Kort

Fly til Imam Khomeini International

Opdateret november 2017

Find billige flybilletter til Teheran

Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at flyve direkte mellem Danmark og Teheran, men med en eller flere mellemlandinger undervejs kan du alligevel komme af sted alle dage hele året fra både Jylland og København. Du skal mindst regne med en flyvetid på cirka 8 timer. De billigste koster cirka mellem 700-1200 DKK alt efter din afrejselufthavn.

Brug Skyscanners søgeværktøj til at få et hurtigt overblik over dine muligheder. Vi finder både den billigste flybillet og den hurtigste flyrute til Teheran på din foretrukne rejsedag. Du kan søge efter billige flybilletter på specifikke datoer eller den billigste måned at flyve i. Det er også muligt at sammenligne dagspriser for en hel måned ad gangen. I datofeltet skal du bare vælge ’Hele måneden’ og derefter enten den ’Billigste måned’ eller den måned, du ønsker at rejse i.

Læs mere i 10 trin der sikrer dig billige flybilletter – nemt og hurtigt

Det bedste tidspunkt at bestille flybillet til Teheran

Hvis du er på jagt efter den billigste flybillet til Teheran, kan det godt betale sig at bestille billetten i god tid. Du behøver dog ikke selv at holde øje med priserne, det klarer Skyscanners Prisagent for dig. Den gratis prisagent undersøger løbende priserne og giver dig besked, når billetprisen ændrer sig. Når du har søgt på din rejse, skal du trykke på ’Modtag prisagenter’ i menuen til venstre, indtast din e-mail og så får du automatisk besked, uanset om prisen stiger eller falder.

Danske lufthavne med forbindelse til Teheran

I øjeblikket er der ingen danske lufthavne, som tilbyder direkte fly til Teheran, men du kan fx flyve dertil via Istanbul eller Frankfurt fra både Billund og København.

Læs mere om Københavns Lufthavn og de øvrige danske lufthavne

Flyselskaber som flyver til Teheran

Der er mange flyselskaber, som flyver til Teheran, blandt andre Turkish Airlines, Emirates, KLM, Lufthansa, Qatar Airways og Iran Air.

Lufthavne i Teheran

Den primære og internationale lufthavn i Irans hovedstad går under navnet Imam Khomeini International Airport og ligger omtrent 50 km sydvest for centrum. Derudover er der også den centrale indenrigslufthavn Mehrabad.

Teheran Lufthavn

Der er i øjeblikket af en passagerterminal i brug, mens Terminal 2 er ved at blive bygget og Terminal 3 er stadig på tegnebrættet. Der er gratis, tidsubegrænset wi-fi i lufthavnen og tre banker, hvor du kan veksle penge. Der er også adskillige butikker samt spise- og serveringssteder og en lounge. Når du skal til og fra lufthavnen, kan du benytte taxi, Uber-kørsel via appen Snapp eller en dele-minivan. En taxitur til/fra centrum koster fast 750.000 IRR, cirka 135 DKK, turen kan tage alt mellem 45-90 minutter afhængig af trafikken. Fra centrum kan du også tage metrolinje 1 til Shahed metrostation, derfra kører der minivans til lufthavnen på cirka 30 minutter. De kører først, når de er fyldt op, og turen koster cirka 9 DKK. En Uber-tur koster omkring 80 DKK.

Bedste rejsetid

Foråret og efteråret er de bedste tidspunkter at besøge Teheran, hvor det hverken er for koldt eller for varmt. Fra den 20. marts og cirka to uger frem afholdes Nowruz, som fejrer det persiske nytår og starten af foråret, mange steder holder lukket i den tid, så med mindre du vil deltage i begivenheden, er det bedst at undgå perioden.

Vejret i Teheran

Sommeren er meget varm og tør med dagstemperaturer typisk omkring 30-35 grader, men den lave luftfugtighed gør, at varmen ikke bliver fuldstændig kvælende. Dog skal du huske, at hverken shorts eller korte ærme er tilladt, og kvinder skal dække håret, hvilket ikke ligefrem hjælper på varmetolerancen for en nordbo. Vinteren kan derimod blive ret kold og svinger ofte mellem et par minusgrader og 5 grader. Det meste nedbør falder henover vinteren og i det tidlige forår med marts som den vådeste måned med knap 85 mm regn i gennemsnit.

Attraktioner og seværdigheder i Teheran

Irans hovedstad, Teheran, er en kæmpe og moderne by med 14 millioner indbyggere. Teheran er en kosmopolitisk by med masser af spændende oplevelser med gode museer og kunstgallerier, flot arkitektur og mere end 800 grønne parker, hvor du kan puste ud og samle kræfter til mere sightseeing eller shopping. Med over 50 museer og 100 gallerier, er der rigeligt at se foruden de mange interessante og flotte monumenter. Du må ikke snyde dig selv for en tur gennem den enorme og hektiske basar, hvor du kan købe alverdens ting og sager. Der er også mange almindelige indkøbscentre, så der er gode shopping muligheder. Er du i byen om vinteren, kan du faktisk stå på ski flere steder på Mount Tochal, der har gode pister.

Attraktioner:

Azadi Tower (byens vartegn)

Baharestan (parlamentet)

Kakh-e Majles-e Sena (Senatets hus)

Tuğrul Tower

Rashkan slottet

Khaneh Honarmandan (kunstgalleri)

Shah-Abdol-Azim helligdommen

Grand Bazaar

Milad Tower/Tehran Tower (verdens 6. højeste tårn)

Ayatollah Khomeini Mausoleum

Treasury of the National Jewels

Holy Defense Museum

Irans Nationalmuseum

Golestan Palace

Tehran City Theater

National Botanical Garden of Iran

Jamshidieh Park

Park Mellat (Nationens Park, den største i byen)

Mount Tochal

Shemshak, Dizin og Aab Ali skipister

Tochal Sport and Recreational Complex (inklusiv skipister, træningscenter mm.)

Hoteller i Teheran

Mangler du et sted at sove i Teheran? Brug vores søgefunktion til at sammenligne priser, beliggenhed og faciliteter på hoteller i Teheran.

Er du fleksibel med hensyn til, hvor du flyver til? Søg efter lufthavne i nærheden for at få større besparelser.

Lufthavne i nærheden af Imam Khomeini International

Ofte stillede spørgsmål

Der er 2 lufthavne i Teheran: Imam Khomeini International og Mehrabad International.
Cham Wings Airlines, Qatar Airways, Oman Air, Kish Air, IranAir, Iran Aseman Airlines, Air Arabia og Mahan Air flyver alle direkte til Imam Khomeini International.
Den billigste måned at flyve til Imam Khomeini International i er juni.

De priser, der vises på denne side, er kun anslåede laveste priser. Fundet de seneste 45 dage.