tiden priserne og giver dig besked, når billetprisen stiger eller falder. Når du har søgt på din rejse, skal du trykke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtaste din e-mail og så får du automatisk besked, når prisen ændrer sig.

Flyselskaber som flyver til Mauritius Lufthavn

Der er i øjeblikket ingen flyselskaber, som flyver fast direkte fra Danmark til Mauritius Lufthavn. Thomson Airways og andre rejsebureauer sender dog ofte charterfly af sted, hvor der også er plads til øvrige passagerer. Du kan også selv sammensætte flyveturen og fx rejse via London, hvor flere selskaber fast flyver til Mauritius flere gange om ugen.

Se også flyselskaber som flyver til Mauritius

Til og fra Mauritius Lufthavn

Mauritius Lufthavn ligger knapt 50 km sydøst for øens hovedby Port Louis. I 2013 åbnede lufthavnens nye moderne passagerterminal. Når du skal til og fra lufthavnen, kan du vælge mellem forskellige busser, taxi eller du kan køre selv i en lejebil.

Der er tre buslinjer, der kører forbi lufthavnen på deres rute mindst hver halve time, som tilsammen dækker de fleste populære destinationer på øen. Det kan hurtigt blive besværligt med store kufferter i de til tider proppede offentlige busser, men det er også den billigste transport. En bustur til Port Louis koster cirka 60 kroner. Busstoppestedet ligger ved parkeringspladsen foran terminalen.

Her holder taxierne også. Det tager 45 minutter til en time at køre med taxi til hovedbyen Port Louis og koster cirka 300 kroner. Det er bedst at aftale prisen på forhånd, så ingen føler sig snydt. Biludlejningsfirmaerne har skranke i ankomstområdet. Skyscanner kan også hjælpe dig med at finde din lejebil på Mauritius.

Faciliteter i Mauritius Lufthavn

I passagerterminalen ligger det internationale afgangsområde på førstesalen, mens ankomstområdet samt indenrigstrafikken ligger i stueetagen. Der er en times gratis wi-fi i hele lufthavnen.

Der er hæveautomater uden for ankomstområdet, indenfor er der et postkontor, og du kan veksle penge både i ankomst- og afgangsområdet. Når turen går hjem igen er der for børnefamilier et legeområde i afgangsområdet, hvor der er også er en Spa & Wellness.

Der er to toldfri butikker i ankomstområdet og en i afgangsområdet, der alle sælger parfume, tobak, chokolade osv. De øvrige butikker sælger bl.a. lokale varer som tøj, krydderier og håndværk. Du kan også købe kioskartikler, bøger og håndkøbsmedicin.

Er du sulten, er der fem spisesteder at vælge mellem, som er fordelt i ankomst- og afgangsområdet. Du kan købe morgenmad, det sædvanlige fastfood, is og søde sager med mere.

Lufthavnen har to lounger, Nénuphar Lounge ligger overfor gate 19 og er åben for alle passagerer uanset billettype og flyselskab. Her får du adgang til buffet, diverse drikkevarer, wi-fi, tv, læsestof, brusebade og babyfaciliteter. Adgang koster cirka 300 for voksne og cirka 190 kroner for børn, mens det er gratis for 0-2 årige.

Amédée Maingard Lounge ligger i den modsatte ende overfor gate 27/28 og er kun for passagerer med Air Mauritius og deres samarbejdspartnere. Adgang for voksne koster omkring 400 kroner og børn kommer med til halv pris, og de helt små er gratis.

Sir Seewoosagur Ramgoolam Internationale Lufthavn er i øvrigt lufthavnens officielle navn efter præmieministeren, som ledte østaten til sin uafhængighed i 1968.

Bedste tidspunkt at besøge Mauritius

Hvornår det er bedst at rejse til Mauritius afhænger i virkeligheden af, hvad du vil opleve og foretage dig. Temperaturen svinger ikke så meget i løbet af året i Mauritius, kun omkring 5 grader skiller de varmeste og koldeste måneder fra hinanden. Til gengæld er der stor forskel på regnmængden, der især folder sig ud fra januar til marts, som også er de varmeste måneder. Men der er stadig gang i turismen og selvfølgelig det lokale samfund. Hvis du fx kommer for at dykke eller fiske er den bedste periode december-marts, vil du hellere surfe, er juni-august den bedste tid.

Vejret i Mauritius

Det er varmt året rundt i den afrikanske østat, der heller ikke skifter mellem sommer- og vintertid. Sommeren fra november til april er varm og regnfuld, hvor temperaturen ofte ligger omkring 30 grader og tropiske orkaner opstår jævnligt. Resten af året regner det mindre, og gennemsnitstemperaturen ligger på små 25 grader.

Attraktioner og seværdigheder i Mauritius

Mauritius er et ægte ferieparadis med hvide sandstrande omkranset af svajende palmer og det fineste badevand. Under vandet venter verdens tredjestørste koralrev, hvor du kan snorkle og dykke langs stort langs hele kysten. Klatring, vandring og ridning hører også blandt de populære udendørsaktiviteter på Mauritius, som er grøn og frodig med vandfald, lavabjerge og smukke flerfarvede landskaber. Nogle prøver kræfter med Deep Sea fiskeri, andre foretrækker en sejltur fx til Rodrigues, der er kendt som anti-stress øen.

I hovedbyen Port Louis kan du se et af verdens sjældneste frimærker eller slå dig løs i The Caudan Waterfront, et imponerende kompleks med masser af butikker, restauranter, biografer og kasinoer og anden underholdning. Byen Mahebourg tæt på lufthavnen er også et besøg værd for sine engang så prægtige bygninger fra kolonitiden, der bl.a. rummer Det Historiske Nationalmuseum og en livlig markedsplads. Den såkaldte Krokodillepark viser mange spændende dyr fra landjorden og er sammen med øens Akvarium populære udflugter for børnefamilier.

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Mauritius

Ofte stillede spørgsmål

Der er 2 lufthavne i : Mauritius og Rodrigues Is.
Air Austral, KLM, Singapore Airlines, Kenya Airways, Air Mauritius, Alitalia, eurowings og Malaysia Airlines flyver alle direkte til Mauritius.
Den billigste måned at flyve til Mauritius i er september.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.