Kort

Fly til Iran | Billige flybilletter

Iran er hjem for en af verdens ældste civilisationer, som startede omkring 3000 år f.Kr. Derfor er mængden og variationen af historiske seværdigheder i landet enorm – og så kan du samtidig opleve et rigt natur- og dyreliv.

Visum

Visumpligt. Passet skal være gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed. Ingen indrejse, hvis passet er stemplet i Israel. Se her for yderligere oplysninger. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/iran-pas-og-visum/

Sæson

Iran er et stort land, så klimaet er variabelt. I de nordvestlige egne er der frost og sne i december og januar, efterår og forår er mildt, mens somrene er tørre og med temperaturer op til omkring 30 grader. I syden er vintrene milde og somrene varme med gennemsnitstemperaturer på omkring 38 grader. I nogle egne har somrene høj luftfugtighed, i andre er de tørre.

Kom omkring

Der er masser af billige flybilletter på indenrigsfly i Iran. Især om sommeren er det dog en god ide at bestille i forvejen. På landjorden er der et begrænset, men komfortabelt jernbanenetværk og et omfattende og billigt busnetværk.

Åbningstider

Varierer afhængig af butik og vejr. Generelt åbne lørdag – torsdag om morgenen og om aftenen.

Drikkepenge

På finere restauranter er det almindeligt at give 10 % i drikkepenge (ofte oven på 10 % allerede indskrevet i regningen). Andre steder påskønnes det. Vær opmærksom på, at der er tradition for at takke nej til drikkepenge, og at det er almindeligt at tilbyde 3 gange, før du giver op.

Information og nødstilfælde

Danmarks Ambassade i Iran: No. 10 Dashti St., Hedayat St. Near Sadr Bridge, Dr. Shariati Ave., 1914861144 Teheran Tlf.: +98 (21) 2815 5000 E-mail: thramb@um.dk

Alarmtelefon fra fastnet: Politi: 110 Ambulance: 115 Brand: 125 Fra mobil: 112

Seværdigheder

1. Isfahan: Denne oldgamle by betragtes som en af verdens smukkeste. Gamle paladser og moskeer ligger side om side med nye broer og blomsterparker.

2. Persepolis: Denne 2600 år gamle ruinby var engang hovedstad i det Achæmidiske dynasti og er et af verdens mest fantastiske oldhistoriske steder.

3. Kish: En toptunet ferieø med hoteller, sol, strand og vand.

4. Teheran: Irans hovedstad er en moderne storby med et behageligt klima, er tæt på bjergene (hvor man om vinteren kan stå på ski), og så er der masser af muligheder for at opleve arkitektur, kultur og livlige markeder.

5. Yazd: Denne fjerntliggende ørkenby er kendt for sin unikke arkitektur, vandtårne og vindfangere, der holder byen kølig i den varme sommer.

Hurtige fakta

Indbyggertal: Cirka 77 177 000

Valuta: Rial (IRR)

Landekode: 98

Religion: Officielt shia islam, som 90-95 % menes at tilhøre.

Tidszone: UTC+3,5

Officielt sprog: Persisk 

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.