Kort

Fly til Kuwait | Billige flybilletter

Kuwait er mindre end halvt så stort som Danmark, men alligevel fyldt med attraktioner og oplevelser for turister. Det blev lynhurtigt genopbygget efter Golfkrigen i 1991 og har nu flere attraktioner tilpasset vestlige turister.

Visum

Visumpligt. Visum for 30 dage kan udstedes ved indrejse med dansk pas. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter opholdets varighed. Se her for yderligere oplysninger. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/kuwait-pas-og-visum/

Sæson

De fleste rejsende betragter vintermånderne med de cirka 20 grader og efteråret som det bedste tidspunkt at besøge Kuwait. Somrene er ekstremt varme og tørre, og da store dele af landet er ørken, er der større risiko for sandstorme.

Kom omkring

Kuwait har et ganske udmærket offentligt transportsystem. I de større byer er ventetiden mellem 1 og 15 minutter afhængig af, hvor populær ruten er. Alle busser har aircondition.

Åbningstider

Butikker er åbne fra 8-13 og 16-19 eller 20 lørdag til torsdag. Shoppingcentre er åbne fra 10-22.

Drikkepenge

15 % drikkepenge er normalt inkluderet i regningen. Hvis ikke, er 10 % acceptabelt. Lidt drikkepenge er også almindeligt på længere ture.

Information og nødstilfælde

Danmarks ambassadeiI Saudi Arabien: Main Road One, Diplomatic Quarter, P.O. Box 94398, Riyadh 11693 Tlf.: +996 (0)11 488 0101 E-mail: ruhamb@um.dk

Alarmtelefon: 112

Seværdigheder

1. Kuwait City: Landets hovedstad byder på Kuwait Tower, Nationalmuseet, moskeer, paladser, shoppingcentre, markeder, strande, et væld af vandpibecaféer og meget mere.

2. Fahaheel: Helt i den sydlige ende af Kuwait City ligger distriktet Fahaheel, som er kendt for sine hvide sandstrande og det dybblå vand.

3. Failaka Island: Flere af Kuwaits ældste og mest berømte historiske vartegn findes på Failaka Island. Her er blandt andet landemærker fra bronzealderen og fra oldtidens ekspansive Grækenland.

4.Kazmah: Hvis du vil se noget af Kuwaits ørken, er Kazmah en oplagt destination. Et af de få bakkedrag i landet byder på landets bedste udsigt over Kuwait City – men undlad at tage af sted midt i en sandstorm!

5. Wafra: Kuwaits sydligste by er et pragteksempel på, at landet har mere at byde på end bare ørken. Kør rundt i de grønne farmlandskaber, og køb frisk frugt og grønt på de forskellige farmers markets og nyd synet og lydene fra de mange fugle.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 2 420 000

Valuta: Kuwaitisk dinar (KD)

Landekode: 965

Religion: Cirka 85 % muslimer

Tidszone: UTC+3

Officielt sprog: Arabisk, men mange er desuden engelsktalende 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.